Home / Lifestyle / Maatschappij

Er even tussenuit: 5 ideeën om groen te ontspannen

by Fanny Broissand ,
Er even tussenuit: 5 ideeën om groen te ontspannen

Te veel vervuiling, lawaai, stress... En als je nu eens een groene pauze zou inlassen? Voor een dag, een weekendje of een lange vakantie, met de familie of met vriendinnen, we hebben 5 ideeën verzameld om weer in harmonie te komen met de natuur en je groene vezels.

Summary
  1. · Laat je vertroetelen in de Spa Yves Rocher, La Grée des Landes
  2. · We gaan voor ecotoerisme met "Voyagespourlaplanète.com"
  3. · Heupwiegen op het festival We Love Green
  4. · Het dagelijkse leven van een landbouwer ontdekken met WWOOFing
  5. · Een zen vakantie met Flower Campings

1. Laat je vertroetelen in de Spa Yves Rocher, La Grée des Landes

Wat is het? Spreekt het je wel aan je een weekendje te laten vertroetelen zonder de planeet daarbij te schaden? Dat is de bedoeling van het ecohotel Spa Yves Rocher, de eerste 100% ecologische spa, temidden van 10 hectare weiland en bos. Een uitzonderlijk kader en zorg van hoge kwaliteit gegarandeerd, en bovendien respecteer je daarbij het milieu. Zonnepanelen, regentonnen, groene daken, biologische en lokale keuken... Er werd aan alles gedacht! Wat betreft het welzijn, heb je toegang tot een ontspanningsbad, hammam en je kan je laten verwennen met een of meerdere verzorgingen uit meer dan 20 keuzes.

Waar is het? In Gacilly, in het Westen van Frankrijk, tussen Rennes en Nantes.
Hoeveel kost het? Vanaf 100 € voor een enkele kamer, zonder verzorging.
De groene toets: Je kan zonder scrupules van het ontspanningsbad genieten want het water van de Spa wordt hergebruikt voor toiletwater. Ze hebben dus werkelijk aan alles gedacht!
De site: www.lagreedeslandes.com

2. We gaan voor ecotoerisme met "Voyagespourlaplanète.com"

Wat is het? Of je nu op vakantie wilt naar de andere kant van de wereld of een weekendje in Frankrijk wilt verblijven, op de site voyagespourlaplanete.com kan je ecologische en solidaire verblijven kiezen, die het milieu en de autochtone bevolking respecteren. Alle hotels en touroperators die de site uitkoos, beantwoorden aan een aantal criteria zoals een minimale impact op het milieu en de creatie van jobs op lokaal niveau, terwijl de kwaliteit gegarandeerd blijft. Plezier zonder schuldgevoelens! ​

Waar is het? In de hele wereld.
Hoeveel kost het? Alles hangt af van de gekozen bestemming, maar je kan een selectie maken volgens budget.​
De groene toets: De site streeft mee naar het opzetten van Mondiale criteria voor duurzaam toerisme, die als richtlijn gelden en de verschillende spelers van het toerisme aanzetten om voor een ecologische aanpak te kiezen.
De site : www.voyagespourlaplanete.com

3. Heupwiegen op het festival We Love Green

Wat is het? Plastieken bekertjes op de grond, duizenden sigarettenpeuken... We weten allemaal dat muziekfestivals niet echt de grootste vrienden zijn met Moeder Natuur. Maar dat was voor We Love Green. Sinds 2011 stelt het festival van elektro-popmuziek je een hip en groen alternatief voor, om uit de bol te gaan en daarbij het milieu te respecteren. Concreet betekent dat gecomposteerde en composteerbare bekertjes, 100% hernieuwbare energie tijdens het weekend, lokale leveraars en laptops die al trappend opgeladen worden. En de muziek moet ook niet onderdoen. Het programma voor deze 4e editie is nog altijd even spannend en eclectisch met onder andere de onoverkomelijke Christine & the Queens, Julian Casablancas en zijn nieuwe handlangers The Voids, Django Django en Joey Badass.

Waar is het? In Parijs, meer bepaald in de prachtige tuinen van Bagatelle, temidden van het Bois de Boulogne.
Wanneer is het? Zaterdag 30 en zondag 31 mei.
​Hoeveel kost het ? Vanaf 33 € voor 1 dag en 50 € voor het hele weekend.
De groene toets : De zak-asbakken die uitgedeeld worden aan de festivalgangers en de waterfonteinen... van Parijs natuurlijk!
De site : www.welovegreen.fr

4. Het dagelijkse leven van een landbouwer ontdekken met WWOOFing

Wat is het ? Je bent een grote fan van bioproducten en wilt nog iets verder gaan in je groene aanpak? Dan is WWOOFing (Working Weekends On Organic Farms) misschien wel iets voor jou! Onder de grappige naam schuilt een eenvoudig concept: een professional van de biologische landbouw verwelkomt je op zijn boerderij en leert je de kneepjes van het vak. In ruil voor kost en inwoon help je dus bij enkele taken. De precieze voorwaarden moet je overeenkomen met je gastheer om niet voor verrassingen te komen staan, maar geen enkele taak is verplicht en er wordt geen geld gewisseld tussen beide partijen. Een origineel idee voor groene vingers, in alle betekenissen!

Waar is het? In heel België en over de hele wereld (er zijn gastheren in meer dan 100 landen).
Hoeveel kost het ? Je wordt lid (of WWOOFer) door het boekje WWOOF te bestellen van 15 of 22 € naargelang het formaat en de gekozen kwaliteit, en dan betaal je het vervoer om tot bij je gastheer te geraken. Dat is het.
De site : www.wwoof.be/what/wat_is_wwoof.php

5. Een zen vakantie met Flower Campings

Wat is het ? Campers, tenten, chalets, maar ook woonwagens of joerts: alles is mogelijk met Flower Campings. Er is maar één voorwaarde voor de campings die eraan meedoen: een "menselijke" maat (minder dan 250 plaatsen) die de natuurlijke sites waar ze gevestigd zijn respecteert en een kwaliteitsservice biedt aan de vakantiegangers. Ze stellen ook allemaal een plaats voor waar je kan baden, ter plaatse of dichtbij, en activiteiten om de regio waar je verblijft te verkennen.

Waar is het ? In heel Frankrijk.
​Hoeveel kost het ? Hangt af van het soort verblijf.
De groene toets : Alle Flower Campings stemmen in, of zijn aan het instemmen met, het charter van Camping Qualité, dat energiebesparing vereist en een respectabele aanpak van het milieu.
De site : www.flowercampings.com/nl/index/

Fanny Broissand
you might also like