Home / Relatie / Psychologie

10 ideeën om te overleven zonder smartphone

by Isabelle Bontridder ,
10 ideeën om te overleven zonder smartphone© iStock

Leven zonder gsm, is dat echt mogelijk vandaag? De sms-berichten hebben de mooie brieven vervangen, de telefooncabines bestaan niet meer. We plegen telefoontjes terwijl we boodschappen doen, surfen op het internet, praten via camera met naasten die aan de andere kant van de wereld zitten. Wat kunnen we doen wanneer we geen telefoon meer hebben? Ziehier, enkele ideetjes om te overleven zonder smartphone. ​

Summary
  1. · Herontdek het genot van de vaste telefoon
  2. · Maak je leven makkelijker met een smartwatch
  3. · Leer opnieuw geduld te hebben
  4. · Slenter rond in de straten om een tof restaurantje te vinden
  5. · Slaap met gordijnen en vensters open​
  6. · Neem de tijd om je vrienden in het echt te ontmoeten
  7. · Ga een bar binnen om nieuwe mensen te leren kennen
  8. · Geniet van je maaltijd en degusteer met plezier wat zich in je bord bevindt
  9. · Koop een magazine in een krantenwinkel
  10. · Ontspan je

Ramp. Je batterij heeft je zojuist in de steek gelaten. Je bent het volledig vergeten om je smartphone op te laden deze nacht. Zie je nu staan, helemaal alleen tussen het volk, zonder oplader, niemand die jou kan helpen. Wat nu? Je hebt zoveel mensen op te bellen, sociale netwerken te raadplegen, geen toegang meer tot Google,… Je bent compleet verloren. Geen paniek, we hebben enkele leuke alternatieven

1. Herontdek het genot van de vaste telefoon

Inderdaad. Enkele jaren geleden bestond de gsm niet eens. Om naar vriendinnen te bellen of om te verwittigen dat we wat later gingen zijn, belden we… met een vast toestel! Gevolg: je telefoonlijn was constant bezet, tot grote ergernis van je ouders. Wanneer je je zonder mobiele telefoon bevindt, panikeer dan niet. De vaste telefoon maakt nog steeds deel uit van deze wereld. Ga binnen in een winkel of een restaurant. Deze gebouwen zijn nog voorzien van zo een toestel. Een mooie glimlach, een centje voor het gebruik van de telefoon, en klaar is kees!

2. Maak je leven makkelijker met een smartwatch

Ken je dat, een smartwatch? De laatste tijd praten we er vaker en vaker over. Echt een must have in 2016. De smartwatch zorgt ervoor dat je een massa dingen kan doen. Ze geeft het uur aan, natuurlijk. Maar dat is niet alles. Dankzij de smartwatch kan je je berichten op Whatsapp lezen, je kan op sociale netwerken surfen, je kan een signaal ontvangen zodra je opgebeld wordt. Ideaal om niet meer constant je smartphone te moeten bovenhalen.

3. Leer opnieuw geduld te hebben

Het is niet gemakkelijk om zonder telefoon de uurregeling van de bussen van de MIVB of de Lijn te raadplegen. En daar zit het probleem juist, je moet een tram halen! Maar wees verzekerd: je kan even goed naar de bushalte stappen en het uurrooster raadplegen in het bushokje. Je vervoer is er binnen 20 minuten? Voilà, een unieke gelegenheid om leren geduld te hebben. Kijk naar de wereld rondom jou. Je zal zien, het is zelfs aangenaam.

4. Slenter rond in de straten om een tof restaurantje te vinden

Applicaties zoals Foursquare of Google Maps zijn handig om je te oriënteren en om een leuk restaurantje om de hoek te vinden. Zonder gsm ben je volledig gedesoriënteerd. Wat moet je dan doen om goed te eten? Hou je hoofd omhoog. Slenter. Wandel van straat naar straat. Je komt wellicht wel een koket en charmant restaurantje tegen.

5. Slaap met gordijnen en vensters open​

Hoeveel mensen gebruiken hun smartphone als wekker ’s morgens? Wel, zonder smartphone, hallo ellende: geen wekker om op tijd op je werk te geraken. Nochtans is er niets zo gemakkelijk dan wakker te worden dankzij je biologische klok: open de gordijnen, open het raam, laat het licht binnen. Met een beetje geluk woon je op het platteland en word je wakker door het gekraai van de haan van de buren.

6. Neem de tijd om je vrienden in het echt te ontmoeten

Een dag zonder je aan te melden op Facebook is blijkbaar een echte tragedie. Hoe blijf je anders op de hoogte van de laatste nieuwtjes en het doen en laten van je beste vrienden op Facebook? Je zou kunnen de informatie van de eeuw missen, de nieuwe profielfoto van je beste vriendin niet zien… In ieder geval, waarom ga je niet eens langs bij je beste vriendin? In werkelijkheid gaan polsen hoe het gaat. Koffieklets of met een stukje chocoladetaart? Ze zal dolblij zijn met je onverwachts bezoek en zal je voorstellen om dat vaker te doen!

7. Ga een bar binnen om nieuwe mensen te leren kennen

Sociale netwerken zoals Tinder hebben onze dates veel gemakkelijker gemaakt. Hoe moet je nu nieuwe aanbidders ontmoeten zonder mobiele telefoon? Wat als je nu eens simpelweg besliste om in een populaire bar binnen te stappen en in het echte leven mensen te ontmoeten? Wat is het leuk om aangesproken te worden door een knappe onbekende, enkele blikken uit te wisselen en te weten dat het zal klikken tussen jullie…

8. Geniet van je maaltijd en degusteer met plezier wat zich in je bord bevindt

Je bent je smartphone vergeten en net vandaag ga je dineren in een sterrenrestaurant. Wat een drama! Je had nu net zoveel zin om dit moment van geluk op Instagram te zetten… Hoeveel mensen gebruiken Instagram van zodra ze een lekker bord voorgeschoteld krijgen? Soms vergeten ze zich te concentreren op het moment zelf en simpelweg te degusteren wat er zich in het bord voor hen bevindt. Neem tijd om te genieten van dat moment. Je vrienden zullen niet weten wat je vandaag eet… Is dat nu zo erg?

9. Koop een magazine in een krantenwinkel

Een digitale krant, hoe handig is dat! Je hebt de gewoonte om steeds op de hoogte te zijn van alle laatste wereldnieuws. Je volgt de beurs, raadpleegt de laatste verkeersinfo, je bent als eerste gewaarschuwd als er een nieuwe aanslag is gepleegd. Is je batterij van je smartphone leeg? Koop dan een magazine, diegene die je aanspreekt. Het is leuk om te lezen en papier in je handen te hebben. (Hij zal je trouwens nog van pas komen wanneer je op je bus moet wachten.)

10. Ontspan je

De technologie heeft de wereld overspoeld. Het is zo handig voor veel dingen. Maar vergeet niet te leven. Een dag zonder telefoon is de ideale gelegenheid om zichtzelf en de anderen terug te vinden.

Wel, wanneer probeer je het eens uit?

Isabelle Bontridder
you might also like