Home / Lifestyle / Maatschappij

Weekenduitje: een barbecue temidden van het bos

by Marlies de Pape ,
Weekenduitje: een barbecue temidden van het bos© Fanny Broissand

Een wandeling in de natuur en gegrilde vis, de ideale combinatie.

Wat is er nog beter dan een landelijke activiteit en een heerlijke maaltijd om ten volle van het weekend te genieten? Temidden van het Zoniënwoud kan je bijvoorbeeld Dolce La Hulpe vinden, en hun zomerse barbecues ontdekken, elke zaterdag tot eind september.

Om je volledig af te sluiten van de stress die de stad kan teweegbrengen, raden we je aan op je fiets te springen en het bos enkele uren te verkennen, tussen rijpe vlierbessen (klaar om te weken in een Engelse gin), naaldbomen, charmante meertjes en het getjilp van de vogels.

Om te bekomen van je inspanningen, kan je ontspannen in de Spa Cinq Mondes, en dan aan tafel schuiven. Als het weer meezit, kan je genieten van het adembenemend uitzicht op het terras van Brasserie 135.

Zen natuur © Fanny Broissand
Zen natuur
See album

De kaart is vrij beperkt en concentreert zich op seizoensproducten, altijd een goed teken. Op het programma vanavond staat een ontdekkingsmenu van 3 gangen, en een barbecue menu, om zoveel mogelijk smaken te kunnen proeven. We kiezen voor de gegrilde vis, die voorafgegaan wordt door een (vrijgevig) bord tapa's met verschillende invloeden (loempia's van vis, licht gekruid, net als in Creoolse restaurants, fijne schijfjes aardappelen rond garnalen voor een knapperig rösti effect, en rauwkost).

Dan krijgen we het vermaarde bord, met zalm, zonnevis, Noordzeegarnalen, kreeft en zeebaars. Alles is lichtjes gegrild, met de onvergelijkbare licht gerookte smaak die de barbecue verschaft. Enkele lichtjes geconfijte tomaten en kleine geroosterde groenten als bijgerecht.

Het ontdekkingsmenu begint met een terrine van daslook, tuinbonen en kwartelfilet. Een geslaagd voorgerecht, dat een pastorale sfeer inhoudt en verse, heerlijke smaken.

Dan gaan we over naar het stukje rundsvlees, bleu, opgediend op een bladerdaag met tapenade en een reanimerende salsa van bosui, tomaten en zwarte olijven. Een auberginekaviaar, enkele goudbruine aardappelen en een jus die we wel zouden aflikken, werken het bord af.

Het dessert is heel eenovudig: rijpe, smaakvolle aardbeien en ijs van amandelmelk, we voelen ons weer kinderen.

Zin om te proeven?
Dolce La Hulpe

Brusselsesteenweg 135
1310 Terhulpen
http://www.dolcelahulpe.be

Marlies de Pape
you might also like