Home / Mode / Lingerie

Een bikini of badpak voor jouw lichaamsbouw

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Een bikini of badpak voor jouw lichaamsbouw

Ieder jaar opnieuw diezelfde vervelende opdracht om een bikini of een badpak te vinden dat je perfect staat: het topje is te groot, het broekje maakt je breder dan nodig...

Summary
  1. · De H-lichaamsbouw
  2. · Een mannelijke lichaamsbouw: de omgekeerde driehoek
  3. · De peervorm
  4. · De 8-vorm

Dankzij onze tips zul je beachwear vinden die heel mooi maakt.

De H-lichaamsbouw

Array

Twee mogelijkheden:

- Je bent zeer slank en hebt geen taille. Je schouders hebben dezelfde breedte als je heupen. Je kunt bijna alles dragen, maar zorg er wel voor dat je vrouwelijk bent!

Kies voor een triangelbikini. Hij is heel vrouwelijk en perfect voor wie heel slank is. Met een sluiting aan de hals zet hij je schouders in de verf en breekt hij het rechthoekige aan je lichaamsbouw. Een broekje met koordjes opzij is heel mooi bij slanke benen. Heb je liever een badpak uit één stuk, kies dan voor geometrische motieven. Ze benadrukken je vormen en je taille.

- Je bent volslank en hebt geen taille.
Leg het accent op je decolleté en kies voor een badpak uit één stuk in een matte kleur. Een badpak uit één stuk verbergt buikjes en onflatterende rondingen. Met een mooi decolleté zul je er heel vrouwelijk en glamoureus uitzien. Je kunt voor een bikini gaan, maar kies geen bikinibroekje met pijpjes of al te uitgesneden slipjes, die maken je alleen maar ronder.

Absoluut vermijden:
Vierkante decolletés en horizontale strepen zullen je zwaarder doen lijken.

Een mannelijke lichaamsbouw: de omgekeerde driehoek

Jij hebt brede schouders en smalle heupen. Om evenwicht in je silhouet te brengen en om je vrouwelijker te maken, kies je best voor een bikinibroekje met pijpjes en een hoge taille. Ze maken je benen langer, verbergen een eventueel buikje en zullen je heupen ook wat voller doen lijken.

Als je een kleine boezem hebt, kies je voor een push-up bikini met een mooi decolleté: dat maakt je heel vrouwelijk. Een badpak uit één stuk is ook perfect voor je. Een V-hals maakt je groter en geeft je de look van een Bond girl.

Absoluut vermijden:
- Badpakken voor professionele zwemmers moet je absoluut vermijden, ze maken je breder. De truckerlook willen we absoluut niet!
- Een lage taille benadrukt je smalle heupen en doet je schouders dus nog meer opvallen.

De peervorm

Je hebt brede heupen en smalle schouders en draagt dus best een bikini. Om de aandacht van je onderlichaam weg te trekken, kies je voor een bovenstukje met een mooi decolleté dat je boezem voller zal maken. Je maakt je schouders mooier met een triangelbikini geknoopt in de hals, en een slipje met een lage taille en koordjes opzij zorgt voor evenwicht in je silhouet. Een badpak uit één stuk trekt de aandacht naar de taille en kan dus de indruk geven dat je korte en zelfs zware benen hebt.

Absoluut vermijden:
- Een hoge taille trekt de aandacht naar je bovenbenen en je heupen en maakt je dus onnodig breder.

De 8-vorm

Je bent mooi in proportie, je schouders en heupen hebben dezelfde maat en je hebt een smalle taille.

Wat de look betreft, kun je alles dragen. Let alleen op met badpakken uit één stuk. Ze moeten een goede snit hebben om je vormen niet af te platten en om perfect aan te sluiten op je lichaam. Anders zou je er wel eens als een tonnetje kunnen uitzien, en dat is helemaal niet het geval! Heb je kleine lovehandles, zorg er dan voor dat je de koordjes van je bikini niet te strak aanspant!

Absoluut vermijden:
- Vermijd de bandeaubikini als je een mooi gevulde boezem hebt. Het trekt de aandacht naar je borsten, maar plat ze af.

Ontdek ook:


Valérie Van Kerckvoorde
you might also like