Home / Conditie / Welzijn

De Californische massage

by Valérie Van Kerckvoorde ,
De Californische massage

Je alleen maar laten masseren omdat het leuk is: dat is de filosofie van de Californische massage, de meest sensuele en zintuiglijke van ze allemaal. Er bestaat geen betere manier om terug één te worden met je lichaam...

Oorsprong
De Californische massage is ontstaan in het begin van de jaren 70 in Californië dicht bij San Francisco, zoals de naam al doet vermoeden. Ze dankt haar ontstaan aan de talrijke therapiegroepen die in die periode opdoken in de Verenigde Staten. De bevrijding van het lichaam, je gevoelens uitdrukken en het persoonlijke evenwicht stonden centraal. Massages en groepstherapie waren toen begrippen die nauw verbonden waren met elkaar. En het is nu net in deze new age context dat de techniek van de Californische massage zich heeft ontwikkeld om nadien in de jaren 80 bekend te worden over de hele wereld.

Techniek
De Californische massage is sensueel en gebeurt gewoonlijk naakt of enkel met ondergoed. De masseur gebruikt olie zodat zijn handen gemakkelijk over je huid glijden. Over het algemeen zal hij een lekker ruikende en relaxerende olie gebruiken.
De toegepaste techniek bestaat erin om het hele lichaam te masseren met glijdende bewegingen, het te kneden en het te prikkelen met lichtere aanrakingen. Over het algemeen wordt het aan het huidoppervlak gedaan. De massage is traag, zacht en uitgebreid en de handen van de masseur doen een soort harmonieuze choreografie op je lichaam. Hij volgt daarbij steeds je reflexpunten, je spieren en de lijnen van je lichaam.

Voordelen
De Californische massage is voornamelijk goed voor mensen die een ontspannende pauze willen en die terug één willen worden met hun lichaam. Het is een zachte massage, prikkelt de zintuigen en ontspant gestresseerde en overspannen mensen.
De massage stimuleert de zenuwuiteinden van het lichaam en zorgt voor een evenwicht in het zenuwstelsel.
Verinnerlijking is heel belangrijk: je kunt de zintuiglijke rijkdom van je lichaam herontdekken en de signalen dat het je geeft beter leren begrijpen. Er is dus niet alleen een lichamelijk, maar ook een psychologisch effect. De massage verbetert indirect je lichaamsbeeld, je zelfrespect en je luistercapaciteiten en het is gunstig voor je ontplooiing.

Valérie Van Kerckvoorde
you might also like