Home / Mode / Fashion and me

Modellen met een maatje meer geven ons 10 lessen in zelfvertrouwen

by Marlies de Pape ,
Modellen met een maatje meer geven ons 10 lessen in zelfvertrouwen© DR

De modewereld begint stilaan zijn supermagere modellen aan de kant te schuiven. Steeds meer merken voeren plus size schoonheid aan en topmodellen met een maatje meer aarzelen niet om advies te geven zodat ook ronde vrouwen zichzelf aanvaarden...

Summary
  1. · Les nr. 1: je moet de mensen verleiden met je karakter, niet met je heupomtrek
  2. · Les nr. 2: wees zelf je grootste fan!
  3. · Les nr. 3: "gezond" zijn, wil niet enkel zeggen "mager" zijn
  4. · Les nr. 4: maak jezelf niet ziek gewoon om in een maatje 36 te geraken
  5. · Les nr. 5: alle vrouwen verdienen het om erkend en geprezen te worden
  6. · Les nr. 6: ware schoonheid zit in onze verschillen
  7. · Les nr. 7: je moet leren houden van je lichaam
  8. · Les nr. 8: negatieve gedachten doen meer kwaad dan tijdschriften
  9. · Les nr. 9: negeer kritiek en laat het je niet raken
  10. · Les nr. 10: je verliest je macht als je je conformeert naar anderen

De bekende ontwerper Karl Lagerfeld veroorzaakte heel wat opschudding toen hij weerlegde dat de catwalks overliepen van jonge vrouwen met anorexia. Hoe het ook moge zijn, de modewereld verspreidt nog altijd een schoonheidsideaal dat vrouwen slank, en zelfs mager, moeten zijn, ondanks de inspanningen van sommige merken en de vraag van consumenten. Vandaag is het niet noodzakelijk zo dat je een maatje 34 moet hebben om model te zijn. Onze muzes nemen normale proporties aan en lijken meer op de vrouwen die we zijn.
Ondanks alles blijft het moeilijk voor ronde vrouwen om zich te aanvaarden. Tien prachtige modellen met een maatje meer besloten ons enkele lessen mee te geven zodat we ons beter in ons vel voelen, ongeacht onze kledingmaat!

Les nr. 1: je moet de mensen verleiden met je karakter, niet met je heupomtrek

Array

Kate Dillon draait al lang mee in de modewereld en loopt al meer dan twee decennia de catwalks af. Ze begon aan haar carrière toen ze 17 was, maar moest stoppen omdat ze erge eetstoornissen had. In deze pauze leerde ze haar nieuwe lichaam dat 20 kilo zwaarder was, te aanvaarden en begon ze een nieuw tijdperk in haar carrière als topmodel.

Haar advies: "Wat je echt sexy maakt, is wat je doet, je zelfvertrouwen, je kennis, je humor en je intelligentie."

Les nr. 2: wees zelf je grootste fan!

Tiffany Bank verwierf pas echt bekendheid in 2013 toen ze poseerde met een speler van het voetbalteam Atlanta, op enkele zeer sexy foto's voor Plus Model Magazine. De jongevrouw strijdt er dagelijks voor om een positief voorbeeld te zijn voor ronde vrouwen en wil bewijzen dat vrouwen hun dromen kunnen verwezenlijken, hoeveel ze ook wegen.

Haar advies: "Ik moedig vrouwen aan om elke dag wakker te worden en zich te herinneren aan wat ze mooi vinden aan zichzelf. Het heeft geen nut je te vergelijken met andere vrouwen. Zelfvertrouwen is het belangrijkst!"

Les nr. 3: "gezond" zijn, wil niet enkel zeggen "mager" zijn

Toccara Jones nam deel aan America's Next Top Model. Ook al heeft ze niet gewonnen, ze slaagde er toch in om contracten te ondertekenen met verschillende merken en tijdschriften zoals de Italiaanse Vogue.

Haar advies: "Als mensen zeggen 'een maatje meer', denken ze direct aan overgewicht en lelijk, maar ik heb al prachtige vrouwen ontmoet in alle maten. Ik ben 'een maatje meer', rond, zwart en mooi... en ik ben er trots op!"

Les nr. 4: maak jezelf niet ziek gewoon om in een maatje 36 te geraken

Barbara Brickner straalt van elegantie en zelfvertrouwen, twee kwaliteiten waardoor ze de bewondering verdiende van veel stylisten voor grote maten, en die haar een mooie carrière in de mode opleverden. Ze beschouwt haar rondingen als "een trouwe afschildering van de vrouw van de 21e eeuw".

