Home / Mode / Trends

Oscars 2014 : De beste looks van de rode loper (foto's)

by Marlies de Pape ,
Oscars 2014 : De beste looks van de rode loper (foto's)© Getty

Ook dit jaar hebben de celebs hun mooiste jurken uit de kast gehaald. Door de regen dreigde deze 86e ceremonie in het water te lopen, maar de sterren zijn toch met gejuich ontvangen in hun weelderige creaties van grote ontwerpers. We zagen slepen, glitters, bustiers, decolletés maar er werd ook subtiel gespeeld met transparante stoffen en monochrome ensembles. Hier kan je in detail alle outfits bekijken die deze Oscaruitreikingen hebben doen schitteren.

Dit jaar hebben de sterren duidelijk besloten in te zetten op monochrome jurken en dan vooral op zwart, wit (en variaties) en rood (altijd een risico als je een loper met dezelfde kleur moet betreden). Deze keer dus geen extreme fantasieën of vreemde creaties, maar mooi aansluitende jurken en slim gekozen nuances.
Laten we beginnen met de laureaten van deze editie: Cate Blanchett, beste actrice, droeg een sierraad van de Armani Privé-collectie uit de herfst van 2013, versierd met Swarovski-kristallen. Ze krijgt eveneens de prijs mee voor mooiste outfit. Lupita Nyong'o, beste actrice in een bijrol maar ook laaste it-girl waar Hollywood zal voor gaan knokken, koos voor een wijde jurk met diep decollete van Prada die mooi contrasteerde met haar donkere huid.

Zoals verwacht was Jennifer Lawrence, als goede muze, gekleed in Dior Haute Couture. Niet echt een gedurfde keuze behalve dan de kleur die er toch voor zorgde dat ze niet in de vergetelheid zal geraken. Wat haar hele outfit toch net dat tikkeltje beter maakte en haar trouwens heel goed stond, was een halsketting van Neil Lane die op de rug valt. Amy Adams, genomineerd voor beste actrice in American Bluff, was zeer sober gekleed in een donkerblauwe jurk met sleep van Gucci Premiere. Een kleur die noch haar, noch Sandra Bullock die er trouwens prachtig uitzag in Alexander McQueen, geluk heeft gebracht.

De toekomstige mama's zijn er deze zondag 2 maart op uit getrokken en hebben de menigte verbluft met prachtige looks. Kerry Washington heeft in alle eenvoud haar intrede gemaakt in een wijde vestaalse jurk van Jason Wu. Oliva Wilde had gekozen voor een zwarte jurk van Valentino die haar vormen mooi benadrukte en een prachtig decollete in de rug gaf. Maar de Oscar voor beste look van een zwangere vrouw komt ontegenzeglijk toe aan Elsa Pataky. De vrouw van Chris Hemsworth verscheen hoogzwanger (ze verwacht trouwens een tweeling) in een jurk van Elie Saab, aan de arm van de zeer tevreden toekomstige papa.

De andere genodigden moesten natuurlijk niet onderdoen. Van deze Oscaruitreikingen zullen we ons vooral de overvloed aan prachtige outfits herinneren, die jullie nu ook kunnen bewonderen.

Cate Blanchett in Armani Privé © Getty
Cate Blanchett in Armani Privé
See album
Marlies de Pape
you might also like