Home / Conditie / Welzijn

Vier tips (en een adres) voor een leven zonder stress

by Dorothee Gebele ,
Vier tips (en een adres) voor een leven zonder stress© Philippe Geenen

Heb je al gehoord van Chinese massagetechnieken?

Tot dusver waren we helemaal niet vertrouwd met de materie, tot de gelegenheid zich voordeed om een buikmassage te testen en onze nieuwsgierigheid de bovenhand haalde.

We brachten een bezoek aan Shenki in Ukkel, voor een ontspannend moment met Nadia Di Pasquale. Volgens de taoïstische traditie speelt onze buik een centrale rol in ons evenwicht en onze emoties, als een tweede paar hersenen.
Door de betrokken zones te masseren volgens de Chi Nei Tsang techniek, kunnen we ons lichaam ontgiften en spanningen losmaken.

Na een uur kom je helemaal opgepept buiten en ben je volop gemotiveerd om zorg te dragen voor je lichaam en geest, stap voor stap en op een aangename manier.

We maakten van ons bezoek gebruik om Nadia vier logische tips voor een stressvrij leven te ontfutselen.

- Je voeding in evenwicht willen brengen is een goede zaak, maar let op: gooi je levenswijze niet radicaal om, want dan zou je wel eens helemaal ontregeld kunnen geraken. Vergeet dus weken van overdaad, afgewisseld met ontgiftingskuren: het contrast is veel te groot voor je lichaam. Verander nooit meer dan 15% tegelijk per week, anders krijg je last.

- Let op je ademhaling. Leer de techniek om je buik aan het werk te zetten; het is doodeenvoudig. Adem gedurende 3 tot 4 seconden in, waarbij je je onderbuik opblaast. Blaas gedurende 6 tot 8 seconden om zo langzaam uit te ademen. Probeer deze oefening twee of drie keer per dag te doen: ze werkt ongelooflijk goed tegen dagelijkse stress.

- Om een bepaalde gewoonte aan te kweken heb je ongeveer een maand nodig. Na de eerste vier weken wordt datgene wat je als een verplichting zag een reflex. Goed om te weten als je begint te sporten.

- En als we het dan toch over sporten hebben, maak het tot een fijn moment. Vergeet de ‘goede’ voornemens die je toch niet kunt waarmaken.
Houd je niet van joggen of zwemmen, maar voel je toch de noodzaak om meer te bewegen? Dat is al een begin. Zoek de juiste activiteit en doe het rustig aan, want volhouden is essentieel. Ga dus geen vijf keer per week lopen als je na tien dagen toch opgeeft. Een of twee keer per week twintig minuten sporten heeft een veel gunstiger effect als dat het ritme is dat je ligt.

Het is essentieel dat je zelf je evenwicht vindt en om daarin te slagen moet je de tijd nemen en van elke etappe genieten.

Meer weten?
Shenki
Rue Edouard Michiels 50
1180 Bruxelles
http://www.shenkimassage.be/

Dorothee Gebele
you might also like