Home / Mode / Trends

Genoeg van uit de mode te zijn, ik neem mijn keuken onder handen!

by Isabelle Bontridder ,
Genoeg van uit de mode te zijn, ik neem mijn keuken onder handen!© iStock

Je droomde ervan, aufeminin doet het! Zie hier enkele tips voor een make-over voor en na van een keuken. Of je nu kiest voor een klassieke stijl, hedendaags of chic, combineer comfort en originaliteit om je decoratie in je keuken te doen heropleven.

Summary
 1. · Mijn keuken, voor en na decoratie
 2. · Ik wil een nieuwe kleur in mijn keuken
 3. · Goed verlichten om goed te decoreren
 4. · Voor een originele keuken na de herinrichting, optimaliseer ik mijn werkblad

Wist u dat? Iedere dag spenderen we gemiddeld een halfuur in de keuken. En voor diegene die houden van lekker eten, gaan we zelfs de tijd niet berekenen. De keuken wordt werkelijk een belangrijke ruimte en het is dus belangrijk dat je je er goed voelt. Hierbij enkele uitgewerkte ideeën voor de make-over van je keuken.

Mijn keuken, voor en na decoratie

Array

Alvorens een keuken onder handen te nemen, is het best een stap achteruit te nemen. Niet zo gemakkelijk als je er het meeste tijd doorbrengt maar een kritische geest is essentieel. Denk na over wat er aan of in je keuken ontbreekt om opnieuw te kunnen inrichten en binnen je budget te blijven. Het moet niet altijd veel kosten om moderniteit en functionaliteit met zich mee te brengen. Een nieuw laagje verf, laat je fantasie de vrije loop met accessoires, goede verlichting,…

Ik wil een nieuwe kleur in mijn keuken

Een keuken, voor en na een nieuw kleurtje, kan volledig veranderen. Soms volstaat het om een nieuw likje verf op je meubels aan te brengen om een volledig nieuwe omgeving te creëren. En de verfwinkels bieden zodanig veel oplossingen dat het verkeerd zou zijn mocht je die kans niet grijpen! Om van keuken te veranderen zonder echt te veranderen, zou je kunnen kiezen voor originele kleuren:

 • Groen en zijn tinten (smaragd, anijs, olijf, fluo of spar) geven een frisse toets aan uw decoratie
 • Bruin gecombineerd met lichtere tinten geven een hedendaagse toets aan uw keuken
 • Met een volledig witte kleur en goede verlichting wordt je keuken zeer elegant. Om aan oppervlakte te winnen en je rommel een beetje te verbergen, kan je je wandkasten en werkplank is zwart basalt en de muren in het wit schilderen
 • Voor een herdecoratie voor/na van uw keuken in rustieke eik, kan je opteren voor een wit-rood nuance.

Goed verlichten om goed te decoreren

Om een keuken aan te pakken, adviseren interieurarchitecten om de verlichting te optimaliseren. Demp het licht op bepaalde plaatsen en zet het feller op een andere plaats in de keuken. Door een luster of globelampen in het midden van de ruimte te zetten, en spots of een zeer dun TL-licht in de meest sombere hoeken, krijgt u een zeer design lichteffect. Je creëert zones waar de diepte een impressionant cachet aan je ruimte zal geven.

Voor een originele keuken na de herinrichting, optimaliseer ik mijn werkblad

Het moet gezegd: het werkblad in de keuken is de sleutel!

In een open of een halfopen keuken is dit het scheidingselement die voor een loft-gevoel zorgt. Vooraleer er een voor en na in de open keuken is, moet er rekening gehouden worden met belangrijke zaken: de handvaten van de meubels, de ramen, de huishoudtoestellen, … met alles moet rekening gehouden worden.

Enkele tips:

 • Verberg of bouw toestellen in (koelkast, oven, vaatwasser, keukenrobot, etc.)
 • Neem de spatwand onder handen (het gedeelte tussen het werkblad en de wandkasten) om origineler uit de hoek te komen. Er wordt vaak gewerkt met tegels, maar je kan ook metaalplaten gebruiken, multiplex platen enz.
 • Leg een PVC bekleding op de vloer om een modernere toets aan je keuken te geven

Om een voor en na van een keuken te doen slagen met een klein budget, kan je advies opvolgen van een home stager of je kan je inspiratie de vrije loop laten gaan. Als je goed nadenkt zie je meteen wat er kan veranderen. Laat je verbeelding werken en improviseer, je zal zien dat het resultaat verbluffend zal zijn.

Isabelle Bontridder
you might also like