Home / Lifestyle / Werk

23 manieren om je maandag op te vrolijken

by Marlies de Pape ,
23 manieren om je maandag op te vrolijken© We Heart It

Iedereen haat maandagen. Maar laat stress en wekelijks geploeter je week niet vergallen! Het is tijd om weer gelukkig en gemotiveerd te zijn - doe je mee? Dit zijn 23 manieren om je maandag VEEL minder pijnlijk te maken en VEEL aangenamer...

Maandag is altijd een gevecht? Maar of je nu begraven zit in de deadlines of simpelweg liever in je bed ligt, er bestaan manieren om de eentonigheid van een maandag om te gooien.
Wil je weten hoe? Lees dan zeker verder en gooi je leven om.

Array

1. Vraag jezelf wat er scheelt

Soms kan een slechte maandag meer betekenen dan gewoon de maandag "blues", neem je gevoelens dus serieus. Als je slecht gehumeurd wakker wordt, gestresseerd, droevig en angstig bent, vraag jezelf dan wat er scheelt.
Als het probleem een project, collega of iets in je privé iets, zal je sneller een oplossing vinden.

2. Wees een stap vooruit op jezelf

Hou je lijst van dingen die "kunnen wachten tot maandag" zo beperkt mogelijk. Als je een paar kleine dingetjes kunt afhandelen op vrijdagnamiddag, heb je al een voorsprong op maandagochtend. Het voelt altijd goed als je de dingen in handen hebt.
Uitstellen dient tot niets...

3. Neem wat verdiende tijd voor jezelf

Kom je vaak net op tijd (of net te laat) uit bed gerold? Als dat jouw geval is, is het goed mogelijk dat je je voelt als een werkrobot zonder batterijen. Laat opstaan, je snel aankleden en de deur uitlopen geeft je alleen maar extra stress die je kan missen als de pest (en dat allemaal voor twintig minuutjes langer in bed). Maar je kan er iets aan veranderen!
Vanaf nu sta je niet gewoon op tijd op, je staat zelfs een half uur vroeger op op maandag! Voor je ons gek verklaart, lees even verder. Dat half uur is alleen voor JOU, maak jezelf een lekker ontbijt, kijk naar een leuk filmpje op YouTube of laat je hond uit. Het zijn deze kleine dingetjes waardoor je je positiever zal voelen. Er is meer aan het leven dan werk!

4. Dress to impress

Iedere vrouw wil een stylist, dus waarom zou je niet je eigen stylist zijn? Maak van je maandag een leuke dag! Ook al ben je geen ochtendmens, toon het niet langs de buitenkant - niemand zal het leuk vinden - jij ook niet. Passeer even langs de Zara op weg naar het werk of tijdens de lunch en trakteer jezelf op een nieuwe outfit.

5. Trek de stekker eruit in het weekend

Werk is van maandag tot vrijdag. Leg al het werk dus opzij in het weekend. Nu is het tijd voor JOU en voor JOUW leven. Doe waar je zin in hebt!
Of je nu thuis wilt blijven en heel de dag naar series kijken, naar een concert wilt gaan of afspreken met familie en vrienden, nu kan je jezelf even losmaken van je werk. Zelfcontrole is het sleutelwoord. Geloof ons, op maandagochtend zal je enorm blij zijn dat je eens een echt weekend hebt gehad!

6. Sla het ontbijt niet over

Moeten we nog eens herhalen hoe belangrijk het ontbijt is? Ondertussen weet je dat wel al. Je weet ook dat honger en een rammelende maag niet helpt om je werk af te hebben. Eet een kom cornflakes die je lang zal vullen en je kan de dag aan.
Als je niet graag eet 's morgens, eet dan een stuk fruit of drink een smoothie, je moet toch iets binnen hebben. Je zal je beter voelen en de dag positiever inzien door de energie en de voedingsstoffen. Neem ook maar wat tussendoortjes mee!

7. Luister naar leuke muziek

Zet je favoriete muziek op terwijl je je klaarmaakt of in de auto. Maak een playlist van je favoriete liedjes als je kan, maar zorg wel dat ze inspirerend en opgewekt zijn.

8. Neem altijd een lunchpauze

Sla nooit je lunch over! Het is verleidelijk, maar als je jezelf even wat tijd gunt, zal je het werk beter aankunnen in de namiddag en gaat je bloed weer volop stromen (en ga je dus productiever zijn).
Of nog beter, waarom koop je niet eens iets dat je al lang wilde proberen? Ga naar dat kleine cafeetje waar je elke dag voorbij gaat, misschien bevalt het je wel. Als je nieuwe dingen probeert, voel je je positiever en gemotiveerder, ga er dus voor!

9. Maak iemand anders blij

Als je iets terugdoet voor iemand, voel je je opnieuw verbonden met mensen en bouw je relaties op. Geef iemand een compliment, maak thee voor iedereen of help mensen die de weg kwijt zijn. Wat je ook doet, het zijn altijd kleine dingen die een grote impact hebben. Probeer het maar en je zal zien dat je je goed voelt!

10. Doe een kleine boodschap

Waarom doe je niet al iets voor je privé tijdens je werkuren? Betaal een rekening, reserveer een sessie bij de schoonheidsspecialiste of koop je cinematickets al op voorhand. Het neemt maar enkele minuten in beslag, maar toch heb je altijd het gevoel dat je geen tijd hebt. Nu niet meer...

11. Plan meetings voor later op de week

Plan je meetings met collega's of klanten in het midden van de week. Zo heb je tijd om alles goed voor te bereiden in het begin van de week. Je zal je geruster voelen en klaar voor de week!

