Home / Conditie / Gezondheid

4 remedies van grootmoeder om de symptomen van een blaasontsteking te verzachten

by Isabelle Bontridder ,
4 remedies van grootmoeder om de symptomen van een blaasontsteking te verzachten© iStock

De symptomen van een blaasontsteking komen vaak zeer plots voor. Tenzij je een dokter bij de hand hebt is een directe consultatie niet altijd mogelijk. In afwachting van je afspraak, kan je al enkele natuurlijke remedies toepassen die de tekenen van een ontsteking verlichten. Vaarwel pijn, brandend gevoel en het constante gevoel om te moeten plassen!

Summary
  1. · Water
  2. · D-Mannose, een natuurlijke en efficiënte remedie
  3. · Tijminfusie
  4. · Zuiveringszout of natriumbicarbonaat

Bijna alle vrouwen hebben minstens een keer een infectie van de blaas meegemaakt, ook wel « blaasontsteking » genoemd. Vrouwen zijn gevoeliger voor deze ontstekingen dan mannen door hun anatomie. De voortplantingsorganen en de anus bevinden zich vlak naast de urinebuis, een klein kanaaltje die ervoor zorgt dat de blaas kan worden leeggemaakt. De urinebuis van een vrouw is korter dan die van een man. Dit is ongeveer drie tot vier centimeter lang en dit zorgt ervoor dat bacteriën makkelijker in de blaas kunnen terechtkomen.

Gelukkig bestaan er natuurlijke middelen om een blaasontsteking te verlichten. Ze helpen de symptomen van de ontsteking te verzachten.

Array

1. Water

Hydratatie zorgt ervoor dat je organisme correct werkt.
Water is dus meer dan noodzakelijk tijdens een blaasontsteking. Wanneer je dus een ontsteking hebt moet je veel water drinken, minstens anderhalve tot 2 liter per dag. Water verdunt de bacteriën in de blaas en zal ervoor zorgen dat ze sneller afgevoerd worden.
Thee op basis van geneeskrachtige kruiden zijn eveneens aanbevolen.
Schakel dus de bacteriën uit door zo vaak mogelijk je blaas leeg te maken!

2. D-Mannose, een natuurlijke en efficiënte remedie

D-Mannose is een suiker, vergelijkbaar met glucose. Deze zorgt voor het herstel van de cellen in de urinewegen. Je vindt het terug in fruit zoals perziken, appelen, blauwe bessen of sinaasappel. D-Mannose verzorgt de urinewegen op een natuurlijke manier.
Ook de eigenschappen van de cranberry, die kleine rode bes afkomstig uit Noord-Amerika, zijn erkend voor de behandeling van een blaasontsteking. Ze is rijk aan vitamine C en heeft antibacteriële eigenschappen.

FEMANNOSE® is een natuurlijke en efficiënte manier om deze ontstekingen te bestrijden. Het bevat twee natuurlijke bestanddelen: D-Mannose en cranberry-extract. Met FEMANNOSE® krijg je meer D-Mannose en specifieke bestanddelen van het cranberry-extract in de blaas en de urinewegen via de bloedsomloop.
Een andere goede eigenschap van deze natuurlijke, veganistische, glutenvrije, lactosevrije remedie zonder bewaarmiddelen: ziektekiemen kunnen geen weerstand opbouwen zoals dat bij antibiotica wel het geval kan zijn.

3. Tijminfusie

Tijm is een geneeskrachtige plant. Ze is ontsmettend en bestrijdt infecties en bevordert de immuniteit.
Tijminfusies zijn doeltreffend tegen blaasontstekingen. De plant zorgt ervoor dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden.
Het is een simpel recept : laat 30 gram tijm een kwartier trekken in kokend water, en je hebt je infusie !

4. Zuiveringszout of natriumbicarbonaat

Een laatste remedie van grootmoeder om blaasontstekingen te vermijden : zuiveringszout. Toegegeven, het is door de smaak niet echt aangenaam om in te nemen. Het helpt wel bij het voorkomen of verminderen van de symptomen van blaasontstekingen.

Natriumbicarbonaat moet op een lege maag worden ingenomen. Doe twee kleine lepels zuiveringszout in een groot glas water. De eigenschappen ervan zullen ervoor zorgen dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden.

Isabelle Bontridder
you might also like