Home / Relatie / Seks

Orale seks: fellatio

by the editorial team ,
Orale seks: fellatio© Getty

Summary
  1. · Een orale streling
  2. · De techniek
  3. · Gevoelige zones
  4. · De ejaculatie
  5. · Soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen)
  6. · Blokkeer je bij het idee?

Een orale streling

In de volksmond wordt fellatio pijpen genoemd. Het is orale seks waarbij de penis wordt gestimuleerd met de tong, de lippen en de mond. Bij mannen geeft dit een intens gevoel van genot en leidt het in de meeste gevallen tot een orgasme. Als fellatio op hetzelfde ogenblik wordt gegeven als cunnilingus (beffen), dan spreek je over het standje 69.
Vroeger was pijpen taboe en deden enkel prostituees het, maar nu is het een klassieke manier van bevrediging geworden en wordt het vaak gedaan tijdens het voorspel.

De techniek

In theorie doe je bij het pijpen de beweging van een penetratie na. Je neemt de penis van je partner in je mond (je let er natuurlijk op dat je hem niet kwetst met je tanden) en je beweegt je mond op en neer. Je moet wel weten dat een monotone en mechanische beweging hem niet tot een orgasme zal brengen! Varieer in het ritme, in de intensiteit van de wrijving en wees dan eens zacht en dan weer passioneel. Kus, lik, zuig en prikkel zijn penis in erectie. Om er zeker van te zijn dat je hem bevredigt en opwindt, kun je in het heetst van de strijd kijken naar zijn reacties en hem zelfs vragen wat hij het lekkerste vindt.

Gevoelige zones

Om hem naar de zevende hemel te brengen, moet je een specifieke aandacht schenken aan zijn gevoelige zones. Concentreer je in de eerste plaats op zijn eikel, een uiterst prikkelbare zone. Ook zijn kroonrug is heel belangrijk, het verbindt de eikel met de rest van de penis. Het frenulum ten slotte is ook een uiterst gevoelige zone.

De ejaculatie

Hij is bijna op zijn hoogtepunt en is op enkele tellen van een orgasme. Dan stel je je natuurlijk die ene cruciale vraag: slik je of niet? Het is geen verplichting, je doet wat je zelf wilt. Als je walgt van het idee sperma in je mond te hebben, dwing jezelf dan niet: je zult niet slagen in je opzet omdat je partner zal doorhebben dat je het niet prettig vindt. Vraag hem dat hij zich op tijd terugtrekt. Je kunt hem ook laten klaarkomen in je mond en het sperma nadien uitspuwen.

Soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen)

Wees voorzichtig: aids, hepatitis B en andere soa's kunnen via het pijpen overgedragen worden. Als je niet zeker bent of je partner besmet is, dan gebruik je een condoom. Heb je een wondje aan je mond, dan is het risico op besmetting reëel.

Blokkeer je bij het idee?

Sommige vrouwen vinden het helemaal niet fijn om hun partner te pijpen omdat ze walgen van het idee hun mond aan zijn geslacht te zetten. In dat geval kun je hem voorstellen om samen eerst een douche te nemen en zijn jongeheer grondig te wassen. Als je desondanks nog niet kunt wennen aan het idee, weet dan dat het onnodig is om je te forceren: hij zal het voelen en het dus veel minder lekker vinden. In de eerste plaats is de bedoeling van pijpen een aangenaam en opwindend moment delen. Spreek erover met hem, en je zult misschien langzaamaan van mening veranderen.

Lees ook:
>
10 Seksstandjes voor 100% plezier
> De bekendste seksstandjes

you might also like