Home / Relatie / Seks

Seksualiteit: 10 situaties die een boost geven aan je libido

by Marlies de Pape ,
Seksualiteit: 10 situaties die een boost geven aan je libido© Thinkstock

Misschien besefte je het al, maar door sommige situaties krijg je meer zin in seks dan andere. En we hebben het hier niet over een reclamespotje voor douchegel of het spitsuur in de metro...

Wat je echt opwindt, is... hoe zullen we het zeggen... veel alledaagser. Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door de Britse site Daily Mail, bij mannen en vrouwen. De enquête maakte de top tien op van de meest opwindende situaties. Wij garanderen echter niets!
Als je wilt dat je partner je meeneemt om samen enkele onvergetelijke momenten te beleven, kan het voldoende zijn om de lakens te verversen...
Dit vraagt om meer uitleg: 2000 Britten werden ondervraagd over wat hen op een doordeweekse dag zin doet krijgen. Vrouwen zijn het met elkaar eens en de meerderheid van hen antwoordde dat hun libido een boost krijgt als ze enkele kilo's afvallen.
Enkele grammen minder op de weegschaal en het is feest? Psychologe Tracey Cox verklaart dit doordat vermageren geluk met zich meebrengt. Het is eigenlijk je goede humeur dat je libido opdrijft, net zoals de rest van de lijst aanduidt. Op de tweede plaats staan "propere lakens", gevolgd door "geld winnen".

Geld is trouwens sterk verbonden met seksuele opwinding. Volgens de psychologe komt dit doordat "winnen - een sport, geld... - een fundamenteel menselijk instinct is waardoor onze soort kon overleven. In de huidige samenleving wil dit zeggen dat iemand die deelneemt en wint, een hoger sociaal statuut inneemt, meer geld heeft, meer vrienden aantrekt en geniet van een hogere sociale klasse. Door te winnen activeren onze hersenen opwindende neurotransmitters die ook vrijkomen tijdens seksuele omgang."

Op de weg naar het geluk, en dus naar een goed libido, zien we ook "uitgaan met vrienden" bovenaan de lijst. Bij de mannen is er toch wel een punt dat ons opvalt: "het huishouden doen". Dit werd nog door geen enkele psycholoog onderzocht, maar als het gebeurt, willen wij als eerste op de hoogte gebracht worden!

Top 10 situaties voor vrouwen

Array

1) Afvallen
2) Propere lakens
3) Geld verdienen
4) Een avondje uit met vriendinnen
5) Een warm bad
6) 's Nachts of met Kerstmis werken
7) Een nieuw kapsel
8) Zich opmaken
9) Aan sport doen
10) Een belangrijke taak vervullen of een deal afsluiten op het werk

Top 10 situaties voor mannen

1) Een avondje uit met vrienden
2) Propere lakens
3) Een warm bad
4) Geld verdienen
5) Een sportieve match winnen
6) Afvallen
7) Aan sport doen
8) Met een sportwagen rijden
9) Een belangrijke taak vervullen of een deal afsluiten op het werk
10) Het huishouden doen

Meer op wewomen.be:
De lente is in het land en ons libido stijgt
Test: Wat is het libido van je partner?
Ideeën om hem te doen smachten van verlangen!

Marlies de Pape
you might also like