12. Vermijd negativiteit als de pest

Je bent niet de enige die last heeft van de maandag-blues, de kansen dat er nog een grompot rondloopt op kantoor op maandag, zijn reëel. Laat je niet raken door hun negatieve gedachten.
Vermijd negativiteit en probeer anderen te helpen ook hun eigen blues te overwinnen. Neem een koffie op maandagochtend en praat even bij over het weekend - een leuke manier om de dag te starten. Je zegt niet alleen NEE aan negatieve gedachten, maar maakt anderen ook blij.

13. Plan de toekomst

Mis nooit een kans omdat je denkt dat je het niet aankan. Succes bereik je op je eigen tijd. Stel een nieuw project voor aan je baas of leg een meeting vast met iemand om je connecties te boosten. Als je elke week een kans grijpt, zal je gemotiveerd blijven in je job en ziet de toekomst er rooskleurig uit...

14. Ga naar buiten!

Boost je humeur en productiviteit door je hersenen een pauze te gunnen! Ga even naar buiten en maak een korte wandeling of bel even naar een vriend. Wat je ook doet, de dag zal sneller voorbij gaan als je een luchtje gaat scheppen en bovendien heb je niet het gevoel dat je de hele dag voor je scherm gekluisterd zat. Droge ogen? Daar zal jij geen last meer van hebben.

15. Verzorg jezelf

Niets mis met een goede verzorging vroeg in de ochtend. Denk je dat je geen tijd hebt? Wij hebben enkele natuurlijke beautyrecepten die je op voorhand kan maken, en in een mum van tijd aangebracht worden.
Een likje felle nagellak zal je dag ook zeker opvrolijken. Zie je wel? Een perzikhuidje en hippe nagels om de dag goed te beginnen.

16. Plan iets om naar uit te kijken

Neem op maandag een ogenblik de tijd om de rest van de week te plannen. Las een avondje uit met de meiden in, boek tickets voor een tentoonstelling of zoek iets leuks om te doen. Je moet trouwens niet alles voor in het weekend laten, laat ook iets voor 's avonds in de week. Als je naar iets kunt uitkijken tijdens de week, zal het des te leuker zijn. Iemand zin in een karaoke-avond? Wij doen mee!

17. Maak lijstjes

We weten hoe het voelt om op maandagochtend op weg naar het werk, alles dat je moet doen, in je hoofd af te spelen. Beperk dit zoveel mogelijk door op vrijdagnamiddag een lijst te maken. Zo heb je alles onder controle, ben je zeker niets te vergeten en kan je goed van start gaan met de week. Alles zal ineens veel gemakkelijker lijken.

18. Spreek af met een vriend

Hoe vaak heb je niet al tegen jezelf gezegd: "ik ben een slechte vriend"? Vrij vaak niet? Als je lange uren klopt, schuif je vriendschap vaak aan de kant. Dat is normaal, maar je moet toch proberen om te investeren in de relaties die je hebt opgebouwd.
Laat het werk even liggen en telefoneer of stuur een berichtje. Spreek af om iets te gaan drinken of eten na het werk en eens goed bij te praten. Iedereen verdient het om er even tussenuit te knijpen en je hoeft niet tot vrijdag te wachten. We kunnen je verzekeren dat je je achteraf super zal voelen.

19. Ga uit eten

Als je op ons lijkt, is het heel goed mogelijk dat je op vrijdag een echte vreetpartij hebt. Ijsjes, pizza, de afhaalchinees - noem maar op. Dit is omdat we ons tijdens de week zo goed hebben ingehouden, dat je het in het weekend niet meer kunt uithouden.
Maar zo ben je alleen maar nog meer groggy en moe op maandagochtend (en dan hebben we het nog niet over dat schuldgevoel dat opsteekt). Het beste dat je kan doen is een of twee keer in de week uit eten gaan of iets nieuws proberen (salades zijn verboden), zodat je tijdens het weekend niet alles wat je ziet naar binnen wilt spelen.

20. Ontspan in bad

Het zal je wel niet verbazen dat een bad een ideale manier is om je op te beuren.
Neem de tijd om na te denken, energie op te doen en te ontspannen in een lekker warm bad. We kunnen echt niets leukers bedenken om te doen op een zondagavond - het maakt je gedachten vrij, beurt je op en je zal sneller in slaap vallen. Een beetje lavendel en lekker geurend badzout en wegdromen. Je zal nog nooit zo goed uitgerust zijn op maandagochtend.

21. Waardeer het leven

Het is hoog tijd om niet meer elke week op te zien tegen de maandag, niet? Want uiteindelijk heb je geen echte reden om het begin van de week te haten. Kleur buiten de lijntjes en stel het LEVEN op prijs. Het is allemaal niet zo erg als je denkt (kijk maar eens naar het nieuws). Wees dankbaar voor je vrienden, familie en collega's. Laat je niet domineren door het leven, maar neem de touwtjes in handen.

22. Ga vroeg naar bed in het weekend

Weekends zijn er om plezier te maken, maar ook om uit te rusten. Tijdens de week zit je biologische klok op een ander schema: je graat vroeger naar bed (dat hopen we toch) en staat vroeger op. Hoewel het heel verleidelijk is om in het weekend uit te slapen, is het toch een goed idee om op hetzelfde uur op te staan. Regelmaat is je beste vriend.
Tip: als je slaap moet inhalen, ga dan liever vroeger naar bed, dan uitslapen. Het is de beste manier om genoeg te rusten zonder je slaapcyclus te verstoren;

23. Lach!

Ben je ook al langs iemand gelopen die glimlachte en gedacht, "dat is vriendelijk". Je hebt waarschijnlijk ook terug gelachen. Niemand wil een ander teleurstellen die naar je lacht! Lachen is heel besmettelijk. En trouwens, uit onderzoek blijkt dat je er aantrekkelijker uitziet! Lach je tanden bloot meiden!

Marlies de Pape
you might also like