Home / Conditie / Sporten

De uitdaging "een platte buik in 30 dagen" gaat rond op Facebook

by Marlies de Pape ,
De uitdaging "een platte buik in 30 dagen" gaat rond op Facebook© Thinkstock

Onlangs ging er op een Facebook een sportief event rond om mannen en vrouwen te helpen een mooie, platte buik te krijgen om mee te pronken op het strand. Oorspronkelijk was het event alleen zichtbaar voor vrienden van de uitvindster, maar haar "30 dagen" uitdaging wekte al snel de interesse op van meer dan 250.000 mensen. Wie gaat de uitdaging aan?

Misschien heb je de pagina al gezien of neemt iemand van je vrienden wel deel aan de 30 dagen uitdaging. Het gaat hier om een sportieve uitdaging voor mensen die een platte buik willen of hun buikspieren willen versterken. De zomer komt eraan en het is meer dan ooit het geknipte moment om te beginnen werken aan je droomlichaam dat je dan trots kan tentoonstellen op het warme zand.
Nathalie Breton, massotherapeute, daagde haar facebookvrienden uit. "Ik wilde mensen uitdagen die een platte buik willen of hun buikspieren willen versterken, maar de motivatie missen om eraan te beginnen. We zouden de eerste juni beginnen en eindigen op 30 juni!", legt ze uit op haar Facebookpagina.

Voordat haar uitdaging een echte internethit werd, wou de jonge vrouw gewoon haar vrienden overtuigen. Vandaag doen meer dan 261.000 mensen mee! Wat drijft hen toch?
"Omdat ik zag dat zoveel mensen de uitdaging aangingen, besloot ik ook mee te doen. Ik denk dat we elkaar kunnen aanmoedigen en zo onszelf overtreffen. Als ik het rustig aan doe, zal ik het zeker volhouden.", zegt Lea, een fan van de pagina.
"Ik wilde meedoen omdat ik een plattere buik wil. Ik heb de uitdaging op Facebook gezien en mijn vrienden legden me uit hoe het in zijn werk ging. We hebben zelfs besloten om er een speciale wedstrijd tussen ons van te maken.", vertrouwt Alexandre ons toe.

Het principe is vrij eenvoudig: gedurende een maand moet je dagelijks buikspieroefeningen doen en het geleidelijk aan telkens iets langer volhouden.
Enkele tips van Nathalie om de dagelijkse oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren:

1 - Neem een positie aan om te pompen, maar dan met je voorarmen op de grond (in plaats van enkel de handen).
2 - Houd je lichaam strak zodat het één rechte lijn vormt. Trek je buik zoveel mogelijk in. Beginners kunnen hun achterste lichtjes opheffen om de oefening iets gemakkelijker te maken (dan moet je minder inspanningen leveren).
3 - Houd deze positie aan en beweeg niet meer zolang je sessie duurt (van 20 seconden tot enkele minuten).
4 - Je hoofd moet een verlenging van je rug zijn (niet opheffen en niet laten zakken) en mag niet bewegen (enkel om af en toe in de spiegel na te kijken of je positie dezelfde blijft).
5 - Je moet langzaam door je ribbenkast adem halen (en dus niet door je buik te lossen). Het is sterk aangeraden om terwijl je uitademt, je buik zoveel mogelijk in te trekken.

Dag 1 - 20 seconden
Dag 2 - 20 seconden
Dag 3 - 30 seconden
Dag 4 - 30 seconden
Dag 5 - 40 seconden
Dag 6 - Rust
Dag 7 - 45 seconden
Dag 8 - 45 seconden
Dag 9 - 60 seconden
Dag 10 - 60 seconden
Dag 11 - 60 seconden
Dag 12 - 90 seconden
Dag 13 - Rust
Dag 14 - 90 seconden
Dag 15 - 90 seconden
Dag 16 - 120 seconden
Dag 17 - 120 seconden
Dag 18 - 150 seconden
Dag 19 - Rust
Dag 20 - 150 seconden
Dag 21 - 150 seconden
Dag 22 - 180 seconden
Dag 23 - 180 seconden
Dag 24 - 210 seconden
Dag 25 - 210 seconden
Dag 26 - Rust
Dag 27 - 240 seconden
Dag 28 - 240 seconden
Dag 29 - 270 seconden
Dag 30 – Zolang mogelijk volhouden

Begin jij ook volgende maand?

Laat ons weten op facebook hoe het jou verging!

Marlies de Pape
you might also like