Home / Mode / Accessoires

Op hakken lopen

by the editorial team ,
Op hakken lopen

Hakken zijn een sterk vrouwelijk symbool. Ze verfijnen het silhouet en maken de voeten mooier. Voor sommige vrouwen is het dragen ervan echter wel een uitdaging. We geven je enkele tips om ermee te leren lopen en om ze mooi te combineren.

Hoe loop je op hakken?

- Breng wat wiegeling in je pas. Om mooi op hakken te lopen, moet je met je heupen wiegen alsof je op de catwalk loopt. Zo heb je meer evenwicht. Let er wel voor op dat het niet vulgair wordt.
- Oefen. Begin met kleine afstanden, bijvoorbeeld thuis of tot bij de bakker. We vragen je niet om een marathon te lopen, maar wel om er een gewoonte van te maken.
- Kies de juiste hoogte. De minimumhak voor de rug is 3 cm. Bij een hak hoger dan 9 cm is je voet wel heel erg geplooid en wordt het al moeilijker om je evenwicht te vinden. De perfecte hoogte is 5 of 6 cm.
- De stabiliteit van de schoen is belangrijk. Wanneer je schoenen past mag je voet niet trillen. Je knieën mogen ook niet te zeer geplooid zijn om het gewicht op te vangen. Een blokhak en een plateauzool geven een mooie welving.

Hoe kies je hakken?

- Beginnelingen: Je zweert trouw aan je sneakers en ruilt ze alleen maar in voor de allerplatste ballerina's. Je moet weten dat op platte schoenen lopen niet goed is. Je loopt het risico je rug te bezeren. Probeer geleidelijk aan op hakken te leren lopen, en kies er geen die hoger zijn dan 6 cm. Wil je toch hoger gaan, ga dan voor pumps met een plateauzool, je zult meer evenwicht hebben.

- Experten: Je loopt al op hakken van toen je een puber was en pumps van Christian Louboutin doen je dromen. Je kunt alles aan, maar let wel op voor je enkels. Voor jou molières met naaldhakken.

Hoe draag je hakken?

- Je bent wat zwaarder: Ga voor hoge hakken: ze doen je silhouet versmallen. Je kuiten zullen ook gespierder worden zonder dat je het opmerkt.

- Je bent klein: Kies voor comfortabele pumps met een plateauzool en een smalle zool of voor schoenen met een blokhak.

- Je bent groot: Niet nodig om op stelten te lopen. Kies voor pumps met een fijne hak van maximum 6 cm, je wilt natuurlijk geen giraf lijken.

- Je bent heel slank: Je kunt alles dragen, bijvoorbeeld ook sleehakken. Mooie pumps en een rokje tot op de knie maken je deftig zonder er oud uit te zien. In combinatie met een skinny jeans zorgen pumps voor een classy-rock look.

Ontdek ook:

you might also like