Home / Conditie / Gezondheid

Kussen is gezond

by Dorothee Gebele ,
Kussen is gezond

Je hoort het regelmatig: lachen is gezond! Maar wist je dat kussen ook een positieve invloed heeft op jouw gezondheid? Andréa Demirjian, oftewel “The Kissing Expert” schreef een boek dat helemaal gewijd is aan kussen en waarom het net zo leuk en gezond is.

Summary
  1. · Het is goed voor de bloeddruk
  2. · Het verzacht de pijn
  3. · Kussen is ontspannend
  4. · Het is goed voor je zelfvertrouwen
  5. · Je traint je gezichtsspieren
  6. · Het is de ideale test voor je seksuele compatibiliteit

In “Kissing – Everything you ever wanted to know about one of life’s sweetest pleasures” kan je lezen wat de ingrediënten zijn voor een geweldige kus, waarom het gezond is en enkele opmerkelijke kusgewoontes op andere plaatsen in de wereld. Wij willen natuurlijk weten waarom het net gezond is, geeft je meteen ook weer een extra reden om vanavond je partner extra lang te zoenen!

1. Het is goed voor de bloeddruk

Array

Wanneer je zoent met je geliefde, krijg je er niet enkel emotioneel een goed gevoel van, het is ook goed voor je hart. Passioneel kussen zorgt namelijk voor een gezonde hartslag, wat dan weer helpt bij het verlagen van de bloeddruk. De bloedvaten verwijden en het bloed stroomt op een stabiele manier, waardoor het gemakkelijk de vitale organen bereikt.

2. Het verzacht de pijn

Kussen is de ideale remedie tegen hoofdpijn of krampen. Wanneer je zoent, gaan je bloedvaten verwijden, wat helpt tegen de pijn.

3. Kussen is ontspannend

Sit back, relax and kiss is de boodschap. Als je moe of gestresseerd bent, is kussen net datgene wat je nodig hebt om te ontspannen. De chemische stoffen die tijdens het kussen in je brein vrijkomen zijn immers dezelfde als bij het sporten: serotonine, dopamine en oxytocine. Met andere woorden: het geeft je de nodige energie en zorgt ervoor dat je je fitter voelt.

4. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Een studie in Duitsland heeft uitgewezen dat mannen meer geld verdienen wanneer ze een liefdevolle kus van hun vrouw krijgen voor ze naar het werk vertrekken. Dat heeft te maken met het feit dat wie thuis gelukkig vertrekt, productiever is op het werk omdat hij of zij zich emotioneel goed voelt. Kussen heeft een sterke invloed op je zelfvertrouwen en zorgt voor een gevoel van verbondenheid met je partner.

5. Je traint je gezichtsspieren

Kussen is de perfecte workout voor je gezicht. Wanneer je kust, ga je net je nek en kaaklijn “trainen”, wat net de plekken zijn waar mensen bezorgd om zijn bij het ouder worden. De spieren van je mond staan in verbinding met andere spieren van je gezicht, waardoor je bij het kussen voor een soort training zorgt.

6. Het is de ideale test voor je seksuele compatibiliteit

Kussen is de ideale test om te zien of een mogelijke partner ook in bed goed bij je past. Natuurlijk hoef je iemand niet af te rekenen op de eerste kus, die kan vaak stuntelig verlopen door de zenuwen. Wanneer het echter niet beter wordt, zijn jullie waarschijnlijk niet compatibel in bed.

Dorothee Gebele
you might also like