Home / Conditie / Lijnen

Wat zijn vetverbranders?

by the editorial team ,
Wat zijn vetverbranders?

Laten we er geen doekjes om winden: alle voedingsmiddelen die energie leveren aan ons lichaam doen ons eerder aankomen dan afvallen. Op uitzondering dan van enkele voedingsmiddelen met verrassende eigenschappen.

Summary
  1. · Voedselsupplementen
  2. · Cosmetica
  3. · Lichamelijke activiteit
  4. · Zorgen

Havermeel. In combinatie met andere voedingsmiddelen vormen de vezels een soort kleverige gel die de opname in het bloed van de voedingsstoffen (vetten en suikers) en calorieën gedeeltelijk verhindert.

​Agar agar.
Deze alg bevat niet enkel bijna 0 calorieën, maar bovendien neemt agar agar suiker en vet op en verhindert het gedeeltelijk de opname van calorieën.

Citroen. Deze vrucht herstelt de hepatitische functies, activeert het metabolisme en remt de opslag van vetten. Het draagt ook bij aan de stabilisering van het suikergehalte in het bloed en verhindert de opname van suiker onder de vorm van vet.

Koffie. Deze drank stimuleert het lichaam. Met elke tas die je drinkt, verhoog je ongeveer 15% van je energieverbruik in de uren die erop volgen.
Als je je vetreserves wilt verminderen, is het zeer belangrijk om je energieaanbreng te verminderen door minder vet en suiker te eten en meer proteïnen (vlees, vis, eieren,...) op te nemen. In een ideale situatie kies je voor een proteïnedieet.

Voedselsupplementen

Het is misschien nog niet wetenschappelijk en officieel bewezen, maar bepaalde stoffen zouden vet kunnen verbranden. Je vindt ze in voedselsupplementen en we kennen ze als "vetverbranders":
Conjugated linoleic acid (CLA). Deze vetzuren bevorderen de warmteproductie van de spiercellen en de vermindering van de opslag van vetcellen.
Groene thee. Deze thee is rijk aan cafeïne en polyfenol. Hij heeft een lipolytische werking en zorgt voor meer warmteproductie.
Groene koffie. Stimuleert de afbraak van vetten en verhoogt het energieverbruik. Het zou ook gewichtsverlies bevorderen.
Calcium. Een studie heeft aangetoond dat een dieet in combinatie met de opname van calcium zorgt voor meer gewichtsverlies. Het vermindert de productie van insuline en dus ook de opslag van vet in het lichaam.
Chroom. Dit mineraal vertraagt de opname van suiker.

Cosmetica

Er bestaan verslankingscrèmes met eigenschappen die vet tegengaan. De molecule die in dit geval het vaakste wordt gebruikt is cafeïne. Het is eigenlijk de enige molecule waarvan de efficiëntie duidelijk werd aangetoond door wetenschappelijke studies. Cafeïne bevordert het smelten van vet door stimulatie van de ontvangers van vetcelmembranen. Als je wilt dat de crème echt werkt, is het noodzakelijk dat je ze dagelijks aanbrengt op je huid en golfbewegingen maakt terwijl je het doet. Je moet het ook lange tijd volhouden.

Lichamelijke activiteit

Lange tijd een sport beoefenen van gemiddelde intensiteit is het meest efficiënt om vetrolletjes weg te werken. Als je inspanningen levert, verbrand je eerst de energie die direct beschikbaar is (suiker) en pas nadien gebruikt het lichaam vetreserves. Goed nieuws dus: hoe meer je lang en matig intensief sport, hoe meer vetreserves je zult wegwerken. Een voorbeeld: als je wandelt, verbruik je ongeveer 45% vet, als je stept 35% vet en als je rent 25% vet... Het loont dus helemaal niet om tot het uiterste te gaan!
Als je veel wilt afvallen en ook centimeters wilt verliezen, moet je kiezen voor activiteiten die een zeker uithoudingsvermogen vragen zoals (snel)wandelen, fietsen, rolschaatsen, zwemmen,... Je moet het lange tijd doen en steeds zonder jezelf te forceren.

Zorgen

In instituut. Elektromagnetische stralen bevorderen het smelten van vetreserves. Deze stralen zijn actief op de verwijding van de bloedvaten, de verbetering van de microcirculatie en de verhoging van de zuurstofsaturatie in het bloed.
Ultrasonore trillingen op lage frequentie zijn actief op drie vlakken: de temperatuursverhoging van de huid, cavitatie wat zorgt voor een verhoging van de capillaire permeabiliteit van de vetcellen en ook een mechanische werking die ophopingen in de onderhuid verbreekt.
Plastische chirurgie. Liposuctie blijft de meest efficiënte manier om opgehoopt vet te verwijderen. Maar het is belangrijk om na de operatie op je voeding te blijven letten!

Ontdek ook:

you might also like