Home / Mode / Fashion and me

21 fases die elke vrouw doormaakt in de Primark

by Marlies de Pape ,
21 fases die elke vrouw doormaakt in de Primark© http://www.pinterest.com/panicatthedisco/

Een keer in de maand, meestal rond de tijd dat je je salaris krijgt, gebeurt er iets met ons, vrouwen... Het is weer tijd om de Primark te verkennen! OMG... Het is zo een belangrijke gebeurtenis in ons leven geworden dat we een hele lijst dingen hebben bijeengeschreven die ons elke keer opnieuw overkomen. Van de peptalk voor we binnengaan tot de worsteling met de stapel t-shirts, dit is wat er onoverkomelijk gebeurt als een vrouw een goedkope modewinkel binnenstapt. Haal diep adem...

1. De gehaaste tred

Je wandelt de Primark niet binnen. Nee hoor, je rent die binnen. Wanneer je die zeven letters hebt gespot, begin je sneller te gaan, je kijkt zelfs even achterom om te kijken of je iedereen snel genoeg voorbijsteekt en voor je het weet, ren je alsof je je eigen benen niet meer meester bent.

Array

2. Het mandje

Een van de belangrijkste vragen ooit! Als je er eentje neemt, zal het ongeluk brengen en ervoor zorgen dat je naar huis gaat... met lege handen? (We zijn in shock). Of zal je het vullen met alles dat je kan vinden? We verzekeren je, we hebben al heel wat ervaring achter de hand, luister dus naar ons: neem ALTIJD een mandje!

3. Graaien

Dit overkomt ons meestal in een vrij vroeg stadium, wanneer we volledig ondersteboven zijn van al die goedkope kleren. Voor je die schoenen nog maar goed hebt bekeken, heb je ze al vast en kan je niet stoppen ze te aaien. Dan begin je tientallen t-shirts tegelijkertijd bijeen te rapen. De sleutel hier is om niet te panikeren. Het is nog niet te laat om terug te leggen.

4. Je verliest je vrienden aan knitwear

Iedereen weet dat je serieuze morele steun nodig hebt om de Primark aan te pakken. Of toch, totdat je de winkel binnenstapt en je er alleen voor staat. En vergeet het maar om een goede ontvangst te hebben. Het maakt niet uit met wie je gaat shoppen, eens je die deuren door bent, zul je elkaar een aantal uren uit het oog verliezen.

5. Je koopt in elke kleur

Voor de fitness, voor in de zomer, voor waar dan ook! Waarom moet je nog naar excuses zoeken als de topjes 2 euro kosten. Dan koop je ze in roze, rood, blauw én zwart! Waarom? Daarom!

6. Het vriendje

Je mandje vullen voor één persoon was niet genoeg. Je gaat dus maar eens een kijkje nemen in de mannenafdeling voor manlief. Ook al houdt hij niet van Hawaiiaanse hemden, het maakt niet uit. Het was goedkoop.

7. Dilemma

Op een bepaald moment zal je niet kunnen kiezen tussen twee stukken, tot je je herinnert waar je bent en dan is het gemakkelijk. Je neemt gewoon de twee! Dat zou elders nooit gebeuren.

8. Vragenuurtje

Eens de adrenaline begint af te zwakken, ben je opeens heel onzeker over je beslissingen. Je knoopt een gesprek aan met jezelf dat meestal hierop lijkt: "Is dit mooi? Of mooi voor Primark?"

9. Baken je territorium af

Wil je niet meer dat brave meisje zijn? Ga dan eens naar de Primark. Een vuistgevecht of een gemene woordenwisseling boven een stapel broeken, je mag er zeker van zijn dat er iets gaat gebeuren. Zorg gewoon dat JIJ die laatste broek bemachtigt!

10. Problemen

Er is altijd wel iets dat misgaat. Iemand valt flauw van de hitte, de bewakingsagent stuurt je de deur uit omdat je een blikje cola vasthoudt (geen drank in Primark WTF? Het is hier 40°!), de lift valt stil. Je bent aangekomen in de hel.

11. Het syndroom van de hulpvaardige shopper

Geef maar toe. Je vouwt die t-shirt weer mooi op enkel en alleen omdat de verkoopster naar je staat te kijken. Van zodra ze zich heeft omgedraaid, gooi je hem erop en loop je weg. #schuldig

12. Je elimineert

In H&M, Zara en Bershka zouden we met plezier 50 euro voor een topje neertellen, maar 30 euro voor een jas in Primark? No way!

13. Juwelentrance

Je hebt het nooit echt gehad voor kitsche, enorme, té blinkende bling bling, maar... er gebeurt iets. Oh nee, het is net in je mandje gevallen! Gewoon weglopen voor het schaamtegevoel het overneemt.

14. Je krijgt een euforisch gevoel

Net wanneer je dacht dat het toch echt niet goedkoper kan, geven ze nog eens 50% voor die mooie rok!

15. Pashokjes zijn niet aan jou besteed

Nope, sorry. We zijn het eens met de exhibitionist.

16. De wachtrij

Als je het tot nu toe hebt overleefd, heb je twee opties. Opgeven en wegrennen of al je moed bijeenrapen en in de rij gaan staan. Als je voor het laatste kiest, weet je dat je een uur van je leven zal verliezen. Maar als je nu naar huis gaat, is het allemaal voor niets geweest. Doorzetten is de boodschap en vergeet niet dat de rij om terug te geven nog langer is.

17. De eindspurt

Tegen het einde neemt de gekte helemaal toe. Je bent zo blij dat het einde in zicht is, dat je nog snel alles dat je nodig hebt meegraait. Kousen: check. Haarlintjes: check. Snoepjes: check.

18. Het informele praatje met de verkoper

En dan, je vindt het leuk om de knappe verkoper bij zijn naam te noemen? Je hebt net een heel nieuwe garderobe gekocht voor 100 euro. Als je ooit over-gelukkig en stalker-achtig mag zijn, is het nu wel!

19. De schade

100 euro! Hoe is dat kunnen gebeuren? Vergeet niet dat je net vijf paar schoenen, tien topjes, drie shorts, een paar maxijurken, een statement ketting, een nieuwe kussensloop, kussens, een pyjama, een zonnebril en een geurkaars hebt gekocht. En dat allemaal in één winkel. Ongelooflijk toch!

20. De verkeerde maat

Je kan je wel voor het hoofd slaan. Als je bij de uitgang komt, besef je dat de 38 die je uitkoos, eigenlijk een 48 is. Och ja, dan moet het maar voor pyjama dienen.

21. De uitgang

Je voelt je best goed met je kasticket in de hand, maar dat zal niet lang duren. Die bruine papieren zak met een raar geurtje zal zo vergaan in de regen en een spoor van Haribo achterlaten. Bedankt Primark! Tot de volgende keer...

Meer op wewomen.be:
In welke modestad hoor jij thuis?
10 zenuwslopende dingen die je vanzelfsprekend overkomen als je het huishouden doet

Marlies de Pape
you might also like