Home / Mode / Accessoires

Betaalbaar Belgisch accessoiretalent

by Dorothee Gebele ,
Betaalbaar Belgisch accessoiretalent© Annelies Timmermans

België bruist van het talent, en hoewel de doorsnee Vlaming doorgaans te bescheiden is om dat heel erg in de verf te zetten, vinden wij dat eigen lof niet stinkt als het op deze creaties aankomt.

Drie maal Belgisch, drie maal accessoires en drie maal dames die over heel wat talent beschikken. Van beginnende business tot ervaren creativo’s – deze ontwerpen van eigen bodem zijn mooi en betaalbaar, net zoals we het graag hebben.

Julie Van den Berghe

Kende u deze Brugse blondine al? Afkomstig uit een creatieve familie, en dat uit zich duidelijk in haar levenswandel. Julie studeerde mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, waar ze in 2012 afstudeerde met een mannencollectie ‘Fratelli’, gebaseerd op haar vier broers. Intussen is haar creativiteit terug te vinden in haar eerste juwelencollectie SHAPES die bestaat uit een viertal ontwerpen, beschikbaar in verschillende kleuren. Zoals de naam al doet vermoeden, inspireert Julie zich hier sterk op geometrische figuren. Prijzen liggen tussen de 25 en 32 Euro en alle stuks zijn beschikbaar in haar webshop.
http://www.julievandenberghe.com/

Julie Van den Bergh © Julie Van den Bergh
Julie Van den Bergh
See album

Annelies Timmermans

Geen vrouw die twijfelt aan het belang van een goede handtas, toch? Omdat we graag wat afwisseling zien in onze kast, gaan we bij voorkeur voor kwaliteit en betaalbaar design als het op handtassen aankomt, iets wat ontwerpster Annelies Timmermans maar al te goed begrepen heeft. Deze Belgische mixt haar eigen talent met Italiaanse materialen, maar houdt wel alle styling, productie en distributie zelf in handen wat tot stijlvolle en tijdloze designs leidt. Intussen heeft ze al meer dan tien collecties ontworpen en opende ze ook haar eigen flagship store in Antwerpen. Alle info en verkooppunten via de website.
http://anneliestimmermans.com

Annelies Timmermans © Annelies Timmermans
Annelies Timmermans
See album

LoBoGato

LoBoGato, oftewel een labour of love tussen twee goede vriendinnen die een passie voor mooie juwelen delen. Veerle en Katrijn leerden elkaar kennen in het middelbaar, maar het was pas jaren later dat ze hun droom wisten te verwezenlijken en dat LoBoGato tot stand kwam. Het juwelenmerk van deze Belgische dames staat voor simpele, elegante stuks die steeds erg betaalbaar blijven. Of zoals ze het zelf zeggen: simplicity with a twist and made with love, lots of love. Bij LoBoGato vind je originele kettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Prijzen variëren tussen de 10 en 30 Euro en zijn beschikbaar via de webshop.
http://www.lobogato.com

Lobogato © Jan Cornelis / Lobogato
Lobogato
See album

Ontdek ook:
> 3 Belgische ontwerpers om te onthouden
> België: e-shops die je moet kennen
> Inspiratie: 100 modetrends voor de lente

Dorothee Gebele
you might also like