Home / Conditie / Lijnen

10 redenen om niet (of nooit) meer op dieet te gaan

by Marlies de Pape ,
10 redenen om niet (of nooit) meer op dieet te gaan© AMC

Dukan, Weight Watchers, Montignac… Je ergste nachtmerries komen weer terug. Maar ga er deze keer slimmer mee om. Je moet natuurlijk wel gezond eten en (een beetje) op je lijn letten, maar je hoeft niet mee te doen aan die mode-diëten die je leven vergiftigen. Stop niet zomaar met gluten te eten en panikeer niet na een stukje kaas. Breek er je hoofd niet meer over, want dit zijn tien goede redenen om nooit meer op dieet te gaan.

Summary
  1. · Reden nr. 1: om niet ontmoedigd te raken en alles te laten vallen
  2. · Reden nr. 2: een misnoegd kreng zijn, dat is niets voor jou
  3. · Reden nr. 3: vermijd de troost- of triomf-hamburger
  4. · Reden nr. 4: angst voor de weegschaal is geen ramp
  5. · Reden nr. 5: gedaan met het jojo-effect!
  6. · Reden nr. 6: je bent zo gemaakt en daar blijft het bij
  7. · Reden nr. 7: mannen zijn gek op onze rondingen (ja hoor)
  8. · Reden nr. 8: blijf gezond
  9. · Reden nr. 9: er gaat niets boven een evenwichtige levensstijl
  10. · Reden nr. 10: laat jezelf even met rust, ca vous fera des vacances

Reden nr. 1: om niet ontmoedigd te raken en alles te laten vallen

Op je lijn letten is niet iets van korte duur. Om gewicht te verliezen en daarna niet weer bij te komen, moet je regelmatig zijn en vooral gematigd! In juni wakker worden met de bevlieging om voor de zomer 4 kilo te vermageren, dat is gegarandeerd een flop op lange termijn.

© jesuisunevraiefille.tumblr.com

Reden nr. 2: een misnoegd kreng zijn, dat is niets voor jou

Je diëten maken je mistroostig want je bent uitgehongerd en moe. Bij een tegenslag wordt je zelfs agressief (zoals na die twee kilo van deze morgen die plots uit het niets opdoken). Ja de weegschaal maakt je helemaal gek! Zijn die twee centimeter heupomtrek het echt waard, om je liefste tot het uiterste te drijven en al je vrienden op de vlucht te doen slaan?

© queenofthequad.tumblr.com

Reden nr. 3: vermijd de troost- of triomf-hamburger

Ter verduidelijking: er zijn twee soorten situaties. De eerste: je bent uitgehongerd en hebt bloedarmoede na twee weken seldersap; dan verlies je alle controle en verslind je de hele frigo. De tweede: je bent in de wolken want de weegschaal geeft twee kilo minder aan. Je bent nog altijd ondervoed, en dus trakteer je jezelf op een XXL-menu in de McDonalds. In de twee gevallen zal je moraal eronder lijden!

© http://clubcairo.wordpress.com

Reden nr. 4: angst voor de weegschaal is geen ramp

Het is maar al te goed geweten dat het resultaat van je weging beslissend is voor je moraal van de hele week. Maar stress is niet je beste vriend. Zowel in het kader van je dieet als voor je welzijn in het algemeen. Met een mes boven het hoofd leven, is schadelijk voor je gemoedsrust. Berg die weegschaal op en haal eens diep adem!

© quandmonmec.tumblr.com

Reden nr. 5: gedaan met het jojo-effect!

Door van het ene extreem naar het andere te gaan en idiote diëten te beginnen, hebben er zich drie kilo op je heupen gevestigd (en ze lijken niet van plan elders naartoe te gaan). En ja, door snel te willen afvallen, kom je ook snel weer bij! Vermijd dus om jezelf onmogelijke doelstellingen voor te houden en luister naar je lichaam. Na jarenlange mishandeling, zal het je dankbaar zijn.

© hercampus.com

Reden nr. 6: je bent zo gemaakt en daar blijft het bij

Neem genoegen met jezelf. Als je wilt afvallen aan je poep, zullen je borsten als eerste verdwijnen. Wil je op je heupen afslanken? Dan vermageren je armen. Zo gaat dat! Zolang je niet overdrijft, is je lichaam zoals het moet zijn. Je zal het moeilijk hebben om je rondingen te verliezen en als je er toch in slaagt, zal je lichaam misschien niet zo harmonieus zijn.

© www.complex.com

Reden nr. 7: mannen zijn gek op onze rondingen (ja hoor)

Nee dat is geen mythe. Mannen houden van ronde vrouwen. Wellustige heupen, vlezige schouders, een wulpse boezem. Laat je positieve eigenschappen zo goed mogelijk uitkomen in plaats van te blijven haperen over je complexen.

© disquettesdemec.tumblr.com/

Reden nr. 8: blijf gezond

Door op dieet te gaan, krijg je vaak een gebrek, word je moe en je gezondheid lijdt eronder. Al sinds een hele tijd, worden heel wat diëten met de vinger gewezen voor hun onevenwichtig voedingspatroon en de gevaren die ze inhouden. Doe jezelf dus een plezier en stop met enkel kolen of citroensap te eten. Zelfs Jennifer Lawrence is het eens met ons!

© perezhilton.com

Reden nr. 9: er gaat niets boven een evenwichtige levensstijl

Stop met je hoofd te breken over die calorieën. Stel voor jezelf een nieuwe doelstelling in de plaats. Eet bijvoorbeeld vijf stukken groenten en fruit per dag. Het is niet enkel goed voor je lijn, maar ook voor je huid en je gezondheid. Als je bovendien twee keer in de week gaat sporten, zit je zeker goed!

© fanpop.com

Reden nr. 10: laat jezelf even met rust, ca vous fera des vacances

Denk je niet dat je jezelf al genoeg onder druk zet? Je bent al een perfecte moeder, vrouw, collega, vriendin... Doe het dus even rustig aan. Leer van jezelf te houden zoals je bent. Probeer het maar eens, je zal zien dat het je goed doet.

© vampirecircus.tumblr.com

Meer op wewomen.be:
Vijf regels om je slanke lijn te behouden én gezond te zijn
Modellen met een maatje meer geven ons 10 lessen in zelfvertrouwen
7 tips om meer vezels in je gerechten te steken

Marlies de Pape
you might also like