Home / Mode / Trends

Decoratie: de 4 sterke trends in 2017

by Isabelle Bontridder ,
Decoratie: de 4 sterke trends in 2017© Heytens

De Scandinavische en bohemien trends zijn uit. Helemaal in is de pop, urban, nomadische en romantische sfeer! Dit jaar durven we onze decoratie nieuw leven inblazen met bloemen, felle kleuren en krachtige motieven. Hoe geven we de 4 decoratie-trends van het jaar een plaatsje in ons huis? Volg de gids.

Summary
  1. · Reis naar andere oorden met de nomadische trend
  2. · Charmetrend: klassiek heruitgevonden!
  3. · Bekijk het leven door een roze bril met de pop-trend
  4. · Met de urban trend is de stad van u
Decoratie: de 4 sterke trends in 2017 © Heytens
Decoratie: de 4 sterke trends in 2017
See album

Reis naar andere oorden met de nomadische trend

Array

Reizen zonder onze woonkamer te verlaten? Dat is best mogelijk met de nomadische trend. Trek de wijde wereld in en leer nieuwe culturen kennen op ontdekking naar de stoffentradities van andere landen: Congo, Japan, landen uit het hoge Noorden... Geen folklore hier, het idee bestaat er veeleer in om bepaalde stoffen op een hedendaagse manier opnieuw te interpreteren.
Kies aan de ramen voor verticale of horizontale jaloezieën die perfect bij een nomadische sfeer passen.
En wat dacht u ervan om in de slaapkamer het mysterie van de Slavische ziel op te roepen? Uw interieur zal geraffineerd en verfijnd ogen, badend in een sfeer van oppertste rust. Kies daarvoor subtiele kleuren, lichtjes gesatineerd, die het beeld van verre horizonten oproepen. Wat de motieven betreft, kiezen we voor een fijne streep.
Ga in de woonkamer voor een sfeer die ons naar Byzantium voert en geeft de voorkeur aan kleuren in oranjetinten en glanzend grijs. De rijkdom aan materialen en motieven - bij voorkeur geometrisch - is hier de gulden regel.
Als u tot slot van een exotische sfeer houdt, geef uw huis dan een Congolese ambiance met krachtige en zelfbewuste tribale motieven. Kies qua kleur voor kastanjebruin, wit en enkele toetsen geel die het geheel dynamiek bezorgen.

Charmetrend: klassiek heruitgevonden!

Liefhebber van een tijdloze, geraffineerde en sobere inrichting? Geef klassiek een nieuwe interpretatie! Om uw huis in charme te laten baden, opteer zonder een moment te twijfelen voor zachte tonen en onscherpe motieven. Geef de voorkeur aan pastelkleuren (bijvoorbeeld roze), een beetje zoals een aquarel van vroeger. Rolgordijnen zijn perfect om een heel charmante toets aan uw interieur te geven.
Wit is op zich het perfecte symbool voor tijdloze elegantie.

Bekijk het leven door een roze bril met de pop-trend

Voor een interieur met pit gaat er niets boven de pop-trend. Fantasievolle bloemmotieven, schitterende kleuren, zuurstokkleuren... En ziezo, een dynamisch en vrolijk interieur.
Durf met kleuren! Rood, geel, oranje, blauw, groen, kastanjebruin… Kies kleur voor uw kussens, lampenkappen, gordijnen, vazen, kaarsen, vaat en andere decoratieve accessoires.
Voor een uitgesproken charmant huis, kunt u ook uw voorkeur uitspreken voor frisse lente-tinten. Fuchsiaroze bijvoorbeeld, contrasteert heerlijk met alle mogelijke groentinten uit de natuur.

Met de urban trend is de stad van u

Urban decor speelt al meerdere jaren een hoofdrol in de interieurdecoratie. Het hele idee is om een loft-sfeer te creëren. Voor een woning die in een heel hedendaagse street style opgaat, kiezen we het best schakeringen van grijs en neutrale kleuren, en daarnaast van zuivere kleuren. Als u bijvoorbeeld grijs met rood combineert, dan bevindt u zich zo in Londen! De rode bussen en de Theems die de stad doorkruisen lijken zo binnen uw directe bereik.
Parijs, New York... Om naar de grote metropolen te verwijzen en in de tijdsgeest te blijven, kiezen we het liefst rijke, bewerkte en gelakte materialen. Met het urban decor verbinden we soberheid met esthetiek.

Isabelle Bontridder
you might also like