Home / Conditie / Lijnen

Etherische oliën: bondgenoten om af te vallen?

by Marlies de Pape ,
Etherische oliën: bondgenoten om af te vallen?© Thinkstock

Een Britse aromatherapeute heeft onlangs de invloed van etherische oliën gestest op het voedingspatroon. Ze kwam tot de verrassende conclusie dat de oliën kunnen helpen om af te vallen.

Eugeny Couture is een jonge Britse specialiste in aromatherapie. Al een tijdje wil ze de invloed van etherische oliën op de voedingsgewoonte onderzoeken, en nu kan ze eindelijk bevestigen dat ze een positieve invloed hebben op gewichtsafname. "Etherische oliën hebben een sterke invloed op ons dagelijks leven. Ze beïnvloeden ons humeur, helpen ons ontspannen en zelfs afvallen.", legt de jonge vrouw uit. Volgens haar is etherische olie van pompelmoes het meest doeltreffend om onze eetlust te controleren. Deze vrucht heeft op zich al een zeer lage glycemische index en wordt traag verteerd, waardoor je veel minder honger hebt.

Zo stelt de aromatherapeute dus voor om dit fruit op een heel andere manier te gebruiken. Ze raadt vrouwen die willen vermageren aan om altijd een klein flesje etherische olie van pomelmoes bij zich te hebben en er regelmatig eens aan te ruiken (maximum 6 keer per dag). Het effect zou onmiddellijk ingaan en daardoor kan je dus beter je hongergevoel controleren.
En wees eerlijk, je moet toch toegeven dat geur een zeer sterke invloed heeft op onze eetlust. Wie heeft er zijn neus nog niet opgetrokken voor een gerecht dat niet bepaald lekker ruikte? Of denk maar als je een verkoudheid hebt en je neus verstopt is, dan heb je ineens ook veel minder zin om te eten omdat je de ingrediënten op je bord niet kan ruiken.

Etherische olie om af te vallen © Thinkstock
Etherische olie om af te vallen
See album
Array

De oplossing die de aromatherapeute voorstelt lijkt heel goed om te voorkomen dat je bijkomt. Maar het is toch belangrijk om te vermelden dat etherische oliën gevaarlijk kunnen zijn ook al zijn ze goed voor onze gezondheid. Vraag raad aan je dokter als je oliën gebruikt. Elk jaar zijn er weer een aantal mensen die slachtoffer zijn van vergiftiging door ze per ongeluk in te nemen of door contact met de huid.

"Het gebruik van etherische oliën kan goede gevolgen hebben om je eetlust te controleren, maar mag zeker nooit gebruikt worden als enige oplossing om af te vallen.", waarschuwt Tim Jacob, professor aan de universiteit van Cardiff. Het is nutteloos en vooral gevaarlijk om deze producten langdurig te gebruiken om je hongergevoel te stillen. De beste manier om af te vallen is en blijft een evenwichtige voeding en regelmatig aan sport doen!

Marlies de Pape
you might also like