Home / Mode / Trends

Fashion Week: de onvergetelijk slechte looks!

by Marlies de Pape ,
Fashion Week: de onvergetelijk slechte looks!© PixelFormula

De fashionista's weten het al... De nieuwste trends van de ontwerpers volgen, vraagt soms een open geest. Natuurlijk moet je experimenteren met nieuwe snitten, kleuren en verschillende materialen doen samengaan om vernieuwend te blijven en er stijlvol te blijven uitzien, maar waar trek je de lijn? De fashion weeks van de voorbije weken gaven ons alvast stof om over na te denken. De slechte look ontleed!

Het mag ook wel eens: de slechte looks verzamelen. En we zijn toch wel op enkele pareltjes gevallen. Je zou denken dat enkel jonge ontwerpers lef hebben, maar niets is minder waar. Zelfs de gevestigde modehuizen, ook de zeer luxueuze, kunnen er nogal wat van wat betreft slechte smaak.
We weten het al, over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar als het gaat over de schoonheid van vrouwen durven wij onze mening te verkondigen.
Ondanks de knappe staaltjes die we zagen tijdens de modeshows in New York, Londen, Milaan en Parijs, viel ons oog toch soms op de stoutmoedigheid van bepaalde creaties.

Een terugblik op de Ugly Looks van de Fashion Weeks

Modeshow Manish Arora herfst-winter Parijs 2014/15 © PixelFormula
Modeshow Manish Arora herfst-winter Parijs 2014/15
See album
Array

Focus op de mode voor de herfst en winter 2014-2015 die je lelijk maakt

New York heeft het bal geopend met enkele goed gevonden gruwels. De prijs van de meest "eigenaardige creatie" gaat naar de zussen Rodarte. Met een handtas van gehaakt patchwork en schoenen die het midden houden tussen orthopedische en veiligheidsschoenen, gedragen met kousen met strass op, weten we niet meer waar eerst te kijken.

In Londen heeft ontwerpster Sophie Webster ons enkele looks voor geattentioneerde kamermeisjes bekokstoofd. We weten niet meer wat we doen met die geperoxideerde kapsels à la Prinses Leia en fantasieën van geile Japanners...

In Milaan heeft de collectie Moschino door Jeremy Scott voor verrassingen gezorgd. We konden nog lachen met outfits geïnspireerd door McDonald of Spongebob, maar bij het mantelpakje met koemotieven hebben we toch onze bedenkingen. Wie wil zich nu in koe veranderen?
Dsquared2 nu... Hoe moeten we dat uitleggen? Een vrouw van losse zeden in een satijnen niemendalletje, hebben we dat niet al eerder gezien? Ja natuurlijk, is het niet Marc Jacobs? Stijl moet niet au sérieux genomen worden.

In Parijs is Cara Delevingne, bekend supermodel, niet kunnen ontsnappen aan een afgrijselijke jogging in roze molton van Chanel, en dan nog met gaten in alsjeblieft! Bij wewomen.be hebben we natuurlijk niets tegen joggings, vooral als ze stijlvol zijn, maar roze en met gaten die lijken alsof ze veroorzaakt zijn door een enorme hagelstorm... Dan maar liever niet. Als je het niet met ons eens bent, kan je deze look heel gemakkelijk thuis nabootsen door gaten te schieten in een trainingspak van Domyos. Met zijn collectie versneden snitten, ontwijkt Raf Simons de frivoliteit van een enorm contrasterende outfit van Dior niet. Heel handig als je wilt dat je klanten spontaan hun zonnebril boven halen.
De ontwerpster van Comme des Garçons, Rei Kawakubo, stelt ons entrelacs voor van worsten die op zijn minst verrassend zijn. Vleeswaren-sfeer verzekerd. Een ander geniaal idee: de talentvolle Gareth Pugh is teruggegaan naar zijn kindertijd om een outfit te ontwerpen geïnspireerd op een muziekdoos, met een enorme sleutel op de rug. Hmm, misschien niet praktisch als je de metro moet nemen... Om even uit te blazen, gaan we verder naar de modeshow van Lanvin waar Alber Elbaz, ondanks één van de meest hippe collecties, grandioos de mist ingaat bij één of twee duistere modellen. Of hoe je de frisheid uit je collectie haalt. Manish Avrora heeft inspriratie geput uit de kleerkast van een alien die in een woonwagen huist. Ontwerper Ricks Owens, een beetje punk, heeft voor dit seizoen mantels uitgedacht op basis van zeeleeuwen. Wees gerust, er is ook een pinguïn-versie beschikbaar, in mat of blinkend.

Enkele "modeske" pareltjes hier en daar buiten beschouwing gelaten, kan de modewereld toch trots zijn op haar creatieve wondertjes die ze de wereld in heeft gestuurd vanuit de verschillende modesteden. De ontwerpers waren meer dan ooit geïnspireerd in dit seizoen voor de herfst en winter 2014/2015 en diegenen die ons vandaag hebben geïrriteerd, zullen ons morgen zeker doen trappelen. Even goeie vrienden dus, "happy face voor de mode"!

Meer op wewomen.be:
Coachella 2014: de mooiste looks van het festival
Preview: de modetrends voor deze zomer
Oscars 2014: de beste looks van de rode loper

Marlies de Pape
you might also like