Home / Conditie / Lijnen

Zeg vaarwel tegen cellulitis met deze acht ingrediënten

by Marlies de Pape ,
Zeg vaarwel tegen cellulitis met deze acht ingrediënten© aufeminin.com

Het is bijna onvermijdelijk dat cellulitis eens de kop opsteekt, maar je kan wel rekening houden met enkele tips om die vervelende sinaasappelhuid, die vooral voorkomt op de billen en het achterste, te beperken. Een vezelrijke voeding met veel proteïnen, en weinig suiker en vet, kan veel bijdragen om cellulitis te verminderen. Deze acht voedingsmiddelen helpen je je cellulitis te lijf te gaan.

Summary
  1. · Citrusvruchten
  2. · Wit vlees
  3. · Vette vis
  4. · Biergist
  5. · Groene thee
  6. · Prei
  7. · Rood fruit
  8. · Azijn
  9. · Vergeet vooral dit misverstand

1. Citrusvruchten

En meer in het bijzonder de vitamine C die ze bevatten, en die de aderwand verstevigt en dus voor een betere bloedsomloop zorgt. Eet dus voldoende pompelmoezen, appelsienen, mandarijnen en citroenen.

Goed om te weten: citroen helpt het lichaam zijn ph-waarde in evenwicht te houden en goede bacteriën op te nemen. Zo kan je doeltreffender gifstoffen elimineren.

Array

2. Wit vlees

Proteïnen, die ook in eieren en vis zitten, zorgen ervoor dat spieren zich ontwikkelen. Aangezien het om magere producten gaat, verplichten de proteïnen je organisme om, als het erop aankomt, haar energie uit je vetmassa te putten.

Goed om te weten: let wel op dat je wit vlees moet eten zonder vette saus en zeker niet gefrituurd. Dit zou alle voordelen teniet doen.

3. Vette vis

Vette vis en zeevruchten bevatten enorm veel vetzuren, waaronder de fameuze omega 3. Deze voedingsmiddelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en gaan zwelling tegen.

Goed om te weten: we zeggen volmondig ja aan vette vis (die eigenlijk niet zo vet is), maar let op voor vet in het algemeen!

4. Biergist

Biergist zit barstensvol kalium dat de lymfedrainage activeert, een fenomeen waardoor vocht beter afgevoerd wordt in de probleemzones. Aarzel dus niet om dit kostbare poeder over je salade, soep of yoghurt te strooien.

En ook: bananen, gedroogd fruit en witloof bevatten ook veel kalium. Vergeet deze voedingsmiddelen niet!

5. Groene thee

Om afval- en gifstoffen de hele dag lang te kunnen elimineren, moet je zorgen dat je genoeg drinkt, of je nu wilt vermageren, je cellulitis te lijf wilt gaan of gewoon in vorm wilt blijven. Maar wat mag je drinken? Water natuurlijk, maar ook groene thee, die dankzij zijn tanines, de absorptie en vastzetting van vetten beperkt en ervoor zorgt dat je geen water ophoudt, cellulitis dus.

Goed om te weten: je moet genoeg drinken, maar niet om het even wat. Vermijd bruisende dranken (frisdrank of spuitwater) en alcohol.

6. Prei

En groenten in het algemeen. Ze bevatten veel vitaminen en weinig calorieën en vullen je maag waardoor je geen honger hebt. Ze hebben ook vaak afdrijvende eigenschappen waardoor je gifstoffen gaat elimineren en dus cellulitis te lijf gaat.

De meest doeltreffende groenten in je strijd tegen cellulitis: kolen (groene kool, broccoli, bloemkool of spruiten), spinazie, venkel, paprika's, ajuin en asperges.

7. Rood fruit

Bessen en rode vruchten verbeteren celluliltis dankzij hun lycopenen die de bloedsomloop verbeteren en de productie van collageen stimuleren, de stof die ervoor zorgt dat je cellen in goede staat zijn. Deze kleine besjes zitten trouwens ook bomvol antioxidanten, die goed zijn voor de regeneratie van je cellen.

En ook: tomaten, abrikozen, bieten en alle gekleurde vruchten en groenten hebben dezelfde eigenschappen!

8. Azijn

Azijn, en in het bijzonder appelazijn, heeft drie goede eigenschappen voor het bestrijden van cellulitis. Hij verwijdert bacteriën uit je darmen, bevordert de eliminatie van gifstoffen en gaat vochtophoping tegen.

Goed om te weten: vermijd zout en vervang het door rijkelijk te kruiden met verse kruiden, ajuin en look. Vermijd ook met boter te koken. Kies eerder voor stomen of papillotte en gebruik olijfolie.

Vergeet vooral dit misverstand

Om cellulitis te bestrijden, moet je veel rauwkost eten: FOUT
Rauwkost helpt je te vermageren, maar vermindert cellulitis niet, integendeel! Want het bevordert vochtophoping. Eet je groenten dus gaar (liefst gestoomd) en vergeet niet om er genoeg proteïnen bij te eten, zodat je zeker geen water ophoudt in je lichaam.

Meer op wewomen.be:
Zeg cellulitis vaarwel
10 tips om af te vallen... zonder dieet
Zomeractieplan: strakke billen

Marlies de Pape
you might also like