Home / Lifestyle / Cultuur

3 romantische uitstapjes in Wallonië

by Marlies de Pape ,
3 romantische uitstapjes in Wallonië© CGT - A.Kouprianoff

Ben je een romantische ziel?

Of heb je simpelweg zin om je in de watten te laten leggen tijdens een ontspanningsweekend, een romantisch uitstapje in de stad of in een gezellig dorpje? Verder dan Wallonië moet je niet zoeken.

Bouillon © CGT - A. Siquet
Bouillon
See album

Urban: stedelijke logementen

Array

In dit geval is een gîte de beste optie. Je blijft vrij om rond te dwalen dankzij de gemeubelde gasthuizen die al het nodige comfort bieden, maar je bevindt je in het hart van een bruisende stad, van Luik tot Doornik, en van Bergen tot Namen.
Om je het leven gemakkelijk te maken, heeft de website gitesdewallonie al een selectie gemaakt. Ben je op zoek naar een spa in een bepaalde streek? Dan kan je hier gemakkelijk alle wellnessverblijven vinden. Er zijn meer dan 150 adressen beschikbaar, met zwembad, jacuzzi of hammam.

Zen: relaxen in een spa

Thermaalbaden zijn de ultieme manier om de stress van het dagelijkse leven van je af te laten glijden, de tijd nemen om weer op adem te komen en te genieten van de kleine dingen.
Raak je het overzicht kwijt temidden van het enorme aanbod? De thalassotherapiecentra en instituten staan allemaal op de site voor toerisme in Wallonië. In enkele klikken zal je zeker de plek vinden die strookt met je verwachtingen.

Wat denk je bijvoorbeeld van het Manoir de Lebioles? Het hotel ontvangt je in een adembenemend natuurlijk kader en biedt kamers aan met een romantische decoratie en een discrete luxe. De service is eersteklas: heerlijkheden voor je smaakpapillen, een privé ambiance, een spa met onder andere sauna, hammam en gezichtsverzorging van Carita.

Je kan er zelfs genieten van speciale aanbiedingen, waaronder een verwenweekend dat volledig in het teken staat van jouw welzijn en dat van je partner met een gastronomisch diner in een intieme speer. Een geknipt arrangement voor jouw plezier.

video by Fanny Broissand

Op en top romantiek in de mooiste dorpen van Wallonië

Voor koppels die graag samen oude stenen bewonderen en plekken met een rijke geschiedenis ontdekken, kan je terecht bij "Plus Beaux Villages de Wallonie" (de mooiste dorpen van Wallonië).

Als je ronddoolt in de straten en stegen van deze dorpen, maak je een sprong in de tijd, een terugkeer naar de bronnen. Je ogen worden steeds afgeleid naar opmerkelijke architecturale elementen en de gerestaureerde oude stenen kunnen je oude legendes vertellen...
De 24 "mooiste dorpen van Wallonië" vormen mijlpalen in het land en stellen je een evenementenagenda, activiteiten en gegidste rondleidingen voor.

De toeristische dienst kan je wegwijs maken in logementen in de nabijheid. Er is keuze te over: je kan bijvoorbeeld gaan wandelen in de wijngaarden van Torgny en overnachten in charmehotel La Grappe d'Or.

video by Fanny Broissand
Marlies de Pape
you might also like