Home / Lifestyle / Maatschappij

De sociale media leugens: instagram vs. realiteit

by Marlies de Pape ,
De sociale media leugens: instagram vs. realiteit© WeHeartIt

Ons instagram is een getrouwe weergave van ons fantastisch leven niet? Leugens! Of je nu de halve wereld afreist of in je eigen slaapkamer bent, de foto's zien er altijd veel cooler uit dan hoe het echt is. Hoe moeten we anders onze monotone dagelijkse routine verdragen, als we het niet wat leuker laten uitschijnen? Dit is instagram vs wat echt gebeurde.

Geef maar toe, we posten allemaal foto's op instagram om mensen te tonen hoe opwindend en fantastisch ons leven is! Maar achter de schermen voelen we ons meestal moe, arm en alleen terwijl we wanhopig probeerden anderen bij te houden en zoveel mogelijk likes uit te delen. Maar daarom gaan we instagram niet afsluiten hoor...

De collage

Hoe het eruit ziet: mijn leven is zo fantastisch dat ik je een beetje wou tonen van alles wat ik vandaag gedaan heb. Herinneringen slaan zichzelf niet op!

Wat echt gebeurde: ik heb zodanig veel tijd besteed aan de perfecte foto's voor deze collage, dat ik helemaal niet van mijn dag heb genoten.

De artistieke bagel

Hoe het eruit ziet: een heerlijke bagel met smeerkaas met vijgen en sjalot! Een prachtige dag!

Wat echt gebeurde: ik ben zo teut dat ik niet kan wachten tot de dag over is. En als ik dit niet opeet, ga ik waarschijnlijk dood.

Smoothies

Hoe het eruit ziet: gezond eten is the way to go! Wie heeft nu nog vast voedsel nodig? Gwyneth Paltrow doet het ook zo. Ik ben zo gezond!

Wat echt gebeurde: dit smaakt naar gras en ik kan niet geloven dat ik net 10€ heb uitgegeven aan 2 bananen, een handvol spinazie, een appel en 43 bosbessen. Ik wil een bagel.

Waar ik sta

Hoe het eruit ziet: mijn nieuwe schoenen zijn superschattig en passen toevallig perfect bij de plaats waar ik sta. Grappig hoe het leven soms uitdraait.

Wat echt gebeurde: het duurde een half uur om deze foto te nemen en ik stond op ongeveer 14 verschillende plekken. Op een bepaald moment waagde ik zelfs mijn leven door in het midden van de straat te staan.

Shoppen

Hoe het eruit ziet: een zaterdag zoals zovele, aan het shoppen in de hipste winkels. Had ik maar meer handen om mijn loodzware tassen te dragen!

Wat echt gebeurde: daar gaat de huur van deze maand. Help, ik ben arm.

Post-workout

Hoe het eruit ziet: ik zweet niet en mijn sportkleren passen altijd bij elkaar. En ja, mijn haar zit tiptop in orde als ik sport!

Wat echt gebeurde: Ik heb 4 minuten gejogd, een halve kilometer gewandeld en dat was het. Tijd om series te kijken!

Een hippe brunch

Hoe het eruit ziet: alles wat ik eet moet net zo chic zijn als ik, en passen bij mijn zonnebril. En trouwens, ik eet enkel in restaurants waar het tafellaken past bij wat ik bestel.

Wat echt gebeurde: ik stond op mijn stoel om deze foto te nemen en werd bijna buiten gesmeten. En nu is mijn eten koud...

Het feestkiekje

Hoe het eruit ziet: ik laat me gaan op het feestje van de eeuw met 200 van mijn beste vrienden! Een ongelooflijke DJ (waar ik nog nooit van gehoord heb), extravagante decoratie, en drank zoveel je wilt, wat wil je nog meer? Ik amuseer me zoveel, kijk alsjeblieft naar me en wees jaloers op mijn super cool leven.

Wat echt gebeurde: wie zijn al die mensen en waarom spreek niemand tegen me? Ik zal dan maar wat foto's nemen met mijn gsm terwijl ik doe alsof ik mijn zogezegde vrienden berichten stuur.

Inpakken

Hoe het eruit ziet: natuurlijk pak ik alleen kleren en accessoires in waarvan de kleuren bij elkaar passen. Ik ben zo georganiseerd, ik kan het zelf nauwelijks geloven.

Wat echt gebeurde: dit zijn de enige min of meer deftige kleren die ik bezit. De rest van mijn beroerde garderobe ligt op de grond, verfrommeld en in balletjes. En het ziet er niet naar uit dat mijn koffer ooit gaat dichtgaan.

Een foute naam op mijn koffie

Hoe het eruit ziet: he, de ober van Starbucks heeft mijn naam volledig fout gespeld! LOL, wat is mijn leven toch grappig.

Wat echt gebeurde: ik ben al 56 uur wakker en heb waarschijnlijk de verkeerde naam gezegd. Wie ben ik?

Zonsondergang

Hoe het eruit ziet: ik was heel de dag buiten op zoek naar avontuur om een te worden met de natuur en kon dus dit prachtige kiekje maken. Niemand die een professionele fotograaf zoekt?

Wat echt gebeurde: ik zag deze mooie paars-blauw-roze hemel op de instagram-account van iemand anders, ging snel naar buiten en nam ook een foto. En nu zit ik terug op de zetel!

Tas bij bloemen

Hoe het eruit ziet: dat komt goed uit, de meest populaire bloemen van dit seizoen in een kleur die toevallig past bij mijn nieuwste aankoop! Wereld, kijk naar wat ik mezelf heb gekocht!

Wat echt gebeurde: ik voel me niet zo goed om mijn nieuwe Chanel zo dichtbij vuil te houden.

De selfie

Hoe het eruit ziet: ik verveel me en hou dus maar een mini fotoshoot van mezelf om mijn schoonheid te verheerlijken. En indien je het je afvraagt, ja ik werd zo wakker.

Wat echt gebeurde: na 2 kilo make-up, 105 foto's en een uur prutsen met Photoshop ben ik eindelijk klaar voor mijn modellencontract!

Klinkt dit bekend in de oren?

Marlies de Pape
you might also like