Home / Conditie / Welzijn

De tantrische massage

by the editorial team ,
De tantrische massage

De oorsprong van de tantrische massage: Zoals de naam al doet vermoeden is de tantrische massage een van de rituelen die worden onderwezen in de tantra's, de heilige esoterische boeken die hebben geleid tot één van de vormen van het hindoeïsme. De tantrische massage werd beïnvloed door eeuwenoude Indische en Chinese tradities. Deze massage is ook sterk verbonden met de tantrische seksualiteit die bestaat uit een subtiele liefdesuitwisseling.

Tegenwoordig wordt de tantrische massage niet meer gedaan in spa's of in klassieke massagecentra, maar geven partners elkaar de massage. De tantrische massage heeft namelijk een sterk erotisch karakter.

De massage uitvoeren

De tantrische massage wordt gedaan bij iemand die helemaal naakt is (zonder handdoek of string op de geslachtsdelen). De masseur gebruikt warme massageolie.

In tegenstelling tot andere massagetechnieken, bestaan er geen vaste normen voor de tantrische massage. Deze massage is sensueel en energiserend en bestaat uit grote verbindingsbewegingen tussen alle lichaamsdelen en de 7 chakrapunten.
Kneedmassages, het uitoefenen van lichte druk en zachte en trage bewegingen maken deel uit van de tantrische massage. Het is de bedoeling dat het moeilijk wordt voor de gemasseerde om de bewegingen mentaal te volgen. De handen van de masseur glijden van hoofd naar voeten, net alsof hij op het lichaam zou surfen. Dit zorgt voor rillingen en vibraties bij de andere, die het moeilijk maken om na te denken.

De schaamstreek is geen verboden zone bij de massage: de handen kunnen regelmatig en lichtjes de geslachtsdelen aanraken, zonder masturbatie weliswaar.

De ademhaling is van essentieel belang tijdens de tantrische massage: ze moet diepgaand zijn en de gemasseerde ontspannen zodat hij zijn emoties kan loslaten en kan genieten van de aanrakingen.

De deugden van de tantrische massage

De tantrische massage is zeer sensueel en heeft als eerste doel de bewustwording van het lichaam zonder mentale controle en ver weg van de handelingen en gedragingen van het dagelijkse leven.

Je bent lichamelijk aanwezig voor jezelf en dat laat je toe om ook lichamelijk dicht bij de andere te zijn. Zo kun je een sensueel moment met twee hebben, zonder slechte ideeën.

In de tantrische traditie zorgen deze bewegingen voor inspiratie bij vrouwen en vitale krachten bij mannen. De tantrische massage kan natuurlijk gegeven worden zonder dat er seks aan te pas komt, maar dit soort massage is natuurlijk ook perfect voor mannen en vrouwen die hun seksuele energie willen boosten en hun relatie willen erotiseren.

Voor de aanhangers van deze filosofie is de tantrische massage een sensuele en spirituele ervaring.

Ontdek ook:

  • De Pilatesmethode
  • Waarom is het ontbijt zo belangrijk?
  • 12 vragen over etherische oliën

you might also like