Home / Conditie / Welzijn

10 tips voor een huis dat lekker ruikt

by Isabelle Bontridder ,
10 tips voor een huis dat lekker ruikt© LANAFORM

Het is een plezier om in een fris en lekker ruikend huis binnen te gaan. Het is nochtans niet altijd gemakkelijk om slechte geuren te neutraliseren. Kookgeuren, stinkende gootsteen of zelfs geuren afkomstig uit de vuilbak… In een nette en gezonde omgeving leven vraagt wat aandacht en wat kennis.

Summary
  1. · Je huis dagelijks verluchten
  2. · Gebruik een geurverspreider met etherische oliën
  3. · Een lavendelzakje in de stofzuiger
  4. · Zelf een potpourri maken
  5. · Een lucifer aansteken
  6. · Zet een glas verse melk in de koelkast
  7. · Brand een wierookstokje
  8. · Koffiedik in de gootsteen
  9. · Kattenbakvulling op de bodem van de vuilbak
  10. · De lakens van je bed maximaal iedere 15 dagen verversen

Hier krijg je 10 tips die je zullen helpen om je huis altijd verzorgd, onderhouden en proper te houden

1. Je huis dagelijks verluchten

Array

De ramen openzetten, de lucht doen circuleren: een supersimpele oplossing om je huis op te frissen in een mum van tijd. Voor een net huis, is het noodzakelijk om dagelijks te verluchten. Het ideale? Ieder uur gedurende 5 minuten! Maar natuurlijk is het niet makkelijk om dat zo vol te houden. Denk er dus aan om iedere dag je woning te verluchten gedurende 15 minuten, liefst ’s morgens en ’s avonds

2. Gebruik een geurverspreider met etherische oliën

Om je huis aangenaam te parfumeren en de lucht te zuiveren is er niets beter dan een geurverspreider met etherische oliën. De etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt en hebben erkende krachten op vlak van gezondheid, schoonheid en zelfs op gebied van keuken. De verspreider van etherische oliën MILI van LANAFORM is ideaal voor de woning. Hij is mooi en zeer esthetisch en kan worden gepersonaliseerd naar uw behoeften. Hij is ook simpel in gebruik, hij verstuift een koude damp die het parfum van de olie verspreidt in de kamer. December zijnde, kan je opteren voor een dennengeur… Een geur die de feestsfeer in huis haalt.

3. Een lavendelzakje in de stofzuiger

Een zeer simpel trucje dat ervoor zorgt dat je huis lekker ruikt terwijl je het huishouden aan het doen bent. Steek enkele lavendeltakjes in een zakje die je dan in je stofzuiger stopt en klaar is Kees! Een zachte lavendelgeur ontsnapt uit je toestel terwijl je je interieur stofzuigt.

4. Zelf een potpourri maken

Enkele schijfjes citroen, pompelmoes en sinaasappel, een mooie mand of een design korfje. En voila, je huisgemaakte potpourri is klaar voor gebruik. Hij verdrijft geuren zonder te vervuilen. Voor een zachtere geur kan je kiezen voor rozenblaadjes, kaneelstokjes, kruidnagel of steranijs. Schud elke dag je potpourri op om de geuren opnieuw vrij te laten.

5. Een lucifer aansteken

Wist je dat een lucifer aansteken slechte geuren kan doen verdwijnen? De zwavel verdrijft de onaangename geuren. Zelfs in een kamer met een aanzienlijke grootte! Een kleine tip: leg een doosje lucifers in de toilette. Eenmaal aangestoken zal de lucifer onmiddellijk de onaangename geuren doen verdwijnen.

6. Zet een glas verse melk in de koelkast

Aaah de koelkastaroma’s… Een rondslingerend stuk kaas of een schotel met kolen die niet afgedekt is kunnen van je keuken een onbruikbare plaats maken op vlak van geur. Om dit onheil tegen te gaan zet je een glas verse melk in je koelkast: deze zal op magische wijze de slechte geuren aantrekken. Drink deze melk achteraf vooral niet op

7. Brand een wierookstokje

Naar het schijnt is wierook goed voor het lichaam en de geest. Het is een plezier om het parfum van de wierook op te snuiven en te genieten van de oosterse sfeer die het huis inpalmt. Ideaal om de onaangename geurtjes te verbergen!

8. Koffiedik in de gootsteen

Om slechte geurtjes uit de gootsteen te vermijden kan je er koffiedik in doen. Giet er kokend water over. Het koffiedik onderhoudt de leidingen: het houdt ze netjes en gaat slechte geuren tegen!

9. Kattenbakvulling op de bodem van de vuilbak

De kattenbakvulling neutraliseert de slechte geuren!

10. De lakens van je bed maximaal iedere 15 dagen verversen

Wat een zaligheid om in slaap te vallen in verse lakens die nog naar het wasmiddel ruiken. Het ideale is om iedere week je lakens te wassen. Vergeet niet dat het dekbed en de kussens een bron van bacteriën zijn! Ze houden alle slechte geuren vast. Een kussen wordt gemiddeld om de drie maanden gewassen.

En wat zijn jouw tips en trucs voor een lekker geurend huis?

Isabelle Bontridder
you might also like