Home / Mode / Trends

Niet te missen: 3 mode-expo’s van het voorjaar

by Dorothee Gebele ,
Niet te missen: 3 mode-expo’s van het voorjaar© Jean-Paul Lespagnard

Niets leuker dan een vleugje cultuur opsnuiven tijdens het weekend, en dan nog liefst in combinatie met mode – toch?

Bij deze al enkele tips van de leukste mode-expo’s die we dit voorjaar kunnen verwachten, noteer deze alvast in de agenda!

Birds of Paradise

Wat hebben veren en pluimen met mode te maken, vraagt u? Heel wat, althans volgens de grote ontwerpers van deze aarde. Voor hen staat het gebruik van veren of pluimen gelijk aan verfijning en elegantie, iets wat enkel goed genoeg was voor de haute couture collecties.

De expo Birds of Paradise, te bezichtigen in het MoMu Antwerpen, stelt een mix van accessoires, kledingstukken en couturejurken tentoon waar de verschillende karakteristieken van pluimen en veren naar voor komen: raffinement, vrouwelijkheid, rijkdom, luxe en donkere romantiek. Verwacht u aan de mooiste creaties van Chanel, Balenciaga, Alexander McQueen, Christian Dior, Yves Saint Laurent en Ann Demeulemeester.

De expo Birds of Paradise valt te bezoeken vanaf 20.03.2014 tot en met 24.08.2014 in het MoMu Antwerpen.
http://momu.be

Collectie 02(5)

Modemuseum Hasselt mag 25 kaarsen uitblazen en dat wordt gevierd met een passende expositie die een selectie van topstukken uit de museumcollectie toont. De bezoeker krijgt hiermee een blik op de veranderende tijdsgeest binnen mode en eveneens een kijk op nooit eerder getoonde stukken. Hiermee wil MMH illustreren hoe bepaalde kleding en accessoires van must-have items evolueerden tot herinneringen aan lang vervlogen tijden, alsook hoe mode zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

Collectie (02)5 toont stukken doorheen de tijd van tal van ontwerpers – denk: Lanvin, Raf Simons, Dior, Dries Van Noten, Chloé, Pucci, Kenzo, Gucci, AF Vandevorst, Burberry, Nina Ricci, Proenza Schouler, Versace en vele anderen.

Collectie (02)5 valt te bezoeken vanaf 01.03.2014 tot en met 14.09.2014 in het Modemuseum Hasselt.
http://www.modemuseumhasselt.be/

Till We Drop

Niet in eigen land, maar wel van eigen bodem is de expositie Till We Drop van ontwerper Jean-Paul Lespagnard. Deze kleurrijke expo valt te bezichtigen in Galeries des Galeries in Parijs, dus u weet meteen waarheen wanneer u de volgende citytrip boekt. De ontwerper kreeg ook de eer om de beroemde vitrines van Galeries Lafayette vorm te geven, wat voor een opvallend resultaat zorgt dat kenmerkend is aan de stijl van Lespagnard.

Till We Drop geeft een blik op de wereld van Jean-Paul Lespagnard en zijn creatieve proces als ontwerper aan de hand van foto’s, schilderijen en verschillende kunstwerken.

De expositie Till We Drop kan je nog bezoeken tot en met 08.04.2014 in Galeries des Galeries (de eerste verdieping van Galeries Lafayette) in Parijs.
http://www.jeanpaullespagnard.com/

Dorothee Gebele
you might also like