Home / Mode / Fashion and me

Fashion and you: 21 fouten die je niet meer mag maken

by Marlies de Pape ,
Fashion and you: 21 fouten die je niet meer mag maken© Getty

Als het over mode gaat, hebben we allemaal wel al eens een misdaad begaan, tenzij je natuurlijk van een andere planeet komt zoals Diane Kruger, Dita Von Teese of Rosie Huntington-Whiteley. Het is bijna onmogelijk om altijd een perfect voorkomen te hebben en daarom geven we je 21 stijlfouten mee waar je extra op moet letten!

Te kleine kleren, iemand proberen zijn die je niet bent, de beruchte camel toe... We zijn allemaal al slachtoffer geweest van deze fashion blunders, en als je zegt van niet, dan lieg je! Of je even gek als Miley Cyrus bent geworden of de experimentele toer opgaat, je mag fouten maken. Zo leer je bij en vind je uiteindelijk je stijl.

1. Crocs

Array

"Wow, zo mooie Crocs!" Dit is een zin die nog nooit door iemand werd uitgesproken in de hele geschiedenis van de mensheid. Wat leer je daaruit?

2. Je ondergoed tonen

Waar moeten we beginnen? Het maakt niet uit of het je kousenband is of de schouderbandjes van je beha. Als je je ondergoed aan de wereld onthult, verliest het al zijn effect. En nu we er toch over bezig zijn: doorzichtige behabandjes? Echt?

3. Te veel tonen

We hebben allemaal onze mooie kanten, maar dat wil niet zeggen dat je ze voortdurend aan iedereen moet onthullen. Als je graag een split draagt, kies dan voor een rok die tot het midden van je been gaat en als je een minirok draagt, combineer er dan geen decolleté mee. Less is more.

4. Elastiek in zicht!

Of als je achterste in twee gedeeld wordt door de elastiek van je kousen die veel te hard spant, denk aan Bridget Jones. Ons advies: werp altijd een kijkje op je achterkant voor je het huis verlaat en investeer in een mooie string die geen sporen nalaat.

5. Harembroek

Met behoedzaamheid te gebruiken: als je ze slecht combineert, kan je er wel eens als Aladdin uitzien.

6. Verkeerde lingerie

Kan je je nog herinneren wanneer het cool was om een zwarte beha onder een witte bloes te dragen? Natuurlijk niet, want dat is nooit gebeurd! Zelfs niet in de jaren 90!

7. Geobsedeerd zijn door een stijlicoon

Ken je die momenten dat je bij de kapper staat met een foto van een celebrity in je hand, maar het nooit zo goed uitvalt bij jou. Hetzelfde geldt voor mode. Jouw stijl moet persoonlijk zijn, baseer je niet op een ander. En zeker niet op Pharell: die hoed staat alleen bij hem!

8. De enkelbroek

Blijf je echt uitgaan met een man die kleiner is dan jij als je hielen draagt? Nee, je zoekt een ander. Dezelfde regel voor broeken: als ze te klein zijn, zoek een andere broek!

9. Doorzichtige leggings

Dat soort dat alles toont dat je eigenlijk niet wilde onthullen. Alsjeblieft, doe het jezelf, en vooral anderen, niet aan!

10. Overal je yoga-outfit dragen

Hoe sexy je billen er ook uitzien in dat strakke shortje, het is geen goed idee om het overal aan te hebben. Lycra draag je niet elke dag!

11. Half-om-half broek

Dat is dus een broek met een pijp in jeans en een pijp in joggingbroek. Slik... Je hebt het al kunnen raden, Miley Cyrus heeft er iets mee te maken. Maar het stond haar niet, en het zal jou nog minder goed staan!

12. Je broek te hoog optrekken

Een delicaat probleem, we barsten bijna in huilen uit gewoon door eraan te denken. Het is de beruchte camel toe. Een te lage broek met uitpuilende 'zwembandjes' is ook niet mooi, maar trek ze niet op ten koste van je intieme delen. Zoals een van de Kardashian zusjes het verwoordt: "CTC, cover the camel", of: bedek de kameel!

Loading...

13. Het gordijneffect

Elke vrouw vindt het wel eens leuk een bloemenmotief te dragen, maar je loopt risico's als je te ver gaat: je wilt er niet uitzien alsof je de gordijnen van je oma hebt aangedaan.

14. Stof, veel te veel stof

Vergeet die tientallen plooien en meters en meters stof. Je lijkt er alleen maar dikker in!

15. Afgezakte broek

Ligt het aan ons, of heeft iedereen zo een afgezakte broek waar je achterste zeker niet op zijn mooist in uitkomt? Ze krimpen niet meer in de was en behouden hun vorm niet zoals ons was verteld... Zucht.

16. Monochroom

Niet de ergste misdaad die je kan begaan, maar als je ervoor kiest om volledig in wit en zwart gekleed te gaan, zorg er dan wel voor dat je geen notitieboekje en een wijnglas vast hebt. Mensen gaan je om de rekening vragen.

17. Doorzichtig

Het is sexy om nog iets aan de verbeelding over te laten. Te veel naakt en sexy is al snel vulgair.

18. Oversized

Ja, Victoria Beckham staat met een oversized blazer of broek, maar voor de rest van de stervelingen ligt het iets moeilijker, tenzij je er wilt uitzien als een tent. Te groot is net zo erg als te klein!

19. En te klein

We hebben het net gezegd. Als je op je bed moet gaan liggen om de knop van je favoriete jeans dicht te krijgen, dan wordt het tijd om je gevoelens aan de kant te zetten en een nieuwe garderobe aan te schaffen. Jammer maar helaas...

20. Kleren waarin je niet kan bewegen

Bijvoorbeeld die hippe leren kokerrok waar je zó goed in staat, maar waar je niet in kan lopen. Je hebt vijf personen nodig om je te helpen neer te zitten en we horen je al van 50 meter ver aankomen. En trappen? Daar begin je gewoon niet aan.

21. Schoenen die niet passen

Als ze te groot of te klein zijn, of pijn doen, een tip: koop ze niet! Waarom blijven we onszelf toch steeds pijnigen? Denk maar aan Monica in Friends.

Loading...

Meer op wewomen.be:
21 fases die elke vrouw doormaakt in de Primark
In welke modestad hoor jij thuis?
Deze schoenen vinden mannen afschuwelijk

Marlies de Pape
you might also like