Home / Mode / Trends / Prinses/fashionista: de stijlsuccessen van Mathilde

Mode

Prinses/fashionista: de stijlsuccessen van Mathilde

by Claire Sassonia ,
Prinses/fashionista: de stijlsuccessen van Mathilde
Wist je dat… Mathilde d'Udekem d'Acoz op 21 juli 2013 de eerste koningin der Belgen wordt die ook effectief in België is geboren? En dat ze in 2008 door Vanity Fair werd verkozen tot de best geklede vrouw ter wereld? Geen wonder, want in de garderobe van onze toekomstige koningin vinden we vooral creaties van hofleveranciers Edouard Vermeulen (Natan) en Fabienne Delvigne. Maar Mathilde heeft ook een zwak voor andere Belgische designers, en kwam vorig jaar tijdens een handelsmissie zelfs prinseswaardig elegant voor de dag in een ‘Zaraatje’ van vijftig euro.

De sleutel voor haar garderobesuccessen? Dat is ongetwijfeld het zelfvertrouwen waarmee ze elke creatie draagt. En de mening van onze toekomstige koning, zo blijkt. Volgens insiders zou Mathilde heel vaak het vestimentaire advies van haar man inroepen als ze niet weet wat aan te trekken. Zo zie je maar dat wij vrouwen, prinses of niet, toch allemaal een beetje hetzelfde zijn.

Wij presenteren je een overzicht van Mathildes stijlsuccessen, van haar kanten bruidsjurk die ze droeg in 1999 over simpele mantelpakjes tot gedurfde designercreaties. En we beginnen alvast – een beetje ongeduldig – uit te kijken naar het ensemble dat ze op 21 juli zal dragen. Voorlopig nog een goed bewaard geheim, maar dat ze zal stralen, dat staat wél vast.
Claire Sassonia