Home / Mode / Trends

Mode en trends: Ik val voor de rolluiken

by Isabelle Bontridder ,
Mode en trends: Ik val voor de rolluiken© Heytens

Handig, sterk en steeds decoratiever: rolgordijnen en jaloezieën hebben heel wat potentieel om uw ramen stijlvol aan te kleden. We focussen op verschillende modellen waar u zeker en vast voor valt.

Summary
  1. · De verticale jaloezie
  2. · De horizontale jaloezie en rolgordijnen
  3. · Het plisségordijn
  4. · Vouwgordijnen
  5. · Het rolgordijn

Want als ideale oplossing om inkijk te vermijden en de helderheid en warmte in uw vertrekken onder controle te houden, genieten rolgordijnen een uitgesproken voorkeur in het interieur! Het is nu de kunst om het juiste rolgordijn te kiezen dat bij al uw ramen en/of schuifdeuren past voor een decoratie die lang meegaat.

1. De verticale jaloezie

Array

Als de verticale jaloezie voor u synoniem is met een grauwe jaloezie die niet altijd goed werkt, dan kunnen wij u snel van mening laten veranderen. Kijk maar! De verticale jaloezie is perfect aangepast aan grote schuiframen die zij mooi tot hun recht laten komen, maar ook uitstekend voor ramen van een speciaal formaat. Een verticale jaloezie kan vervaardigd worden met verticale stroken in stof of pvc.
De stof kan al dan niet gekleurd worden naargelang uw smaak en de inrichting van het vertrek. U kiest eveneens hoe sterk zij het licht moet of mag dempen.
Verticale jaloezieën in pvc zijn makkelijk schoon te maken, wat ze ideaal maakt voor de keuken of de kinderkamer.

Mode en trends: Ik val voor de rolluiken © Heytens
Mode en trends: Ik val voor de rolluiken
See album

2. De horizontale jaloezie en rolgordijnen

Ieder van ons heeft op een bepaald moment wel eens een horizontale jaloezie in huis gehad! Maar wist u dat de horizontale jaloezie een volledige remake heeft ondergaan in een moderne versie zodat zij voortaan de decoratietroef van uw interieur wordt!
Zij bestaat vanzelfsprekend nog steeds met de alombekende aluminium latten, vandaag verkrijgbaar in tal van kleuren, maar u vindt ze ook in hout voor een warmere look bij u thuis.

Mode en trends: Ik val voor de rolluiken © Heytens
Mode en trends: Ik val voor de rolluiken
See album

3. Het plisségordijn

Zoals zijn naam het aangeeft, plooit en ontplooit het plisségordijn bijzonder gemakkelijk. Zijn ideale plaats is bijvoorbeeld in een dakraam, maar het plisségordijn versiert ook heel mooi de ramen van de slaapkamer of de living. We vinden het nu een tal van afwerkingen: gekleurd of met een print om karakter aan uw interieur te geven, enkel of dubbel om volgens uw behoefte met de helderheid van het licht te spelen.

Mode en trends: Ik val voor de rolluiken © Heytens
Mode en trends: Ik val voor de rolluiken
See album

4. Vouwgordijnen

Ah, de charme van een vouwgordijn weet ons nog steeds te bekoren! Met behulp van het lint opent u gemakkelijk het vouwgordijn dat zich mooi opplooit en uw ramen altijd en overal mooi aankleedt. U kunt het gordijn volledig personaliseren, want u kunt niet alleen zijn vorm kiezen (recht, puntig, golfvorm), maar ook de stof. Bij Heytens bijvoorbeeld, kiest u de stof, vervolgens het soort confectie van uw jaloezie en tot slot de afwerking, zodat u uiteindelijk een volledig unieke jaloezie krijgt, op maat gemaakt.

© Heytens
See album

5. Het rolgordijn

Het rolgordijn, dat minder plaats in beslag neemt dan een vouwgordijn, verfraait eveneens uw ramen en in het bijzonder grote ramen. Aan u om een rolgordijn te kiezen dat meer of minder lichtdoorlatend is naargelang de kamer waar ze hangt. U moet ook nog even een kleur kiezen, want sommige merken zoals Heytens, bieden er honderden aan!
Er bestaan eveneens verscheidene systemen om de jaloezie op te rollen, waaronder een automatisch systeem voor de grootste luiaards onder ons.

Mode en trends: Ik val voor de rolluiken © Heytens
Mode en trends: Ik val voor de rolluiken
See album
Isabelle Bontridder
you might also like