Home / Mode / Accessoires

De smartwatch: wat is het?

by Isabelle Bontridder ,
De smartwatch: wat is het?© Samsung

We fantaseren al enkele jaren over de smartwatch, maar zonder echt te weten waarvoor ze dient. Vandaag zijn de modebewuste onder ons het eens: de smartwatch is de must have in 2016. Aangezien deze horloge functies aanbiedt, kan ze niet meteen meer als gadget worden beschouwd. Een trendy en design accessoire dat meteen moet worden aangeschaft. De redactie van Aufeminin ontcijfert voor jou deze nieuwe trend.

Summary
  1. · De functies van de smartwatch
  2. · De Samsung GEAR S2: een design smartwatch om je vriendinnen te verbazen
  3. · Smartwatch en gezondheid
  4. · Het advies van de redactie

Technologie, design en liefde voor het horloge combineren in één product? Ja, het kan. Dit horloge is een slim horloge – de smartwatch. Ze heeft veel functies die lijken op die van de smartphones, is gemakkelijk te hanteren en heeft een praktisch uitzicht. Ze versiert je arm zoals een trendy juweel. Je weet nooit waar je een smartphone kan wegsteken. In je zak, helemaal onderaan in je handtas. De smartwatch heeft het voordeel veel toegankelijker te zijn. Een blik gooien naar je pols en klaar is kees. Je hoeft je handtas niet meer uit te kieperen om het uur te zoeken, je sociale netwerken te checken of je Whatsappberichten te bestuderen.

De functies van de smartwatch

Inderdaad, de smartwatch biedt je verschillende functies. Natuurlijk heeft ze ook de voordelen van een klassiek horloge. Ze geeft het uur aan, doet dienst als wekker en chronometer. Het verschil met het klassieke horloge, is dat we er ook onze favoriete applicaties op terugvinden, net als onze notificaties, ze heeft stemherkenning, je ziet je inkomende oproepen, je kan berichten schrijven en je hebt toegang tot de sociale netwerken. En dat allemaal zonder je smartphone boven te halen! Vanuit gebruikersstandpunt is er niets makkelijker: de smartwatch werkt dankzij een touchscreen. De navigatie gebeurt via een mobiele wijzerplaat.

De Samsung GEAR S2: een design smartwatch om je vriendinnen te verbazen

Vroeger leken de smartwatches eerder dikke electronicapakketen rond je pols. Dat was noch mooi, noch trendy. De technologie en het design zijn geëvolueerd. Net zoals smartphones zijn de smartwatches kleiner geworden en kunnen ze beschouwd worden als horloge. En vandaag lijkt niets meer op een horloge dan… een smartwatch. Zelfde dikte, zelfde vorm, zelfde grote keuze van materiaal en armbanden. Samsung heeft onlangs een ronde versie uitgebracht van dit horloge, met een leren armband. De Samsung GEAR S2 lijkt als twee druppels water op een traditioneel horloge. Op de redactie zijn we gezwicht voor het tweede model van Samsung: de klassieke Samsung GEAR S2. Een mooie en super trendy smartwatch, metaalachtig en minimalistisch afgewerkt.

Smartwatch en gezondheid

De sporters zullen zeker voordelen halen uit het gebruik van de smartwatch want ze meet je hartslag, berekent de afstand en het parcours, zoals een “running”-applicatie op de smartphone. En op dit vlak is dit echt een vooruitgang: om te lopen hingen de smartphones nauwelijks vast aan een band om de arm van de loper. Om zelfs te zeggen dat het lastig was en niet echt praktisch tijdens het lopen. Nog een voordeel van de smartwatch: ze kan je motiverende berichten sturen en berekent je waterverbruik versus je koffieverbruik.

Het advies van de redactie

De smartwatch is leuk, mooi en praktisch. Er is geen twijfel mogelijk dat ze de aangewezen gadget zal zijn voor de gebruikers zolang ze ‘slim’ blijft.

Daarbovenop, en dat is goed nieuws, heeft ze een schappelijke prijs. Iets moois om aan te schaffen. Waarom niet voor de feesten?

Isabelle Bontridder
you might also like