Home / Conditie / Sporten

Zeg cellulitis vaarwel

by the editorial team ,
Zeg cellulitis vaarwel

Cellulitis, een probleem bij vrouwen

Cellulitis wordt gekenmerkt door een sinaasappelhuid zichtbaar met het blote oog. Het is geen ziekte, maar vanuit esthetisch standpunt is het niet zo mooi. Cellulitis komt vooral voor bij vrouwen en wordt veroorzaakt door hormonen.
Het is een oppervlakkig laagje vet net onder je huid. Vetcellen nemen niet alleen toe in volume, maar je houdt ook water op (door een slechte circulatie in bloed- en lymfevaten) en er is een toename van de hoeveelheid bindweefsel (in medische termen heet dat fibrose).

Er bestaan 3 soorten cellulitis:
- adipeuze cellulitis of vetcellulitis (de hoofdoorzaak is een ophoping van vetcellen)
- vezelige cellulitis (er is een slechte werking van het bindweefsel)
- waterige cellulitis (waterophoping en een slechte circulatie veroorzaken het)

Oorzaken

Cellulitis is het gevolg van een combinatie van factoren.
- Genen: Bij sommige mensen is er een onevenwicht tussen de lipolyse (vetafbraak) en de lipogenese (vetvorming).
- Hormonen: Het evenwicht tussen oestrogenen en progesteron zorgt voor de verdeling van vetten in het lichaam. Veranderingen in het hormonaal stelsel (puberteit, zwangerschap, anticonceptie,...) kunnen tot cellulitis leiden.
- Circulatie: Hoe slechter de bloedsomloop en de lymfecirculatie is, hoe groter de kans op cellulitis wordt.
- Voeding: De hoeveelheid voedsel je eet en ook de kwaliteit ervan heeft een invloed op de vetophoping in het lichaam.
- Spieren: De spiertonus regelt de vetmassa in ons lichaam.

Oplossingen

Er is geen wondermiddel tegen cellulitis, maar er bestaan wel een aantal behandelingen die efficiënt kunnen zijn. Ze moeten natuurlijk aangepast zijn aan het type cellulitis en gecombineerd worden met een gezonde levensstijl (vetarm voedsel, regelmatig sporten,...)
Lees verder en ontdek de bekendste behandelingen tegen cellulitis:

- Mechanische massage:
Met endermologie kun je cellulitis verminderen. Een LPG-toestel, dat ook wel gekend is als de Cellu M6, wordt gebruikt om een rolmassage uit te voeren. De huid wordt als het ware geplooid in een soort golfbeweging die ervoor zorgt dat afvalstoffen en opgehoopt vet worden afgevoerd en er een betere circulatie is.
Pressotherapie is een andere behandelingsmethode die de circulatie in lymfe- en bloedvaten efficiënter maakt. Hiervoor wordt een speciale machine gebruikt die lucht blaast in een soort van botten waarin je benen ingepakt zitten van de voeten tot aan de bovenbenen.

- Medische en chirurgische behandelingen:
Bij mesotherapie worden door middel van zeer oppervlakkige injecties cellulitisbestrijdende producten toegediend.
Liposuctie is een behandeling die onder volledige narcose wordt uitgevoerd en waarbij onderhuids vetweefsel wordt weggezogen.

- Elektrotherapie en ultrasone lipolyse:
Elektrische schokken, ultrasonorische trillingen en infrarood worden ook gebruikt om cellulitis tegen te gaan. Elektroden of andere toestellen worden geplaatst op de te behandelen zones. Ze zorgen voor een temperatuurstijging van het weefsel, voor een betere circulatie van vetcellen en voor de afvoering van opgehoopte stoffen.

- Zalfjes:
Er bestaan zalfjes die opgehoopt water en weefsel afvoeren, vet verbranden (cafeïne) en je huid strakker maken. Ze verminderen het aantal vetcellen en verbeteren het huidweefsel.

- Hydrotherapie:
Met watergymnastiek kun je opgehoopt water afvoeren en zorgen voor een betere lymfecirculatie. De bedoeling is om de posturale spieren te verstevigen. Ze zijn namelijk 4 keer actiever in de bloedcirculatie dan de oppervlakkige spieren. Ook hydromasserende baden en straaldouches verbeteren de bloed- en lymfecirculatie.

- Voedingssupplementen:
Sommige actieve bestanddelen kunnen cellulitis tegengaan: draineurs voeren afvalstoffen en opgehoopte weefsels af en vetverbranders elimineren vetcellen.

Ontdek ook:
>
Ik wil slanke benen
> Buik- en bilspieroefeningen
> Celebrities: Deze billen zijn van...

you might also like