Home / Lifestyle / Maatschappij / Willem-Alexander & Maxima in beeld

Lifestyle

Willem-Alexander & Maxima in beeld

by the editorial team ,
Willem-Alexander & Maxima in beeld
De prins wordt een koning. Willem-Alexander volgt vandaag zijn moeder Beatrix van Nederland op. Daarmee zit er na meer dan honderd jaar (en drie koninginnen) weer een man op de troon. Beatrix had al in januari aangekondigd af te treden op Koninginnedag (30 april). Ze laat het roer over aan haar oudste zoon, Willem-Alexander Claus George Ferdinand, die samen met zijn vrouw Maxima over het Koninkrijk der Nederlanden zal regeren.

Na de middelbare school vatte Willem-Alexander zijn militaire dienst aan bij de Nederlandse marine en studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Daar kreeg hij – wegens zijn enthousiaste deelname aan het studentenleven – al snel de bijnaam ‘Prins Pils’ mee. Willem-Alexander heeft bovendien een vliegdiploma op zak en hij springt af en toe in bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM.

Maar wat is een prins zonder zijn prinses? Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta verloofden zich in maart 2001 en huwden op 2 februari 2012 in Amsterdam. Hun huwelijk veroorzaakte controverse, omdat Maxima’s vader, Jorge Zorreguieta, ten tijde van de Argentijnse militaire dictatuur (1976 - 1983) staatssecretaris van Landbouw en Veeteelt was onder generaal Jorge Videla. Ondertussen zijn de donderwolken gelukkig verdwenen en is Maxima een van de populairste leden van de Nederlandse koninklijke familie.

Het nieuwe koninklijke echtpaar woont met hun drie dochters Catharina-Amalia (9), Alexia (7) en Ariane (5) op een landgoed in de buurt van Den Haag.

Het leven van Maxima en Willem-Alexander in beeld.


Alle foto's: © getty images