Home / Lifestyle / Maatschappij

10 heerlijke zoetigheden waar we Amerika voor moeten bedanken

by Marlies de Pape ,
10 heerlijke zoetigheden waar we Amerika voor moeten bedanken© Asda

De Verenigde Staten hebben ons heel wat gegeven, vooral qua eten: hamburgers, hot dogs, pindakaas... En we zijn eeuwig dankbaar! Maar waar we echt dankbaar voor zijn, zijn de heerlijke desserten. Dit is onze lijst met de lekkerste zoetigheden van de andere kant van de wereld.

Summary
  1. · Citroen-meringuetaart
  2. · Limoenroomtaart
  3. · Pompoentaart
  4. · Wafels
  5. · Donuts
  6. · Red velvet cake
  7. · Whoopie taart
  8. · Toffee-donuttaart
  9. · Ahornsiroop en pecannotentaart
  10. · Ijs milkshakes

1. Citroen-meringuetaart

Wie deze taart heeft uitgevonden, verdient een standbeeld. Door die combinatie van een zurige citroenvulling, een krokante bodem en luchtige meringue, kunnen we NOOIT nee zeggen aan een stuk van deze heerlijkheid.

2. Limoenroomtaart

Ofwel key lime: een Amerikaanse klassieker. Een boterige koekjesbodem, een luchtige limoenmousse, limoensaus en gekarameliseerde limoenzeste... Kan het nog beter?

3. Pompoentaart

Een symbool van Halloween en de komst van de herfst. Een warme pompoentaart is altijd welkom. En de taart krijgt trouwens bonuspunten om een groente creatief te gebruiken.

4. Wafels

Onze Belgische wafels zijn toch een tikje anders in de VS, en daarom zijn we er helemaal gek van. De wafels zijn er groter, met ijs en met chocoladesaus!

5. Donuts

We hebben het niet meer... Het kwijl drupt op ons toetsenbord...

6. Red velvet cake

ZO lekker dat we het niet erg zouden vinden uitbetaald te worden in stukken red velvet taart.

7. Whoopie taart

De whoopie heeft iets weg van de macaron die we hier kennen, maar is zachter van textuur. Maar ze zijn wel net zo lekker: zoet, heerlijk, kortom een nationale schat!

8. Toffee-donuttaart

Als we iets hebben geleerd van Homer Simpson, dan is het wel hoe belangrijk donuts zijn in de Amerikaanse cultuur. En nu bestaat er zelfs een toffee-donuttaart! Onze twee favorieten samen.

9. Ahornsiroop en pecannotentaart

Pecannotentaart hoort absoluut thuis in deze lijst van Amerikaanse desserts, maar als je er ahornsiroop aan toevoegt, wordt het gewoon goddelijk! Bedankt Amerika.

10. Ijs milkshakes

Geen flauwe, chemische milkshakes meer met toegevoegde smaakstoffen. Dankzij Amerika willen we echt ijs met slagroom en chocoladesaus voor een rijk, dik drankje waarvoor je echt spieren nodig hebt in je kaak om het door het rietje te krijgen.

Marlies de Pape
you might also like