Home / Mode / Trends

3 Belgische ontwerpers om te onthouden

by Dorothee Gebele ,
3 Belgische ontwerpers om te onthouden© Marc Philippe Coudeyre

Ons land is nog altijd even dynamisch en creatief, kijk maar…

Ook al is de winter amper begonnen, de lookbooks van de volgende lente- en zomercollectie zijn er al. Ideaal om jezelf in te beelden dat je ergens in het zonnetje zit, met een eenvoudige crêpezijden tuniek. En als er een fris briesje opsteekt, komt een streelzacht sweatshirt met daarop kleine lachende aapjes perfect van pas.

Op de redactie vielen de drie volgende presentaties bijzonder in de smaak.

Marc Philippe Coudeyre of het brave meisje met een knipoog

Bij Marc Philippe Coudeyre reiken de jurken voor overdag tot onder de knie, maar de ronde sixties-brillen zorgen voor een coole noot. De okerbeige rokken worden gecombineerd met een muisgruis sweatshirt waarop motieven prijken die zo uit het Jungleboek lijken te komen. ’s Avonds durf je uitpakken met een felgekleurde vlot vallende comfortabele blouse en show je een ultrakorte tuniek in een camee van fluotinten, pastel en goud… maar je blijft altijd even elegant.

Array

Marjorie Vermeulen of de teerheid met een donker kantje

Een kleerkast met lichte, tere stuks die een zekere melancholie uitstralen. Je speelt met transparantie op een bloes, kiest voor contrast op een witte broek met zwarte stroken en ruitmotieven à la Nirvana, maar dan in een zachte versie. De vrouwen van Marjorie Vermeulen zijn intelligent, gevoelig en durven hun karakter tonen, bijvoorbeeld als ze naar buiten gaan in een microshortje dat zo weggelopen lijkt uit de New-Yorkse underground scene.

Emmanuelle Lebas of de moderne godin

Het is niet moeilijk je voor te stellen dat een Romeinse heldin haar lange eenkleurige jurken zou dragen om door de oude stad te zwerven. Een trotse houding en intens rode lippen passen perfect bij deze maagdelijke gewaden voorzien van bovenmaatse plooien. Een chique maar moderne look die bijna bij de sportswear thuishoort, zoals bij dit bovenstuk met franjes… waarbij elk detail klopt als een bus.
Website: Emmanuelle Lebas

Hierna volgen vijf looks van elke ontwerper:

Marc Philippe Coudeyre © Marc Philippe Coudeyre
Marc Philippe Coudeyre
See album
Dorothee Gebele
you might also like