Home / Relatie / Seks

Afrodisiaca: breng wat meer pit in je liefdesleven!

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Afrodisiaca: breng wat meer pit in je liefdesleven!

Een afrodisiacum is een natuurlijke substantie die het seksuele verlangen zou moeten stimuleren... Afrodisiaca zitten in voedingsmiddelen, kruiden of planten: ze hebben eigenschappen die de verleidingskracht of de seksuele prestaties boosten.

De oorsprong van afrodisiaca
Aphrodite, Griekse godin van de liefde, staat aan de oorsprong van de term die minstens 5000 jaar oud is. Deze godin is een waar symbool van lichamelijk genot en van spirituele liefde; ze is geboren in de zee uit een oesterschelp. Het gebruik van afrodisiaca vinden we al terug in de Egyptische, Romeinse en Griekse cultuur tijdens de Oudheid.

Een omstreden efficiëntie
Geen enkele wetenschappelijke studie heeft ooit de efficiëntie van afrodisiaca aangetoond, waardoor men er sterk van uitgaat dat het placebo-effect een grote rol speelt in de aanwakkering van het seksuele verlangen. Er bestaan afrodisiaca die een positieve invloed hebben op de erectie, maar seksuologen zijn het er over eens dat er een aantal beperkingen zijn op medisch vlak.

Array

Afrodisiaca voor hem
Dit is een lijstje met enkele afrodisiaca die de erectie stimuleren en de kwaliteit van het sperma en de bloedsomloop van een man verbeteren.
- Yohimbine: Deze stof vind je in de schors van een boom in Zuidwest Afrika. De inname van yohimbine wordt aangeraden bij erectiestoornissen. Het is efficiënt en veroorzaakt een bloedstroming naar de penis.
- Mandragora: Deze grasachtige plant groeit in het Middellandse Zeegebied en zorgt ervoor dat het sperma vruchtbaarder wordt. De fallische vorm van de plant staat aan de basis van zijn succes...
- Spaanse vlieg: Het poeder van deze Spaanse vlieg (ook wel bekend als cantharide) zorgt voor een grotere seksuele potentie en een hardere erectie.
Ook gember, look, richeria grandis, papaver, muira puama,... hebben dezelfde werking.

Afrodisiaca voor haar
Deze afrodisiaca stimuleren het verlangen.
- Ginseng: Deze plant groeit in Zuidoost Azië en is veruit een van de bekendste afrodisiaca. Het is een krachtig tonicum dat je lichaam stimuleert.
- Bonenkruid: Deze aromatische plant drink je onder de vorm van thee. Bonenkruid wekt hartstocht op.
- Chocolade: Chocolade is het afrodisiacum van alle lekkerbekken! Als je de euforiserende deugden van chocolade wilt kennen, moet je wel bereid zijn om een aantal kilo te verorberen van dit bruine goud... Moeilijk te combineren met het behouden van je lijntje dus.
Ook kaneel, truffel, champagne, damiana, oesters,... hebben dezelfde werking.

Een aantal recepten
Afrodisiaca kun je op heel wat manieren opnemen, onder andere onder de vorm van thee, drankjes, gerechten of afkooksels. Onderwerp je gerechten aan een ware verleiding en schotel je schat recepten voor met zinnenprikkelende ingrediënten.
Voeg bijvoorbeeld Spaanse vlieg toe aan je tajines. Ras el hanout, een Marokkaanse kruidenmengeling, bevat bijvoorbeeld cantharide.
Ginseng kun je gebruiken in cocktails, soep, mosterd of in bereidingen met vis.

Waar vind je ze?
Twijfel er zeker niet aan om exotische winkels te betreden! Zelfs als enkele geuren je niet zouden bekoren, vind je er toch de ingrediënten om magische recepten te bereiden. Speciale kruiden, planten of andere voedingsmiddelen vind je in de handel, op voorwaarde dat je een beetje zoekt.

Neem je voorzorgen
Het is belangrijk dat al deze afrodisiaca behoedzaam worden gebruikt. Een te hoge dosis zou bijvoorbeeld schade kunnen berokkenen aan de nieren of bloedingen kunnen veroorzaken. Je moet daarom precies de voorgeschreven hoeveelheden opvolgen van elk afrodisiacum. Een laatste tip: je verbeeldingskracht blijft het beste afrodisiacum om je libido te boosten.

Ontdek ook:


Valérie Van Kerckvoorde
you might also like