Home / Conditie / Welzijn

Getest: Het verjaardagspakket in de Cinq Mondes-Spa van Dolce La Hulpe

by Marlies de Pape ,
Getest: Het verjaardagspakket in de Cinq Mondes-Spa van Dolce La Hulpe© Dolce La Hulpe

Ja het leven is hard... Soms moeten we massages en verzorgingspakketten uittesten om je onze mening te geven. Voor de liefde van het vak laten we ons dus betasten, peelen en insmeren. En dit een hele namiddag lang, beeld het je maar in.

Bovendien vindt onze afspraak plaats in Dolce La Hulpe, temidden van het Zoniënwoud. Het kan niet rustieker of meer zen. Nu moet je toch toegeven dat we onszelf opofferen!

Maar genoeg gelachen, we gaan je ook wel vertellen over ons ontspannings- en welzijnsmoment waar we ten volle van hebben genoten.

Het verzorgingspakket van Cinq Mondes houdt een combinatie van behandelingen in die elk gebaseerd zijn op reizen en wellnessculturen in de hele wereld, van Bali tot Japan en Polynesië.

Hammamritueel © Fanny Broissand
Hammamritueel
See album

Je begint met een sessie in de Marokkaanse hammam die lekker geurt naar eucalyptus, waar je een half uurtje uitzweet (bye bye verkoudheid!). Je besprenkelt je met oranjebloesemwater om volledig onder te duiken in de sfeer, temidden van de okeren mozaïeken.

Daarna krijg je een ontspannende rugmassage. En wat voor één! Je kan kiezen tussen een zachte massage en een meer energetische. We hebben voor de laatste gekozen die een ontstressende werking moet hebben door de uitgeoefende druk. Het deed een beetje raar aan want we voelden de spanning wegglijden aan een duizelingwekkende snelheid, onder andere door een zeer doeltreffende ayurvedische olie.

Om in schoonheid te eindigen, geniet je van een gezichtsmassage. De specialiste vraagt welk type huid je hebt en verzorgt je met een peeling, maskers en een aangepaste crème. Dit alles met goede, ontspannende bewegingen. Op zo'n momenten besef je dat je thuis je crème niet echt op de juiste manier aanbrengt en zo kun je dus enkele tips ontfutselen (grote bewegingen naar boven toe en enkele minuten lang volhouden om de crème goed te laten intrekken).

Op het einde van de behandeling krijg je zelfs een persoonlijke fiche mee. Je kan er een grafiek raadplegen met de belangrijkste eigenschappen van je huid (glimmende vlekken, huidkorrel, gevoeligheden, verouderingstekens), maar ook de gebruikte producten. Als je dus op slag verliefd bent geworden, kan je de producten daar onmiddellijk kopen. Aanlokkelijk niet?

Array

Meer weten?
Dolce La Hulpe - Cinq Mondes-Spa
Brusselsesteenweg 135
1310 Terhulpen
http://www.dolcelahulpe.be/spa/spa

Meer op wewomen.be:
Vier tips (en een adres) voor een leven zonder stress
12 vragen over etherische oliën
De Californische massage

Marlies de Pape
you might also like