Home / Lifestyle / Werk

8 manieren om je job wat leuker te maken

by Marlies de Pape ,
8 manieren om je job wat leuker te maken© Getty

Blijkt je droomjob toch niet zo leuk? Je baas is gemeen, je komt niet overeen met je collega's en je maakt je zorgen over je ogen want je staart de hele dag lang naar Excel-files. Het is frustrerend als je job niet voldoet aan je verwachtingen. Maar als je persoonlijk leven leuker is, is het gemakkelijker om om te gaan met de zorgen op het werk.

Summary
  1. · Lees een boek tijdens je middagpauze
  2. · Maak plannen voor na het werk
  3. · Doe aan sport 's morgens
  4. · Doe vrijwilligerswerk in het weekend
  5. · Begin een blog
  6. · Seks hebben
  7. · Kook elke dag
  8. · Slaap genoeg!

Als je je job haat, dan kan dit bekend in je oren klinken: vanaf dat je wakker wordt, word je bang. Een hele resem excuses (voedselvergiftiging...) flitst door je hoofd. Je staart naar je gsm op je nachtkastje en hebt zin om je baas te bellen, tot je uiteindelijk toch opstaat en je klaarmaakt voor de komende werkweek.
Het is niet leuk te gaan werken als je je job niet graag doet. Maar in deze economisch slechte tijden, mag je al blij zijn dat je werk hebt. Even op je tanden bijten en doorgaan is waarschijnlijk minder erg dan de werkloze massa te vervoegen.
We raden je natuurlijk niet aan om eeuwig die job te blijven doen. Dat zou slecht zijn voor je geestelijke gezondheid, maar als het professioneel even niet zo goed gaat, zijn er manieren om je privéleven leuker te maken zodat maandag minder eng lijkt.

Lees een boek tijdens je middagpauze

Besteed je vrije uur niet aan berichtjes sturen naar vrienden en familie over hoeveel je je job haat. Wil je een geheim weten? Ze haten het om het te moeten aanhoren!
Ga naar een park of een rustig cafeetje, zet je gsm uit zodat je niet geneigd bent om e-mails te checken, en laat je volledig opslorpen door een goed boek.

Maak plannen voor na het werk

En nee, we hebben het hier niet over happy hours waar andere werkzombies zoals jij naartoe gaan om verder te klagen over hun werk of de gemene dingen die hun baas die dag heeft gezegd. Probeer iets unieks te doen dat je aandacht afleidt van de werkstress.
Ga naar een leuke kunsttentoonstelling, een toneelstuk of een concert! Als je naar iets kan uitkijken op het einde van de dag, zal je je taken veel beter afronden.

Doe aan sport 's morgens

Het is niet gezond om elke dag naar het werk te gaan terwijl je al tegenop kijkt naar wat je moet doen. Als je de dag met een goed humeur wilt starten, dan moet je 's ochtends aan sport doen. Je zal fris op kantoor aankomen waardoor je minder gefrustreerd zal zijn over kleine problemen op het werk.

Doe vrijwilligerswerk in het weekend

Vrijwilligerswerk is een goede manier om je vervelende job wat te relativeren en ondertussen help je anderen! We garanderen je dat eens je begint voor te lezen voor ouderen, bijles geeft aan scholieren of kleren sorteert voor daklozen, je nog meer zal willen doen!
Nog een voordeel van vrijwilligerswerk? Je herinnert je al die dingen in je leven waar je dankbaar voor moet zijn, en daar valt je job ook onder.

Begin een blog

Heb je het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt op kantoor of dat je bazen je geen respect tonen? Goed nieuws, want op het Internet kan iedereen zijn zorgen kwijt.
Ga naar huis en schrijf op je blog over mode, beauty, Game of Thrones of eender wat je interesseert. De ideale manier om opgehoopte spanning vrij te laten en je meningen te laten kennen aan de wereld!

Seks hebben

Seks om 7 uur 's morgens zodat je naar het werk kan gaan met een glimlach op je gezicht en het gevoel dat je alles aankan !
Serieus, seks is een goede manier om stress te verdrijven, dus als je laat moet werken of tegen alle projecten op je agenda opkijkt, zorg dan dat je tijdens de week onder de lakens kan duiken!

Kook elke dag

Thuis koken spaart geld. En als dat geld komt van een job die je niet graag doet, dan is je groeiende spaarrekening een positieve reminder dat financiële zekerheid een van de redenen was waarom je de job hebt aangenomen!
Koken is trouwens een bezigheid die je volledig opslorpt en die al je zintuigen stimuleert. Je concentreert je volledig op het eindproduct zodat je alle verveling van op het werk vergeet.

Slaap genoeg!

Als je vaak slaap tekortkomt, wordt je humeurig, moeilijk om mee samen te werken en wrevelig op kantoor. Als je niet stapelverliefd bent op je job, gun jezelf dan een pleziertje en slaap acht uur per dag.
​Slapen doet de slechte kanten van je job niet verdwijnen, maar het helpt wel om sneller door je dagelijkse verantwoordelijkheden te gaan en minder fouten te maken, zodat je om 6 uur de deur uit kan en terug naar je leuke privéleven.

Marlies de Pape
you might also like