Home / Mode / Trends

20 combinaties van glasgordijnen en rolgordijnen voor een geslaagde decoratie

by Isabelle Bontridder ,
20 combinaties van glasgordijnen en rolgordijnen voor een geslaagde decoratie© Heytens

Niets zo elegant als een goed gekozen mix van glasgordijnen, rolgordijnen en overgordijnen om uw ramen aan te kleden! Met onze 20 inspiraties krijgt u vast en zeker de beste decoratie-ideeën !

Summary
  1. · Glasgordijnen & overgordijnen
  2. · Jaloezieën, rolgordijnen & glasgordijnen
  3. · Glasgordijnen & rolgordijnen
  4. · Help me!

We stellen ons vaak tevreden met een paar glasgordijnen of een praktisch rolgordijn om onze ramen aan te kleden. Maar we kunnen best een stap verder gaan. Want de mooie combinatie van jaloezieën en overgordijnen, van glasgordijnen en overgordijnen, maar ook van glasgordijnen en rolgordijnen valt gemakkelijk uit te voeren en verrijkt dadelijk ons interieur.

1. Glasgordijnen & overgordijnen

Heel traditioneel, maar gegarandeerd met bijzonder veel effect, is de combinatie van glasgordijnen en overgordijnen. Dit is de ideale keuze als u niet alleen een decoratieve toets aan uw ramen wilt geven met een mooi overgordijn, maar ook wilt genieten van het binnenvallende licht terwijl u toch de indiscrete blikken buitenhoudt dankzij uw glasgordijnen.
Voor een passende look, zorgen we ervoor dat de motieven of de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd, en we kunnen ook kiezen voor de klassiekere combinatie van overgordijnen naar uw keuze met lichte glasgordijnen.
De originelere combinatie van overgordijnen in donkere tonen en glasgordijnen in levendige kleuren geeft extra karakter aan uw kamer en garandeert u elke dag een schitterend humeur.

20 combinaties van glasgordijnen en rolgordijnen voor een geslaagde decoratie © Heytens
20 combinaties van glasgordijnen en rolgordijnen voor een geslaagde decoratie
See album

2. Jaloezieën, rolgordijnen & glasgordijnen

De andere combinatie van jaloezieën en glasgordijnen kan ons ook bekoren. Een jaloezie, waaronder de variant van een rolgordijn of vouwgordijn, vervangt in dat geval het glasgordijn voor een strakkere en meer hedendaagse look. U kunt kiezen om de kleuren en motieven van de overgordijnen te herhalen op het rolgordijn voor een decoratie die goed bij elkaar aansluit, of gewoonweg dezelfde stof nemen.
U kunt eveneens met de volumes spelen door in eenzelfde kamer de grote ramen mooi aan te kleden met overgordijnen en voor de kleinere ramen een vouwgordijn in dezelfde stof te hangen.
Overgordijnen in vinnige kleuren helpen om de look van een kamer een flinke dynamiek te geven, vooral als u ze combineert met donkerkleurige rolgordijnen die ze nog beter tot hun recht laten komen.
En in een aantal gevallen is dit een bijna onontbeerlijke combinatie om te voorkomen dat de overburen binnenkijken: we hangen een paar overgordijnen om de kamer een eigen karakter te schenken en plaatsen een rolgordijn om onze privacy te bewaren.

3. Glasgordijnen & rolgordijnen

En in sommige interieurs vinden we zelfs de combinatie glasgordijnen-rolgordijnen of andere varianten van de jaloezie en dan vooral in de slaapkamer. Het glasgordijn geeft een nonchalante toets, terwijl met het rolgordijn en andere jaloezieën het licht gewoon op een praktische manier kan worden geregeld.

4. Help me!

Valt het u moeilijk om eraan te beginnen? Laat dan de professionals hun gang gaan! Het merk Heytens bijvoorbeeld, biedt u kwaliteitsvolle gepersonaliseerde begeleiding aan om een topper van uw ramen te maken. Een raadgeefster komt bij u de maten opnemen en geeft u interieuradvies voor een resultaat dat perfect bij uw woning aansluit. U kunt zelfs stofstalen thuis uitproberen om zeker te zijn van uw keuze. Een prima manier om uw interieur risicoloos opnieuw in te richten!

Isabelle Bontridder
you might also like