Home / Conditie / Gezondheid

10 goede redenen om water te drinken

by Isabelle Bontridder ,
10 goede redenen om water te drinken© hépar

Water is levensnoodzakelijk. Het heeft deugddoende eigenschappen die u misschien niet zou verwachten en is essentieel voor de goede werking van het menselijk lichaam. Hier zijn 10 redenen die je zullen overtuigen om jouw dagelijkse waterconsumptie te verhogen.

Summary
  1. · Water is van levensbelang
  2. · 60% van het lichaamsgewicht van een volwassene bestaat uit water
  3. · Water hydrateert de huid
  4. · Water drinken voorkomt infecties van de urinewegen en terugkerende blaasontstekingen
  5. · Water vergemakkelijkt de darmtransit
  6. · Water dient als smeermiddel voor de gewrichten en de ogen
  7. · Regelmatig drinken, regelt de temperatuur van het menselijk lichaam
  8. · Water is een remedie tegen acne
  9. · Water helpt de giftige stoffen uit ons lichaam te verwijderen
  10. · Water helpt om af te vallen

Drink water, dat is goed voor de gezondheid!” Hoe vaak heb je dat al niet gehoord? Een regelmatige hydratatie is essentieel voor de goede werking van het lichaam. Maar waarom precies is water zo belangrijk? Kan je je vochtgehalte niet even goed op peil houden door dagelijks frisdrank, koffie of andere suikerhoudende dranken te drinken? “Neen” is het antwoord van de specialisten. Water ¾ dat geen suiker of opwekkende middelen bevat en dus op zich geen voedingsmiddel is ¾ is gewoon levensnoodzakelijk voor de mens.

Hier zijn 10 goede redenen om water te drinken.

1. Water is van levensbelang

Zonder water overleeft een mens maar 4 à 5 dagen. Wanneer het lichaam meer dan 15% van zijn watervolume verloren heeft, valt de mens in een coma en zal hij uiteindelijk sterven.

2. 60% van het lichaamsgewicht van een volwassene bestaat uit water

... en 75% van het lichaamsgewicht van een zuigeling! Water is het hoofdbestanddeel van het menselijk lichaam. We verliezen dagelijks ongeveer 2 liter water via urine, zweet, onze ademhaling, verdamping via de huid en via de stoelgang. Indien dit waterverlies niet binnen de 24 uur wordt gecompenseerd, raakt het lichaam al erg uitgedroogd. Het is noodzakelijk om dagelijks en regelmatig te drinken om het verlies en de inname van water in evenwicht te brengen.

3. Water hydrateert de huid

Water drinken hydrateert de huid in de diepte. Een slecht gehydrateerde huid ziet er dof uit. Door water te drinken, maken we ook nieuw speeksel aan, wat zorgt voor de bevochtiging van de tong en de mond.

4. Water drinken voorkomt infecties van de urinewegen en terugkerende blaasontstekingen

Wanneer een mens niet genoeg water drinkt, wordt zijn urine donker van kleur en meer geconcentreerd. Veel water drinken helpt om blaasontstekingen te voorkomen.

5. Water vergemakkelijkt de darmtransit

Dagelijks 1,5 liter water drinken, verwijdert de afvalstoffen van de spijsvertering en beperkt het risico op constipatie door de stoelgang te hydrateren. Merk op dat natuurlijk mineraalwater met magnesium (bijvoorbeeld water van het merk Hépar) de darmtransit nog makkelijker maakt.

6. Water dient als smeermiddel voor de gewrichten en de ogen

Water zorgt voor de bevochtiging van de gewrichten en de ogen, en vermindert bovendien de dagelijkse vermoeidheid.

7. Regelmatig drinken, regelt de temperatuur van het menselijk lichaam

Wanneer het heel warm is, moet je meer water drinken. De hitte versnelt immers de uitdroging van het lichaam. Dit geldt eigenlijk ook wanneer het heel koud is. Het risico op uitdroging is ook dan heel groot.

8. Water is een remedie tegen acne

8 glazen water per dag drinken, helpt om de agressieve impact van de omgeving (zon, wind, koude) te verminderen en acne en ontstekingen tegengaan.

9. Water helpt de giftige stoffen uit ons lichaam te verwijderen

Water drinken zorgt voor de afvoer van giftige stoffen via de nieren. Die stoffen versnellen het verouderingsproces en verzwakken onze natuurlijke weerstand.

10. Water helpt om af te vallen

Water drinken op zich zal je niet doen vermageren, maar het helpt wel om minder te eten. Een glas water drinken geeft je immers een gevoel van verzadiging. Ideaal is om een glas water te drinken een half uur voor het eten.

Isabelle Bontridder
you might also like