Home / Mode / Trends

Hoe draag je een salopette in jeans zonder op een verhuizer te lijken?

by Marlies de Pape ,
Hoe draag je een salopette in jeans zonder op een verhuizer te lijken?© Nasty Gal

Het is officieel, de dungaree is terug in onze kleerkasten. De fans van de jaren 90 kunnen hun vreugde niet intomen en dragen hem mateloos, anderen blijven bij hun mening: de tuinbroek hoort bij een tuinier of verhuizer. Wij bewijzen dat de salopette wel hip kan zijn!

Summary
  1. · De zomerse look
  2. · De urban look
  3. · De beach look
  4. · Fashion misstappen

We weten het, mode is een eeuwige herhaling. Hippie topjes in kant, leren jasjes die rechtstreeks uit de jaren 60 komen, jeans met een hoge taille... Niets gaat verloren en niets is nieuw: alles wordt aangepast. We bidden dat de Tecktonik-trend nooit meer terugkomt, maar er zijn andere controversiële stukken die hun opmars opnieuw maken op de catwalks. En de salopette is daar één van. Nochtans heb je maar enkele stijl-trucjes nodig om hem hip te dragen en er nog steeds vrouwelijk uit te zien. Hoe draag je nu deze jumpsuit in jeans zonder eruit te zien als een kluns of alsof je recht uit de kleuterklas komt? We geven meer uitleg in drie looks.

De zomerse look

Om een vrij mannelijk kledingstuk wat te vervrouwelijken, halen we alles uit de kast: bloemig topje, karmijnrode lippenstift en sandalen met hoge hakken. Een zomerse look die je salopette een chique en stijlvolle toets geeft, maar je er niet als een bimbo uitziet. Een tip: kies een wijd topje dat je opbloest en schoenen waarin je gemakkelijk kan wandelen. De ideale outfit om iets te gaan drinken op een terrasje na een dag op uitstap in de zon.

Zomerse look salopette © Instagram Alexa Chung
Zomerse look salopette
See album

De urban look

Voor frissere dagen op het werk, kan je kiezen voor een lange dungaree. Je draagt hem met een mooie, comfortabele trui en pumps - of ballerina's - voor een leuke look. Let wel op: koop altijd een salopette die vrij ruim zit om geen spannend jumpsuit te hebben dat je rondingen doet uitkomen. Qua accessoires ga je best voor zilveren juwelen en leuke handtas.

Werklook salopette © Instagram Alexa Chung
Werklook salopette
See album

De beach look

Iets meer casual, maar nog altijd chic. De beach look bestaat uit een linnen t-shirt, een salopette in jeans en een paar espadrilles. Voeg een koraalrode lippenstift toe voor de vrouwelijke toets in de kleuren van de zomer, en we zijn klaar voor een dagje relaxen onder de zon. Alternatief: je kan je bovenstuk omruilen voor je favoriete badpak.

Beach look salopette © Instagram Alessandra Ambrosio
Beach look salopette
See album

Fashion misstappen

Let op, er zijn enkele fashion fouten die je koste wat kost moet vermijden om niet in de categorie verhuizer te vervallen als je een dungaree draagt. De lijst met verboden combinaties die je moet lezen, herlezen en in je hoofd inprenten om nooit meer te vergeten:
- Geen ruime trui en sportschoenen. Je zit niet meer op de middelbare school.
- Te veel is te veel. Beperk je tot één stuk in jeans: je salopette.
- Geen geruite overhemden! Alleen Kurt Cobain kon die combinatie aan, en tot het tegenovergestelde is bewezen, ben je niet Kurt Cobain.
- Vermijd de kleur "werkblauw", voor overduidelijke redenen.
- Kies geen te wijde salopette. De bedoeling is om je lijn te flatteren, niet om te verdrinken in je dungaree.

Dus uitgezonderd deze fouten, kan je je dungaree met heel wat combineren en kan je ze op - bijna - elke gelegenheid dragen. Overtuigd? Hop, naar de winkel!

Meer op wewomen.be:
Fashion and you: 21 fouten die je niet meer mag maken
Preview: de modetrends voor deze zomer
Een bikini of badpak voor jouw lichaamsbouw

Marlies de Pape
you might also like