Home / Mode / Fashion and me

30 fasen die alle meiden meemaken op een avondje uit

by Marlies de Pape ,
30 fasen die alle meiden meemaken op een avondje uit© Instagram

Je opmaken, drinken zoveel je wilt en je voelen als een superster? Er is een reden waarom we meer moeite doen om ons klaar te maken voor een avondje uit, dan voor de avond zelf. Al onze dilemma's voor de kleerkast en de foute bruin zonder zon, worden ineens de moeite waard. Niet overtuigd jongens? We lichten een tipje van de sluier op. Dit is wat alle meiden meemaken voor ze uitgaan.

1. Het sms-je in paniek: "Wat doe jij aan?”

Als je uitgaat met de meisjes, moet je gewoon weten wat de anderen aandoen. Altijd! Meiden moeten weten met wat ze te maken hebben. We willen er allemaal het best uitzien (geef maar toe).

2. Jaloezie

Als iemand een mooiere jurk aan heeft dan jij, zie je waarschijnlijk groen van jaloezie. Je bijt dan maar op je tanden en brengt extra mascara aan om het goed te maken. Maar je zegt nog altijd aan je vriendin hoe mooi ze eruit ziet. P.S. Als ze gemeen doet, dan is ze geen echte vriendin.

3. Veranderen van outfit

Dit het moment waarop je heel je kleerkast ondersteboven keert. Je hebt dat perfecte stuk nodig, maar het is nooit gemakkelijk het te vinden.

4. Bruin zonder zon

Je hebt niet veel tijd want er is zoveel te doen: kleren uitkiezen, scheren, je opmaken, je haar doen... Maar je ziet er ook nog eens witter dan een spook uit en je hebt geen tijd om naar de zonnebank te gaan of even in de zon te gaan liggen. De oplossing: bruin zonder zon! Maar overdrijf er niet mee, je wilt er niet als een appelsien uitzien!

5. Ons gezicht verven

We hebben wel al gehoord dat mannen van de natuurlijke look houden, maar dat vinden wij NIET ok! Hier verliezen we tijd: poeder, smokey eyes, die nieuwe tutorial uitproberen... je opmaken is een ritueel dat gerespecteerd moet worden.

6. Het gevecht met wimperlijm

Afschuwelijk! Niemand vindt het leuk, maar als er één iemand valse wimpers draagt, moeten we er allemaal hebben.

7. Paniek op de sociale netwerksites

We zien er niet elke dag zo goed uit! Trouwens, we moeten onze vriendinnen laten weten dat ze zich moeten haasten. Via snapchat natuurlijk...

8. De pre-drank drankjes

Glas, beker of gewoon uit de fles. Alles kan en alles mag op een avondje uit.

9. Een halve poging tot drankspelletjes

Maar nee, roddelen is VEEL leuker!

10. Drinken als de beste

…en dat betekent dubbel of driedubbel zoveel als normaal. En veel meer dan je eigenlijk aankan. Daarom kan je je de volgende dag de helft van de avond niet meer herinneren.

11. Liefdesverklaringen

Meiden staan erom gekend emotioneel en aanhankelijk te zijn. Je moet dus niet verrast zijn als we zeggen hoe graag we elkaar zien. En knuffelen!

12. Herinneringen ophalen...

Of het nu om een loser ex-vriendje gaat of een terugblik is op een ander avondje uit, er is altijd wel een leuk verhaal te vertellen.

13. Het dansen begint

De muziek loeit en drank vloeit dus zal er gegarandeerd wel iemand beginnen dansen (als je dronken bent, wordt je veel vergeven). Dit is de opwarmingsfase voor we aankomen. We gaan alle kerels van hun sokken blazen met onze moves!

14. Foto's zijn een must

Wij meiden moeten gewoon onze voorbereidingen op papier hebben staan. Dat wil zeggen haar en make-up selfies. Waarom? Een, omdat we er goed uitzien en twee, omdat de foto's gewoon hilarisch worden 1 uur 's nachts.

15. Iemand probeert de anderen aan te sporen...

“We zouden binnenkort moeten vertrekken.” Ja ja, natuurlijk...

16. Een uur later...

…iemand belt een taxi en doet de aankondiging. Drie, vijf of tien meiden, het is uiterst belangrijk ze te waarschuwen.

17. De pre-taxi dolheid

Er schieten maar tien minuten meer over, om ALLES opnieuw te doen. Bijwerken, accessoires, te veel deodorant en parfum en ons loopje nog eens oefenen. En dan moet je nog je bruin zonder zon bijwerken want je hebt nog een witte streep op je rug. Ga ervoor!

18. Je kan je schoenen niet vinden

Waarom nu?! Spoor iedereen aan te zoeken. Je zal ze wel vinden.

19. De flessen vullen

We hebben het nu eigenlijk echt niet meer nodig om nog te drinken, maar dat weerhoudt ons er niet van om een lege fles te vinden en een mix te maken van onze vijf favoriete drankjes. Iedereen heeft trouwens iets nodig voor de rit.

20. Je vergeet iets

Meiden vergeten nooit hun lippenstift. Maar onze identiteitskaart, sleutels en bankkaart? Dat is een ander verhaal...

21. In het geval we het ons herinneren wanneer we in de taxi stappen

…rennen we zo snel mogelijk terug naar binnen, en dan is er natuurlijk altijd tijd voor nog een laatste ondeugende selfie.

22. Slijmen bij de chauffeur

We verontschuldigen ons overvloedig en worden beste vrienden met de taxichauffeur, om niet te veel te moeten betalen. Die meter loopt snel op!

23. Luider

Het eerste wat je vraagt aan de chauffeur? Mag de muziek wat harder?

24. Pep talk

Meiden herinneren elkaar er bij de ingang altijd aan dat ze er "gesofisticeerd" uitzien. Het is niet het moment om er slecht uit te zien...

25. Er staat een rij

...en het is veel te koud, dus hopen we samen. Zelfs alcohol kan ons nu niet meer verwarmen...

26. Het zeuren begint

We bibberen van de koude en moeten wanhopig plassen, en vormen stillletjesaan onze eigen versie van Mean Girls. We doen het allemaal - het zit in ons DNA.

27. Identiteitscontrole

Er serieus uitzien? Lachen naar de buitenwipper? Zolang je er maar nuchter uitziet!

28. Handtascontrole

Onze tassen staan wijd open en klaar om gecontroleerd te worden. We hebben niets te verbergen. Waar is die fles nu weer?

29. The pre-entry plan

Meiden hebben altijd een plan voor ze naar binnengaan (ook al gaat het meestal niet lang mee).

30. TOILET!!!

Onze blazen gaan niet zo lang mee. Waar is het toilet?? En dan maken we natuurlijk gebruik van de spiegel om onze make-up bij te werken en nog meer foto's te trekken.

Meer op wewomen.be:
21 fases die elke vrouw doormaakt in de Primark
Op hakken lopen
Fashion and you: 21 fouten die je niet meer mag maken

Marlies de Pape
you might also like