Home / Mode / Fashion and me

België: e-shops die je moet kennen

by Dorothee Gebele ,
België: e-shops die je moet kennen© J.Crew

Wanneer je met vakantie bent, is het leuk om een charmant winkeltje te ontdekken. Doorgaans val je voor de verleiding en breng je een mooi stuk mee van een ontwerper, borden in melamine (die zijn tenminste licht en breken niet in je koffer) of vaak ook mooie juwelen.

Maar het probleem duikt op zodra je terug thuis bent en zin krijgt om opnieuw op deze plekjes te gaan flaneren.
Gelukkig kan je voortaan dankzij internet in een muisklik een stukje uit je favoriete land per post laten opsturen, in alle rust.
Hier volgt een overzicht van e-shops die we op de redactie heel leuk vinden en die leveren in België.

Laat ons beginnen met Anthropologie.
Het Amerikaanse label (dat in Londen zit) heeft alles wat je zoekt om je romantische bohemienoutfit samen te stellen. Jurkjes met ikatprints, safari-jasjes en lichte blouses, boho-juwelen in rafia en met grote kletterende parels. Verwaarloos ook de home-afdeling niet, waar je een uitgebreide keuze aan borden vindt met idyllische motieven en trendy Oostkustaccessoires, met variaties op strepen en de maritieme sfeer. Perfect om je op een uitstap in New England te wanen.
Verzendkosten: 10 euro

Jurk Anthropologie © Anthropologie
Jurk Anthropologie
Array

Nog steeds in de Verenigde Staten, J.Crew.
Heel preppy, maar nog steeds met deze casual touch zoals de Amerikanen zo goed kunnen. Denk aan basics met een goed snit, matrozenshirts, een rok in tweed, luipaarden mocassins. Niets lijkt gemaakt, want er zit altijd dat ietsje aan dat het perfect hedendaags maakt en mee met zijn tijd.
Verzendkosten: 15 euro

J.Crew of de chique androgyne stijl © J.Crew
J.Crew of de chique androgyne stijl

In dezelfde stijl kan je Banana Republic uitproberen. Zij hebben vaak toffe samenwerkingen: met Milly voor een reis in de Hamptons tot Issa London voor haar hemelse vloeiende jurken. Het laatste bondgenootschap dat je in de gaten moet houden: L’Wren Scott en haar jurken om al vanaf vandaag in de feestdagen te duiken.
Verzendkosten: 6 euro

L.Wren Scott voor Banana Republic © Banana Republic
L.Wren Scott voor Banana Republic

En dan terug naar Europa met de Spaanse Bimba & Lola. Daar moet je terecht voor handtassen en schoenen. De Spanjaarden zijn altijd heel bedreven in het bewerken van leer en dat zie je. Als bonus vind je eveneens leuke en grappige juwelen, perfect om de chique minimalistische lijn in evenwicht te brengen.
Verzendkosten: 10 euro

Luipaardboots - Bimba & Lola © Bimba & Lola
Luipaardboots - Bimba & Lola

Bij de Engelsen kan je natuurlijk rekenen op Urban Outfitters of Top Shop. De eerste is heel in, een beetje rock'n'roll, perfect voor de jongsten. De tweede is ideaal om ontwerpers te ontdekken zoals de Ierse J.W. Anderson of de Griekse Mary Katrantzou. Wij houden alvast de volgende vruchtbare samenwerkingen in het oog.

En verder, behalve de verzendkosten die wel voor een struikelblok kunnen zorgen, is Liberty of London een echte vervoering. Op de afdeling 'stationery', zitten schriftjes verborgen met heerlijke paisley- en bloemenprints (Liberty, dus), in een erg Art & Craft-sfeertje van William Morris.
Momenteel mag je ook de Nike x Liberty-collectie niet missen met hun sneakers met hak, of de Diptyque-kaars 'Insolite, met toetsen van citrusvruchten en kruiden, net wat je in deze tijd van het jaar nodig hebt.
Verzendkosten: 15 £

Nike x Liberty of London © Liberty of London
Nike x Liberty of London

Voor juwelen moet je Tatty Devine ontdekken. Alles is handgemaakt en de prijzen zijn redelijk. Je vindt er die typische so British uit de toon vallende touch, waar we zo gek op zijn. Samenwerking met kunstenaars als Gilbert & George die Ginhalssnoeren voorstellen, idyllische halssnoeren met vergulde eikenbladeren, indrukwekkende plastrons met psychedelische motieven.
Verzendkosten: Tussen 3 en 6 £

Nog een Gin & Tonic voor jou? © Tatty Devine
Nog een Gin & Tonic voor jou?

Puis, minute chauvinisme, car en Belgique, nous sommes tout de même gâtées avec pléthore de créateurs talentueEn dan een kort chauvinistisch moment, want in België zijn we toch wel verwend met een overvloed aan talentvolle ontwerpers: Op Famousbox, vind je zowel handtassen van Clio Golbrenner als de Fabuleux Marcel de Bruxelles of de casual-chique outfits van Omsk. Wij zijn er dol op.
Verzendkosten: Gratis

Handtas Clio Goldbrenner © Famousbox
Handtas Clio Goldbrenner
Dorothee Gebele
Alles begann 1999 in Paris. Heute, 20 Jahre später, ist gofeminin.de eines von neun Schwesterportalen weltweit und einer der Marktführer für Frauenportale im deutschsprachigen Raum. In dieser Zeit hat sich …
you might also like