Home / Conditie / Lijnen

4 oplossingen om snel af te vallen aan je buik

by Marlies de Pape ,
4 oplossingen om snel af te vallen aan je buik© Thinkstock

We dromen er allemaal van: een platte buik en een fijne taille... en dat zonder er iets voor te moeten doen! Maar onze strijd is vaak lang en pijnlijk. De beste oplossing om af te vallen, is gedurende lange tijd op je eten letten, en regelmatig aan sport doen. Maar toch zijn er bepaalde dingen die je kan doen om snel en doeltreffend af te vallen aan je buik.

Vermageren aan je buik, onmogelijk?

Je moet geduldig zijn om af te vallen aan je buik. Want snel afvallen, wil meestal ook zeggen, snel terug bijkomen. Maar wat je vooral nodig hebt om je doelstellingen te bereiken, is doorzettingsvermogen!

1. Voeding
Enkele tips om snel en doeltreffend af te vallen aan je buik:
> Drink genoeg water;
> Eet voldoende groenten en vis;
> Vermijd vette ingrediënten, frisdrank en te veel zout.
Maar loop ook niet te hard van stapel: je moet je niet uithongeren om je buikje te verliezen!

Om je te helpen, 40 manieren om af te vallen!

See also: Zo verlies je ook 100 calorieën!
2 uur naar televisie kijken
2 uur naar televisie kijken
See album

2. Sporten
> Doe dagelijks buikspieroefeningen en drijf elke dag op (begin met 30 per dag, dan 40, dan 50 enz);
> Doe aan een sport waarvoor je je buikspieren moet gebruiken: wandelen, tennis, zwemmen…
> Er bestaan verschillende oefeningen die je thuis kan doen om aan je buik te werken, zoals Pilates. Schrijf je in voor lessen of koop enkele boeken om je met de oefeningen te helpen. Houd je er regelmatig aan!
Kortom, doe er alles aan om resultaten te boeken. Je zal wel enkele weken nodig hebben.

Snel afvallen aan je buik door een operatie

De meest radicale oplossing om af te vallen aan je buik, is plastische chirurgie. Je zwembandjes verdwijnen in een recordtijd: de duur van de operatie, nog geen twee uur dus (maar het eindresultaat zal wel pas zichtbaar zijn na 2 maand).

3. Radicaal afvallen: liposuctie
​Liposuctie is een radicale oplossing om het vet aan je buik aan te pakken. Je onderbuik wordt opengesneden tijdens de operatie om het vet als het ware 'op te zuigen'. Het litteken blijft nauwelijks zichtbaar en na de operatie moet je enkele dagen een soort korset dragen. Maar het blijft een operatie, en dat wil zeggen dat er risico's zijn. Dit is dus een laatste oplossing, als je alle andere opties al hebt uitgeput.

4. Huid verwijderen: buikplastie
Als je veel bent afgevallen, kan je last hebben van een teveel aan huid. Dan kan je een buikplastie laten uitvoeren, die de huid van de buik weer strak maakt. Ook de spieren die uiteengetrokken zijn, worden weer strakker gemaakt, zodat je een dunnere taille krijgt.

© Thinkstock
See album

Let op
Voor je aan de slag gaat, is het belangrijk jezelf een doelstelling te zetten: wat is het probleem van je buik? Te vet, te modderig, te dik? Als het geen ernstig probleem is, vermijd dan operaties en denk eerder aan een dieet en VOORAL sport!
Plastische chirurgie is een zware operatie (je wordt volledig verdoofd) en is ook duur. Je moet meestal verschillende dagen in het ziekenhuis blijven. Als je toch interesse hebt, informeer je dan goed over de risico's, de kosten en ga te raad bij een goede dokter.

Of nog de beste oplossing: aanvaard gewoon je mooie ronde buik!

Marlies de Pape
you might also like