Home / Relatie / Seks

Seksualiteit: 5 vooroordelen over mannen

by Marlies de Pape ,
Seksualiteit: 5 vooroordelen over mannen© Thinkstock

Tracey Cox, een Britse seksuologe, kreeg in de DailyMail de mogelijkheid om enkele tips mee te geven, en komaf te maken met bepaalde vooroordelen die vrouwen hebben over het libido van mannen.

Summary
  1. · Mannen doen aan seks voor de seks
  2. · Mannen houden niet van aanwijzingen
  3. · Mannen hebben altijd zin om de liefde te bedrijven
  4. · Mannen proberen graag nieuwe standjes uit
  5. · Mannen willen niet meer verder doen eens ze zijn klaargekomen

Mannen doen aan seks voor de seks

Vaak denken we dat mannen de liefde bedrijven omdat het een mechanisme is dat ze nodig hebben. Tracey Cox zegt nochtans dat het om veel meer gaat tijdens intieme relaties. "Seks is voor mannen een primitieve manier om zich over te geven. Het is een manier waarop hij zich begeerd kan voelen en emotioneel en lichamelijk aanvaard. Sommige mannen zijn niet zo praatgraag als vrouwen, en dus is seks voor hen een manier om hun liefde en hun verlangen te uiten, om dichter tot een persoon te komen...". Als een vrouw geen zin heeft, stelt de coach dan toch voor om elkaar te knuffelen of een intiem gesprek te voeren.

Array

Mannen houden niet van aanwijzingen

Je zou verschieten van het aantal vrouwen die niet tevreden zijn met hun seksuele relaties. En nochtans durven ze geen aanwijzingen geven of hun partner helpen zodat ze er zelf meer van kunnen genieten, omdat ze bang zijn hem te kwetsen. Tracey raadt vrouwen echter aan om hun partner op weg te helpen (hoe, waar, hoe snel...), want zij willen vaak niets liever dan de andere meer plezier laten beleven. Communicatie is dus essentieel.

Mannen hebben altijd zin om de liefde te bedrijven

Het is algemeen verspreid dat mannen altijd zin hebben om de liefde te bedrijven, en de "rationelere" vrouwen zouden het moeilijker hebben om altijd zin te hebben. Maar ook mannen hebben wel eens stress of denken aan het werk, en zijn daarom niet altijd gericht op seks. "Als je het hebt over een tiener van 17 die net een nieuwe relatie heeft, dan heb je gelijk. (...) Maar eens een man 25 is (of zelfs nog vroeger), worden andere aspecten van zijn leven even belangrijk als seks en gaat hij ook daar energie insteken.", legt Tracey Cox uit.

Mannen proberen graag nieuwe standjes uit

Mannen stellen graag voor aan hun partner om van standje te veranderen, om eens iets anders te proberen dan het eeuwige missionarisstandje en vrouwen nemen hier soms aanstoot aan. Maar ook hier raadt de coach ons aan om op ontdekkingstocht te gaan. "Veel koppels vallen in een routine, en dat niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook in bed. Verandering willen is geen reden om te panikeren. Het is een menselijke en eenvoudige behoefte om eens iets anders te willen uitproberen."

Mannen willen niet meer verder doen eens ze zijn klaargekomen

We zeggen vaak dat mannen geen interesse meer tonen in hun partner en snel in slaap vallen nadat ze zijn klaargekomen. Dit is niet volledig fout: "Ja dat is vaak het geval. Een egoïstische minnaar zal neerploffen en je vergeten. Maar ook al willen sommige delen van zijn lichaam niet meer mee, dat betekent niet dat hij niets meer kan doen met zijn handen of mond...". Opnieuw raadt Tracey ons aan om uit te drukken waar we zin in hebben als we willen doorgaan.

Meer op wewomen.be:
Seks: Je moet niet alles leuk vinden!
Vanavond niet schat: als hij geen zin heeft
Seksualiteit: 10 situaties die een boost geven aan je libido

Marlies de Pape
you might also like