Home / Relatie / Seks

De bekendste seksstandjes

by the editorial team ,
De bekendste seksstandjes© Thinkstock

We geven je een klein overzicht van de bekendste standjes om je seksleven weer wat pit in te blazen.

Summary
  1. · De missionaris
  2. · De amazone
  3. · Op z'n hondjes
  4. · Het lepeltje
  5. · En nog veel meer...

De missionaris

Beschrijving: Het is een klassiek standje, in de meest natuurlijke houding. Alleen mensen vrijen in missionarishouding. Je ligt op je rug en spreid je benen. Je partner komt bij je binnen terwijl hij op je ligt. Hij steunt op zijn knieën of op zijn ellebogen om niet te veel gewicht op je te zetten.
Genot: Een man geniet meer van het missionarisstandje dan een vrouw. Hij controleert alles: het ritme en de diepte van de penetratie en ook de buiging van de penis. Als vrouw kun je weinig bewegen. Je kunt enkel je bekken of je benen bewegen om je clitoris meer te prikkelen. Voor jou is extase dus niet gegarandeerd.
Voordelen: De missionarishouding is ideaal voor romantische stelletjes, omdat je elkaar tijdens het vrijen ook kunt omhelzen. Jullie lichamen zijn over de hele lengte in voortdurend contact, je kunt in elkaars ogen verdrinken en elkaar vurig zoenen. Het is gemakkelijk en natuurlijk, ideaal voor de eerste keren.
Nadelen: Sommigen vinden dit standje monotoon en banaal en misschien zelfs wat "routinematig". Het is de liefde bedrijven zonder je te vermoeien.

De amazone

Beschrijving: Dames, dit is de sleutel naar seksuele dominantie! Eerst een kleine sprong in de geschiedenis: over dit standje lazen we al in de epische gedichten van Homerus, waarin Andromache haar echtgenoot Hektor bereed. Bij de amazone ligt de man op zijn rug, terwijl jij bovenop hem ligt of zit.
Genot: Dit standje wordt vaak door seksuologen voorgeschreven aan vrouwen die het vaginaal orgasme willen ontdekken. Je hebt meer genot als je op deze manier vrijt omdat je zelf de touwtjes in handen hebt: je bepaalt zelf de hoek en de diepte van de penetratie, je kiest hoe je je lichaam houdt en je hebt controle over het bewegingsritme. Bovendien prikkel je op deze manier je G-spot.
Voordelen: Je partner heeft zijn handen vrij waardoor hij je clitoris, je billen of je borsten kan strelen terwijl jij hem berijdt. Je moet ook weten dat de amazone het orgasme bij mannen kan vertragen, wat heel interessant kan zijn voor hen die te snel ejaculeren.
Nadelen: Vele mannen hebben dan misschien wel de fantasie gedomineerd te worden, toch appreciëren sommigen het niet. Toon jij hem daarom wat voor een genot jullie beiden kunnen hebben!

Op z'n hondjes

Beschrijving: Dit standje heeft een dierlijke connotatie omdat de vrouw op handen en knieën ligt en de man haar langs achter op zijn knieën penetreert. Voor vele mannen is het op z'n hondjes doen een fantasie die in vervulling gaat .
Genot: Als je het op z'n hondjes doet, is er een heel diepe penetratie en zijn de twee lichamen bijna helemaal verenigd. Je partner kan de hoek van penetratie bepalen om je op verschillende manieren te laten genieten.
Voordelen: Je partner kan tijdens de penetratie heel gemakkelijk aan je clitoris en je dus op meerdere manieren plezieren. Met zijn handen kan hij je over je hele lichaam strelen.
Nadelen: Romantische zielen houden niet van dit dierlijke standje omdat je elkaar niet kunt aankijken. Let er ook op niet te wild te werk te gaan: de penetratie is diep en kan dus pijnlijk zijn voor de vrouw.

69

Beschrijving: Het cijfer zegt het al. Jullie liggen op jullie zij of op elkaar, waarbij één van jullie zich 180° draait zodat jullie elkaar oraal kunnen bevredigen op hetzelfde moment. Je mond ligt aan het geslacht van je partner en vice versa en jullie pijpen en beffen elkaar.
Genot: 69 is puur genot. Je lippen en tong kunnen bij de meest gevoelige zones van het lichaam. Bovendien worden clitoris, vagina en penis gelijktijdig geprikkeld.
Voordelen: Het standje 69 is handig tijdens het voorspel en de ideale manier om de spanning en de opwinding bij beide partners te doen oplopen.
Nadelen: Sommigen houden niet van 69 omdat je je moet concentreren op het genot van de andere en je je dus niet volledig kunt overgeven aan je eigen gevoelens.

Het lepeltje

Beschrijving: Wat een beeldspraak: De partners liggen op dezelfde zij naast elkaar, zoals lepeltjes. De man kleeft tegen de rug van de vrouw en penetreert haar.
Genot: Net als bij op z'n hondjes, is er een diepere vaginale penetratie, wat heel aangenaam is voor beide partners. Tijdens dit standje kunnen jullie elkaar omhelzen en voelt het alsof jullie in elkaar verstrengeld zitten. Dit maakt jullie verbondenheid nog sterker.
Voordelen: Ben je moe, dan is dit het ideale standje. Het is rustig en aangenaam na een alcoholrijk avondje stappen bijvoorbeeld. Zacht, traag en teder beschrijven lepeltje lepeltje perfect. Zwangere vrouwen vinden het een lekker standje omdat hun buik niet in de weg ligt.
Nadelen: Je moet houden van rustige seks en zachte strelingen. Ben je eerder een vurig type, kies dan voor een ander standje!

En nog veel meer...

See also: 100 pikante Kamasutra standjes voor een geweldig seksleven!
100 kamasutra standjes
100 kamasutra standjes
See album

Ontdek ook:
Seksualiteit: wat vrouwen echt willen
Seks in het openbaar: de 10 heetste plaatsen om het te doen!
10 standjes voor 100% plezier

you might also like