Home / Conditie / Lijnen

Het Weight Watchers dieet

by the editorial team ,
Het Weight Watchers dieet© Getty

Een sterk bestudeerd voedselprogramma De belangrijkste peiler van het Weight Watchers dieet is natuurlijk het voedselprogramma, noodzakelijk voor elk gewichtsverlies. Maar het programma schenkt ook aandacht aan andere punten. Weight Watchers is:

- Persoonlijk: Bij inschrijving krijgt elke cursist die gewicht wil verliezen een ProPoints budget. Dit budget wordt berekend in functie van je leeftijd, geslacht, grootte, gewicht en van je dagelijkse lichamelijke activiteit. Deze ProPoints komen overeen met de dagelijkse caloriebehoefte van elke persoon om af te vallen. Het baseert zich eigenlijk op een caloriearm dieet (een calorieopname die lager ligt dan je behoefte).

- Evenwichtig: Bij Weight Watchers is niets verboden. Alles mag gegeten en gedronken worden, op voorwaarde dat het op een redelijke en gevarieerde manier gedaan wordt. Je moet er bijvoorbeeld op letten dat je dagelijks minstens 5 porties fruit en groente, 2 tot 3 melkproducten, 2 tot 3 lepels plantaardige vetstoffen, minimaal twee keer koolhydraten, één proteïnerijk voedingsmiddel en 1,5 tot 2 liter vloeistof waarvan minstens 1 liter water opneemt. Op deze manier kom je niets tekort en kun je op een gezonde manier afvallen.

- Soepel: Het ProPoints systeem is eenvoudig en praktisch en vraagt geen precies afgewogen voedingsmiddelen. Alles wat je eet of drinkt, wordt omgerekend naar een ProPoints waarde in functie van het aantal calorieën en de hoeveelheid vet. Je kunt gebruik maken van de puntenlijst om na te gaan hoeveel punten voedingsmiddelen bevatten. Je moet dagelijks bijhouden hoeveel ProPoints je opneemt totdat je aan je ProPoints budget komt. Voor meer flexibiliteit werd het programma FlexiPoints ontwikkeld, waarin alle voedingsmiddelen een Points waarde per portie hebben. Een nieuwe ontwikkeling binnen dit programma heet FlexiPoints Comfort Plus. Deze optie houdt in dat je 18 specifieke voedingsmiddelen voor een vaste Points waarde kunt eten totdat je verzadigd bent.

- Evolutief: Het Weight Watchers dieet is een compleet programma. De methode bestaat uit drie grote fasen: afvallen, stabiliseren en het op lange termijn volhouden.

Array


> Het belang van lichamelijke activiteit

In het Weight Watchers programma telt elke vorm van lichamelijke activiteit en boekt iedereen vooruitgang op zijn eigen ritme. Ook ditmaal volstaat het om te tellen. Active ProPoints® worden berekend op basis van je gewicht en de duur en de intensiteit van de lichamelijke activiteit. Bij elke extra inspanning kun je op wekelijkse basis Active ProPoints opsparen en inwisselen voor extra ProPoints. Zo kun je af en toe je ProPoints budget van een dag verhogen en jezelf enkele pleziertjes gunnen. Met dit motiverend systeem wil Weight Watchers zijn deelnemers aantonen hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen als je wilt afvallen en je gewicht op een duurzame manier wilt stabiliseren.

> Steun en uitwisseling tijdens vergaderingen

Eén van de belangrijkste troeven van het Weight Watchers dieet is de organisatie van wekelijkse bijeenkomsten. Je kunt er informatie vinden, nog meer gemotiveerd geraken en de nodige tips verkrijgen om je gewoonten op duurzame wijze te veranderen.
Bij aankomst worden de cursisten verwelkomd door een coach en team. De verschillende cursisten luisteren naar elkaar en delen hun ervaringen. De coach, die zelf het dieet ook heeft gevolgd, geeft tips. De bedoeling van deze bijeenkomsten is leren om gezond te eten en om voldoende gemotiveerd te zijn om je dieet te doen slagen. Elke cursist wordt opgevolgd en moet zich daarom ook laten wegen, in alle vertrouwelijkheid natuurlijk.
Voor diegenen die niet aanwezig kunnen zijn op de bijeenkomsten, heeft Weight Watchers ook andere manieren uitgewerkt om het programma te volgen: via briefwisseling, via internet of via een wekelijks en individueel onderhoud met een coach.

Als je meer uitleg wilt, kun je de website van Weight Watchers raadplegen.

> Voorbeelddag van het Weight Watchers dieet

Ontbijt:
- 1 ei
- 1 sneetje volkoren brood
- 1 stuk fruit
- Thee of koffie

Lunch en avondmaal:
- Rauwkost op smaak gebracht met 2 koffielepels slasaus of soep
- Mager vlees, gevogelte, vis of twee eieren
- Bereide groente en/of zetmeelhoudende producten in kleine hoeveelheid
- Dessert: vers fruit of yoghurt met 0% VG
- Brood: 1/8 van een stokbrood of 1 sneetje volkorenbrood
- Water
- Optioneel: 1 glas wijn per dag

Tussendoortje:
- Een beschuit met een stukje kaas of met een stuk fruit
- Thee

Ontdek ook:

you might also like