Home / Conditie / Gezondheid

Een jongere huid en meer energie: 9 voordelen van meer water drinken

by Marlies de Pape ,
Een jongere huid en meer energie: 9 voordelen van meer water drinken© Getty

Iedereen weet dat water goed voor je is, maar nadat je dit hebt gelezen, ga je deur niet meer uit zonder een fles van twee liter. Het houdt ons niet enkel in leven, maar zorgt ervoor dat we minder vatbaar zijn voor de griep, dat we geconcentreerder zijn en er goed uitzien. Als je nog niet overtuigd bent, lees dan deze 9 fenomenale voordelen die water op je lichaam heeft.

Summary
  1. · Je hebt meer energie en bent geconcentreerder
  2. · Het helpt je af te vallen
  3. · Je blijft er jong uitzien
  4. · Het geeft een boost aan je immuunsysteem
  5. · Het voorkomt blessures
  6. · Het houdt je hoofd blij
  7. · Het houdt je fris
  8. · Je presteert beter
  9. · Het regelt je stoelgang

We spraken met Amy Shapiro, voedingsdeskundige en oprichter van Real Nutrition NYC, een privépraktijk in New York gewijd aan gezonde voeding en welzijn, om precies te weten te komen waarom we meer water moeten drinken. En ze heeft ons ervan overtuigd dat water vloeibaar goud is.

1. Je hebt meer energie en bent geconcentreerder

Array

De meeste mensen weten dat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, maar heb je er al aan gedacht wat dat betekent voor je hersenen? Amy zegt dat "ook je hersenen voor het merendeel uit water bestaan, en dus helpt goed gehydrateerd blijven om geconcentreerd te zijn en door te gaan."
In plaats van 's morgens enkele koppen koffie te drinken, probeer de dag te beginnen met een glas water en je zal snel het verschil merken in je productiviteit.

2. Het helpt je af te vallen

Probeer je af te vallen, maar drink je minder omdat je bang bent op te zwellen? Amy zegt ons dat je exact het tegenovergestelde moet doen.
"Water vult je maag niet enkel op waardoor er minder plaats over blijft voor eten, maar het voorkomt ook hongeraanvallen. We denken vaak dat we honger hebben, terwijl we eigenlijk gewoon dorst hebben.", legt ze uit.
"De volgende keer dat je je maag hoort knagen, drink eerst een glas water voor je naar een tussendoortje grijpt. Het bevat 0 calorieën en geen kunstmatige zoetstoffen, wat het het perfecte drankje maakt.", voegt Amy eraan toe

3. Je blijft er jong uitzien

Als je op zoek bent naar het ultieme schoonheidsproduct, dan moet je niet verder kijken dan water: het is het beste dat er is. Amy vertelt dat meer water drinken het meest doeltreffend is voor een jongere en stralende huid.
"Je lichaam bestaat voornamelijk uit water en je grootste orgaan is je huid. Als die gedehydrateerd is, zijn rimpels en fijne lijntjes duidelijker te zien.", aldus Amy. "Als je genoeg drinkt, straalt je huid in plaats van er vaal uit te zien."
Logisch!

4. Het geeft een boost aan je immuunsysteem

Hoe meer water je drinkt, hoe minder kans dat je infecties zal oplopen, vooral als het gaat om besmettelijke ziektes en urineweginfecties.
"Water voorkomt ziektes door gifstoffen uit je lichaam te spoelen. Het kan een verkoudheid, de griep of urineweginfecties voorkomen.", legt Amy uit.

5. Het voorkomt blessures

Een weinig gekend feit over hydratatie: je hebt minder kans om een spier te verrekken als je genoeg gehydrateerd bent, dus neem altijd genoeg water mee als je gaat sporten.
Volgens Amy helpt water spierkrampen en blessures te voorkomen doordat het de spier toelaat om goed te bewegen en snel te herstellen na een workout. Het houdt ook je kraakbeen gezond en voorkomt pijn in je gewrichten.

6. Het houdt je hoofd blij

Ben je die kwellende hoofdpijn beu? Heb je er al bij stilgestaan dat het probleem - en de oplossing - veel eenvoudiger is dan medicijnen?
"Genoeg drinken kan de oplossing zijn om hoofdpijn de kop in te drukken nog voor het begint want water voorkomt hoofdpijn die veroorzaakt wordt door dehydratatie."

7. Het houdt je fris

Airco heeft natuurlijk ook wel zijn voordelen, maar als je het te warm hebt, raden onze specialisten water aan. "Als je genoeg drinkt, kan je lichaam zijn temperatuur regelen door te zweten", legt Amy uit.

8. Je presteert beter

We hebben al gezegd hoe belangrijk het is om genoeg te drinken terwijl je sport. Maar je moet weten dat het niet alleen goed is om je fris te houden, je presteert er zelfs beter door!
"Water kan ervoor zorgen dat je beter presteert want ook je spieren bestaan voor 75% uit water. Hoe beter je bent gehydrateerd, hoe beter ze zullen functioneren.", aldus Amy.

9. Het regelt je stoelgang

We weten dat het misschien wat raar klinkt, maar water is het zuiverste, puurste en properste goedje dat je in je lichaam kan steken. Amy legt uit dat andere drankjes - zoals koffie of frisdrank - je vertering in de war kunnen brengen, maar water zal nooit kwaad doen.
"Water zorgt ervoor dat je systeem goed werkt door je te helpen verteren.", zegt Amy. "Het voorkomt ook constipatie."

Stof om over na te denken.

Meer op wewomen.be:
Water drinken: goed voor lichaam en geest
Waarom is het ontbijt zo belangrijk?
11 voedingswaren die je pijn verlichten als je ongesteld bent

Marlies de Pape
you might also like