Haar advies: "Hou van jezelf zoals je bent en probeer geen irreëel schoonheidsideaal te bereiken. Je moet geen schrik hebben om te durven, te vragen, te proberen. Het belangrijkste is om 'echt' te blijven."

Les nr. 5: alle vrouwen verdienen het om erkend en geprezen te worden

Marquita Pring, 21 jaar, is model voor het agentschap Ford. Ze wordt vaak gevraagd, heeft meegewerkt aan de reclamespots van Levi's, liep op de catwalk voor Jean-Paul Gaultier en poseerde voor de Italiaanse Vogue. "Ik hou niet van de term 'een maatje meer', ik beschouw mezelf niet als een maatje meer. Ik zou graag hebben dat de term verdwijnt uit de modewereld", verklaart ze.

Haar advies: "Ik denk niet deze bevlieging voor ronde modelles van voorbijgaande aard is. Ik denk dat de wereld beseft dat we gezonde, mooie en gelukkige vrouwen zijn, die zich hebben ontdekt."

Kate Dillon © DR
Kate Dillon

Les nr. 6: ware schoonheid zit in onze verschillen

Whitney Thompson is een blonde vamp en het eerste en enige model met een maatje meer dat America's Next Top Model heeft gewonnen. Sindsdien stond ze op de cover van Plus Model Magazine en deed een reclamespot voor CoverGirl met superster Rihanna.

Haar advies: "Op een dag keek ik in de spiegel en dacht ik: Mijn moeder heeft ook billen, net als mijn grootmoeder. In plaats van te proberen ze te veranderen, ga ik ze aanvaarden zoals ze zijn want ze onderscheiden me van andere vrouwen. Ze maken me uniek. En uiteindelijk is het dat wat me mooier maakt."

Les nr. 7: je moet leren houden van je lichaam

Emme Aronson heeft in de jaren 90 het pad geëffend voor modellen met een maatje meer. In de loop van de jaren is ze een hevige voorvechtster geweest voor zelfvertrouwen en heeft een boek geschreven met tips voor vrouwen om zich te aanvaarden zoals ze zijn.

Haar advies: "Alles begint met eerlijkheid. Je moet zeggen: Het maakt niet uit hoeveel ik weeg, ik ben gelukkig. Ik heb me al lang geleden bevrijd van het schaamte- en schuldgevoel."

Les nr. 8: negatieve gedachten doen meer kwaad dan tijdschriften

Christina Mendez heeft carrière gemaakt op televisie en in de modewereld. Ze is ook de mama van een autistisch jongetje en strijd niet enkel voor zelfwaardering, maar sensibiliseert ook voor autisme.

Haar advies: "Ik raad vrouwen en jonge meisjes aan om het woord 'dik' uit hun woordenboek te schrappen. Dat is een belangrijke stap om een positief beeld over je lichaam te krijgen. Positieve ingesteldheid = positief lichaam".

Les nr. 9: negeer kritiek en laat het je niet raken

Tess Munster moest hevige kritiek van op het Internet verwerken sinds ze begon te werken als model in 2010. Ze richtte daarom de site op "effyourbeautystandards" waar ze de kwaadsprekers van antwoord dient, schoonheidstips meegeeft en positieve boodschappen verstuurt.

Haar advies: "Wat doe je als mens als je iets niet begrijpt? We duwen het weg in plaats van bij te leren en onze geesten en harten te openen. In plaats van ze terug te haten, hoop ik dat ze ooit zullen leren lief te hebben."

Les nr. 10: je verliest je macht als je je conformeert naar anderen

Ali Tate is een jong model. Voor ze een contract tekende bij de agentschappen Ford en Muse, speelde ze voetbal. Ze staat stevig met haar twee voeten op de grond, ze weet waar ze naartoe wil en is niet van plan te veranderen!

Haar advies: "Echte schoonheid komt van binnen. Jezelf veranderen en streven naar de schoonheidsidealen van anderen, dat is de essentie van jezelf veranderen. Aanvaard wie je bent en je zal een machtige vrouw worden."

Meer op wewomen.be:
Hoe kleed je je als je rondingen hebt?
Deze sterren zijn aangekomen!
Beachtrends voor elk figuur

Marlies de Pape
you might also like